Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@marcellia píše:
Rocnimu ne, ale treba dvouletymu uz jo![]()
![]()
. Legrace co?
Dvouletemmu to nevysvětlíš. To absolutně netuší co udělalo před 10 minutami natož den předtím.
@marcellia píše:
![]()
. Legrace co?
jo, naivita některych mě vždycky bavila
dodatečně to nevysvětlíš ani dvouletýmu.
@nozu píše:
@debra.morgan jak říká klasik: je to marné, je to marné, je to marné…
nahodou mě ta představa pobavila
, ty malý děti neví co se dělo před hodinou…a ona by si tam nakráčela a chtěla s ním mluvit a začala mu vyhubovat nebo co si představuje…a dítě v lepším případě sedí a čumí a netuší která bije, v horším případě začne řvát, protože ne každé má rádo cizí paní…ale jasně, uplne do duše by jim promluvila
![]()
@marcellia píše:
![]()
. Legrace co?
Jestli tvoje dvoulety dite by to pobralo, tak gratuluju.
Nam davali vedet o vsem, vzdy jsme podepisovali report o te nehode
tohle je ovsem i na me hodne. Bych se musela krotit neco nehezkeho nerict ucitelkam. Ale samozrejme nejdriv clovek musi hezky
Pokud jde o vek mezi dvema trema lety nektere si uz pamatuji a to hodne. Ovsem jestli takhle kousou ostatni deti, rekla bych ze mezi tyto vyspelejsi patrit nejspis nebudou
![]()
Dobry den, na uvod je mi lito synka, vypada to bolestive! Ale zase bude dobre! Nenapadlo vas, kdyz se jedna o dvojcatka, ze by se mohli kousat navzajem? Treba jen v ramci hry? Mozna kdybyste se jich obou soucasne zkusila vyptat na tu situaci, ze byste neco odvodila ( pokud jeste poradne nemluvi ). V okoli mame dost agresivniho kousaveho chlapecka, problem je ale v mamince - proste to prehlizi a dela, ze nic - syn uz to taky jednou “okusil” na vlastni kuzi. Z meho pohledu, urcite v klidu resit s vychovatelkami a upozornit je. Priste se agresor muze zahryznout daleko hur, i kdyby to bylo jine nez jedno z vasich deti, je lepsi tomu zabranit vcas. Pokud by se problem opakoval i po upozorneni, tak durazne (nejlepe pisemne) pozadovat vysetreni situace od reditelky nebo jejiho momentalniho zastupce.
Tak jsem ráno upozornila chuvy a poprosila, aby je začali víc sledovat a řekli mi o tom… odpoledne bylo na stejném místě takhle hodně kousnute druhé z dvojčat, opět nikdo nic nehlasil..ředitelka na mobilu na mateřské a nereaguje zatím.. já už se je tam i bojím posílat s čím zase přijdou a nikdo to neřeší.. je ještě nějaká možnost kam se obrátit? Patří pod skupinu Family a Job
@Martinka654 Ach jo, to je peklo. to je mi moc líto. Zkusila bych najít nějakého zřizovatele, když je ředitelka nedostupná a oficiální zástup není ustanoven.
@Martinka654 Je to ono? https://familyandjob.cz/kontakty/ Na webu mají nějaké koordinátorky, tak bych se nejprve obrátila na ně, a pokud to nepomůže, nebo nebude ochota, tak na šéfy.
@sezam01 jojo,děkuji, zkusím ještě ředitelku ráno, přeci jen je na rodičovské… mě prostě až tak nestve kousanec, ale to, že je to po nekolikate a nikdo nic nehlásí ![]()
@Martinka654 Oni jsou povinni děti hlídat a rodiče informovat o úrazech, vést knihu úrazů, kam se zranění píší i jak vznikla, seznamovat rodiče. Když mé dítě spadlo z nějaké houpačky, musela jsem v jesličkách podepsat, že jsem s tím byla seznámena, už jen proto, aby i oni byli krytí kvůli případné pojistné události, plus já jsem musela malého sledovat, jestli je v pořádku, protože se bouchl do hlavy. Chápu, že se to stát může, ale kdyby mě neinformovali, řádila bych jako tornádo a nějaká ředitelka na mateřské by mi byla jedno.
Vyfotte si zraneni a peclive dokumentujte s kym jste o problemu mluvila osobne. Pak se obratte na zrizovatele- provozovatele popr. instituci, ktera vydala povoleni k cinnosti pokud by nikdo nereagoval. Tim bych pohrozila a samozrejme bych pozadovala vraceni skolneho. Jestlze se to opakuje tak je problem v systemu ( ucitelkach) ne v detech.
Tak proste už sprdni ty chuvy! Co to je za hrozne zařízení? Ředitelka na RD takže nikdo nic neřeší?? ![]()
@Sting : kluci zůstali do pondělí doma, už jsem z toho byla nervni
ředitelka tam dnes byla a měla si o tom promluvit s chuvama a slíbila, že mi o tom budou informovat a i o tom, kdo to dělá..tak doufám, Ze se to zlepší, jestli se to stane znova a zas nikdo nic nerekne, tak už nevím ![]()