Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ninocka.1 píše:
@Michaela23 a spol
podle ceho se rozhodujes pri nakupech ty? Znacka je ve vetsine pripadu garanci kvality. Samozrejme, ze jsou v cene zohledneny i naklady na marketing, bez toho to nejde. Znacka musi svoje produkty komunikovat, ne?Znam vyrobky DM - napr prostredky na uklid nebo telova kosmetika - vetsi sracky jsem snad nekoupila - nikdy vic! Nevim, proc by to tedy s jidlem pro deti melo byt jine.
Obleceni nebo auta jsou dalsi priklady -HM / CA shit, ktery nic nevydrzi vs. Gant, Pietro Filipi apod - drahe, ale kvalitni a dlouho vydzi.
Kazdy at se rozhoduje podle sveho uvazeni a podle svych financnich moznosti. Ja a moje zname jsme odchovaly deti na Nutrilonu a nase deti jsou zdrave. Tot vse.
to ráda slyším, též jsme na nutrilonu a. r kvuli blinkání a ani mě nenapadlo zkoušet něco jiného, syn ho v pohodě přijal.
Sice jsi napsala, že už nebudeš reagovat, ale mně to stejně nedá. Napsala jsem, že Nutrilon nemusí být pro všechny děti to nej a tím jsem se pravděpodobně dostala do skupiny zakomplexovaných agresorek což mě lehce nadzvedlo
.
Když jsem čekala první dítě měla jsem pocit, že musí mít všechno nej, peníze v podstatě nebyly problém, navíc se jednalo o první vymodlené vnouče, takže se i babičky a dědečci mohli přetrhnout. Takže syn jezdil v luxusní Teutonii za skoro 25000,–, v autosedačce Maxi Cosi, dostával převážně hračky Lamaze, houpal se v lehátku Fisher Price, pil Nutrilon HA atd. atd… Jak rostl dostávala jsem se do společnosti maminek a viděla, že některé z těchto věcí jsou zbytečné a že kromě ceny je taky dobré se podívat na levnější varianty a nerozhazovat za blbosti. Takže moje druhé dítě bude jezdit v levnějším kočáru, protože s Teutonií jsem byla, navzdory ceně, velmi nespokojená, a raději budu nadávat na kočár za 10000,– než na kočár za 25000,–
.
V autě bude opět v kvalitní nové autosedačce, navíc s isofixovou základnou, protože to je pro mě přesně to místo, kde šetřit nebudu.
Hračky a lehátko podědí po bráchovi, ale klidně bych dneska koukala i na levnější varianty - samozřejmě z nezávadných materiálů.
No a pít bude to co mu bude chutnat a hlavně vyhovovat, nejspíš nezačnu u Nutrilonu, ale pokud se po levnějším mléce bude osypávat nebo bude mít zažívací problémy, klidně zkusím i Nutrilon, nejsem členkou klanu „moje dítě nepije Nutrilon“ jen už si nenechám od nikoho nakecat, že když bude pít něco jiného než ten vychvalovaný Nutrák, tak to ze mě dělá špatnou matku, které nezáleží na zdraví jejího dítěte (hahaha třeba budu kojit a budu to mít úplně zadarmo, ale po minulé zkušenosti nevím, nevím).
Nemám patent na moudrost a správné názory, ale jestli něco (doufám) nejsem tak je to zakomplexovaná, závistivá agresorka…
@Ninocka.1 píše:
Tato diskuse me utvrdila v nasledujici kulture emimina:
1. Mit jiny nazor nez vetsina je zlocin
2. Moznost/ ochota doprat svemu diteti neco drazsiho je predmetem zavisti ( to cisi z obzvlast ostrych prispevku Kelsey apod zakomplexovanych agresorek)Marketing stoji penize. I DM dela marketing a slevove akce - z ceho si myslite, ze se plati? Z tucne marze na vyrobcich.
Kazdy at si zije, jak uzna za vhodne. Kdo se snazi, ten se ma. A ostatni muzou tak maximalne ventilovat svoji frustraci na chatu.
Tim koncim a na dalsi invektivy uz nebudu ze zasady reagovat.
@Ninocka.1 píše:
Tato diskuse me utvrdila v nasledujici kulture emimina:
1. Mit jiny nazor nez vetsina je zlocin
2. Moznost/ ochota doprat svemu diteti neco drazsiho je predmetem zavisti ( to cisi z obzvlast ostrych prispevku Kelsey apod zakomplexovanych agresorek)Marketing stoji penize. I DM dela marketing a slevove akce - z ceho si myslite, ze se plati? Z tucne marze na vyrobcich.
Kazdy at si zije, jak uzna za vhodne. Kdo se snazi, ten se ma. A ostatni muzou tak maximalne ventilovat svoji frustraci na chatu.
Tim koncim a na dalsi invektivy uz nebudu ze zasady reagovat.
1. nezáleží na tom, co píšeš, ale jak to píšeš. Arogantně až směšně, proto s tebou jednáme, jak jednáme. Máš tu hromadu témat, kde záleží jen na tom, jakým způsobem se zeptáš nebo odpovíš. A za tytéž informace můžeš být vpodstatě opěvovaná i zatracovaná.
2. myslíš, že ti závidím nutrilon, po kterém měla starší bobky jak broky?
Jéé to je vážně zábavný. Mmch mladší měla nutrilon x měsíců, nesnesla nic jiného, ale když bude zlobit, dostane po prdeli úplně stejně, jako kdyby byla třeba na kozím mlíku. Jinak řečeno nikdy by mě nenapadlo kastovat mateřskou lásku podle toho, jaký mlíko který dítě dostává. Asi rychle by mi to tady daly holky sežrat, takže buď bych si rychle uvědomila pošetilost svého jednání nebo bych v reakci kopala a kousala kolem sebe a byla ještě směšnější.
@Rona @zuzouš Oběma
krásně (a pravdivě) řečeno.
@Rona A ad věci rozhodně souhlasím, já si taky vybrala na první kočár za 25 000,– ale prostě jsem tuhle cenu za kočár dát odmítla (mám za tu cenu auto
) tak jsem ho prostě koupila jetý a rozhodně si kvůli tomu nepřipadám jako krkavčí matka… a ještě ho zdědilo to druhé, protože v tomhle ohledu jsem měla větší kliku a vyhovuje mi.
Jo a to jídlo jsem měla zadarmo u obou, sakra, není to špatně kojit, když to nic nestojí, neměla jsem raději kupovat UM ![]()
Jani, myslím, že jsi měla přestat kojit a radši dávat „Nutráč“ ![]()
Myslím, že maminka Ninocka.1 patří do skupiny lidí, kteří mají svůj názor, který je samozřejmě jediný správný. Tudíž nemá cenu jí ho vymlouvat nebo jakkoliv reagovat. Souhlasím se zbytkem maminek
Pojato celkově: Ať jedna dělá to a druhá ono, všechny se snažíme dělat pro naše drobečky maximum. Koneckonců, co je nejlepší pro naše děti víme přeci nejlépe my, jejich maminky, ne?
![]()