Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie008 píše:
@Mimis2017 Mně spíše jde o to, jestli to zbytečně nepřeháním, že ji striktně musí mít.
Tak jestli ti přijde v pořádku, aby v těchto hicech bylo tak malé dítě na přímém slunci a ještě mu pražilo rovnou na hlavu, tak mu tu čepici nedávej, když to tak holt dělají i ostatní…
![]()
Záleží asi na dítěti. Já jsem to nedávno jednou zanedbala a bylo mu špatně. Takže už na to dbám.
@Zwetta Roční ji má vždy, nevím právě u toho staršího. Dávám, jen mě zarazilo, že je výjimka, z 30 dětí ji má 5 (na přímém slunci v bazénu).
@Lucie008 píše:
@Zwetta Roční ji má vždy, nevím právě u toho staršího. Dávám, jen mě zarazilo, že je výjimka, z 30 dětí ji má 5 (na přímém slunci v bazénu).
Tak v bazénu si hlavu třeba namoci, peti lety dite se tam uz placa, plave, nebo se o to snazi, potapi se, a ta cepice mu muze i prekazet, je to jiny nez roční který jen sedi na kraji nebo pluje v kruhu
Je to věc názoru. Za mě: lehkou pokrývku hlavy na slunci ano, ve stínu není potřeba. ![]()
Ja bych dala, at si kazdy mysli co chce. Taky vidam male deti (i mensi jak dcerka) bez cepicky, kloboucku. Male davam vzdy (ona si ji teda porad sundava)
ale ma uplne tenounky, lehounky platynkovy kloboucek i se zakrytim ousek a zatylku a kousku zadicek, takze ho proste ma. Je ji rok a prijde mi mala na to, abychom resili upal pak
a manzel hodne trpel jako maly na usi, takze se i bojim, aby ji nenafoukalo a netrpela po nem…
@Kotatko03 píše:
Je to věc názoru. Za mě: lehkou pokrývku hlavy na slunci ano, ve stínu není potřeba.
Souhlasim
kdyz jsme ve stinu a nefouka, taky nenutim ![]()
U dětí cca do 3 let jsem dávala vždy, nesundavala většinou ani ve stínu. Později, pokud si u vody potápí hlavu, tak to za nutnost nepovažuju, ale děti jsou už naučené, že na hlavě něco mají a nevadí jim to. Navíc v těhle vedrech jim čepičky i namáčím a odpařováním se lépe chladí. Je mi jedno, jak to dělají ostatní, já doma uhřáté dítě opravdu nechci ![]()
Tak 4 letymu bych ji do vody nedavala, vzdyt ten uz tam blbne, potapi se, hraje si, hlavu si namoci, tomu mensimu zas naopak jo. mimo bazen, na slunku urco cepici.
Záleží, co v té vodě dělají. Kluci musí mít vždy buď mokrou hlavu nebo ksiltovku, klobouk… sama nosím ksiltovku nebo si tu hlavu namocim, jinak mě začne bolet.
Mimo bazen obema urcite, v bazenu jen tomu rocnimu. I kdyz zalezi, co tam to ctyrlete dite dela.
Vloni v létě bylo dceři rok a půl a žádnou čapku na hlavě nesnesla. Zkoušela jsem opravdu všechno možné, ale cokoliv jsem jí dala na hlavu, letělo okamžitě pryč.. takže jsme byli nahoře bez celé léto, dokonce i na dovolené v Řecku
Když jsme byli u vody, tak jsem ji aspoň namáčela vlásky. Ale nic se jí nestalo, úpal neměla. Letos zase naopak bez kšiltovky nedá ránu, musí ji mít naraženou pořád, i ve stínu ![]()
Já dávám oběma (5 a 7) i do bazénu, ani jeden by hlavu pod vodu nedal.
Navíc u staršího jsem to jednou podcenila, lítal odpoledne s holou hlavou a noc pak prozvracel. Mladší má zase jemné vlasy, ten by se hned spálil.
Moji kluci 6 a 3 nosí do bazénu tenčí ksiltovky. Starší nemá rád vodu v očích a ksiltka mu loni pomohla překonat strach ze stříkající vody na atrakcích. Později si ji sám sundal, že už ji nepotrebuje. Letos ji měl skoro porad. Ale on se nepotápí, jinak bych mu ji nedávala. A mladší ji má vzadu delší, takže mu kryje krk a uši.