Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtělo by to vidět celý graf - o kolik to klesá.
S čím si si dělala naděje? Pokud proběhla MS, tak bylo dost pravděpodobné, že nic, to ani mírné zvednutí teploty v průběhu menstruace nezmění (nic neznačí).
Měření bazální teploty je šikovný ukazatel - ale né samospasitelný, má na ni vliv spoustu věcí (topení v bytě, noční probouzení, nastydnutí,…)
uz se merim leta a me se teploty moc vlivem nemeni. 36,3-4 pred ovu a po ovu 36,6-7..pred ms 36,5…delala jsem i takove pokusy jak se to zmeni kdyz pujdu na wc, ze do vecera mam rozdil 0,6 aj.. no proste ted mi i behen ms teplota stoupla do 36,6 i ta ms byla divna,spis hnedocervena. Ale mozna to nastydnuti, ktere sice necitim, ale je to logicke. jinak ja nemocna nebyvam, tak to zazivam prvne
@Levana33 ja jsem v tomhle presny opak-pokles bt mam bud behem menstruace nebo az po menstruaci skoro v kazdem cyklu. Pouze parkrat za ty dva roky mereni mi teplota klesla pred menstruaci a zustala dole. Ale mam kratkou lutealni fazi (11 dni),takze je mozne,ze moje hormony nejsou schopny oddalit ms nez klesne progesteron a s nim i teplota
. U tebe to mohla byt jen nahodna hormonalni nerovnovaha.
ted jsem dokonce na wc zaznamenala zase ms, ktera mi vcera zkoncila
tak jestli mam dve po sobe ms, aspon se ted muzu orientovat, ktera byla ta prava
@Future.Me no ta prvni mi prisla 8 den po ovulaci trvala bezne teploty jako by nebyla pak mi zkoncila a teplota klesla a ted ji mam zase…mam pocit, ze je to snad uz menopauza :/
@Levana33 to snad menopauza neni.nevim tedy, kolik ti je.treba to bude jen nejaky jednorazovy hormonalni vykyv.