Policie - kam se obrátit

Anonymní
3.1.23 13:26

Policie - kam se obrátit

Dobrý den,

skrz poskytnutí úvěru byly odcizeny mé osobní doklady, OP, ŘP a další, které jsou používané pro trestnou činnost. Pravděpodobně jde o osobu která nelegálně takhle zachází i z dalšími doklady a páchá na ně trestnou činnost.
Dozvěděl jsem se to začátkem listopadu, ale dost možná byly moje doklady zneužívané delší dobu.
Hned jsem šel na policii, podal TO na neznámého pachatele a hned šel doklady vyměnit. Jenže co dál? Pán z oddělení kde jsem to hlásil mi pak sdělil, že můj spis předali vyšetřovatelce. Jednou jsem ji psal, ale nereagovala. Pak po nějaké době volala, že si vše už ověří sami, byla docela neochotná.

Už je to nějakou dobu. Jak postupovat? Chtěl bych vědět jak se to vyvíjí. Mám na to právo a nebo je to tajná věc? Klidně bych zašel na oddělení ale nemyslím sii že budou něco vědět když to má už oddělení na vyšetřování, asi kriminálka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41519
3.1.23 14:17
@Anonymní píše:
Dobrý den,

skrz poskytnutí úvěru byly odcizeny mé osobní doklady, OP, ŘP a další, které jsou používané pro trestnou činnost. Pravděpodobně jde o osobu která nelegálně takhle zachází i z dalšími doklady a páchá na ně trestnou činnost.
Dozvěděl jsem se to začátkem listopadu, ale dost možná byly moje doklady zneužívané delší dobu.
Hned jsem šel na policii, podal TO na neznámého pachatele a hned šel doklady vyměnit. Jenže co dál? Pán z oddělení kde jsem to hlásil mi pak sdělil, že můj spis předali vyšetřovatelce. Jednou jsem ji psal, ale nereagovala. Pak po nějaké době volala, že si vše už ověří sami, byla docela neochotná.

Už je to nějakou dobu. Jak postupovat? Chtěl bych vědět jak se to vyvíjí. Mám na to právo a nebo je to tajná věc? Klidně bych zašel na oddělení ale nemyslím sii že budou něco vědět když to má už oddělení na vyšetřování, asi kriminálka.

Takže jsi to zjistil v listopadu, šel podat TO, řešila to jedno oddělení, postoupili to dle příslušnosti jinam, tam už jsi stihl psát a už ti i odpověděli…Nic ve zlým, ale byly Vánoce, lidi vybírali dovolenou, rehabilitace atd. Navíc ti dotyčná jasně řekla, že si vše musí ověřit sami -) jak dlouho myslíš, že trvá, než někoho někde najdeš, předvoláš na výslech a on přijde? nebo než ti odpoví nějaké úřady? :think: navíc, jestli toho dotyčný páchá víc, tak mají policajti starostí a papírování nad hlavu a fakt mají jiné věci na starost, než informovat desítky poškozených co týden, jak se věc vyvíjí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.1.23 14:40

Skrz poskytnutí úvěru :lol: sorry, já musela. Úplně vidím ty tři učitelky z Léto s kovbojem - skrz co jste tady vy? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
3.1.23 15:07

Nějak nechápu, někdo ti je odcizil a ty sis je šel vyměnit? To sis ani nevšiml, že nemáš řidičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 15:17
@inkakřivák píše:
Nějak nechápu, někdo ti je odcizil a ty sis je šel vyměnit? To sis ani nevšiml, že nemáš řidičák?

No mně je odcizili online, jenom kopie digitální, fyzicky jsem je měl.

• Citovat
  • Upravit
34038
3.1.23 15:25
@Anonymní píše:
No mně je odcizili online, jenom kopie digitální, fyzicky jsem je měl.

Jak ti může někdo online odcizit doklady? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 15:47
@arinecka píše:
Úplně jednoduše. Když o něco žádáš dokládáš kopie dokladů, vše se už v dnešní době dělá elektronicky, třeba i do banky posíláš ofocený doklady, na různý úřady atd. Nevím přesně kde a kdy k tomu došlo, ale někde touhle cestou. Možná se i někdo dostal do emailu, ale o tom nevím
  • Citovat
  • Upravit
Tala20
3.1.23 15:47
@Anonymní píše: … skrz poskytnutí úvěru byly odcizeny mé osobní doklady, OP, ŘP a další, … Už je to nějakou dobu. Jak postupovat? Chtěl bych vědět jak se to vyvíjí.

Jsi v postavení oznamovatele trestného činu a možná v postavení poškozeného. Máš zejména tato práva:

1. Právo oznamovatele na vyrozumění o učiněných opatřeních (pouze pokud jsi o to požádal), a to nejpozději do 1 měsíce od podání trestního oznámení).
  2. Právo poškozeného na opis o zahájení trestního stíhání (pouze pokud jsi poškozený a pokud jsi o to požádal).
  3. Právo nahlížet do spisu: poškozený (avšak nikoli oznamovatel) má právo nahlížet do spisu, činit si z něj výpisky a poznámky, pořizovat si na své náklady kopie spisu a jeho částí. Toto právo může v přípravném řízení ze závažných důvodů odepřít státní zástupce nebo policejní orgán.

Není vyloučeno že trestný čin se nestal; případně vyšetřovatel nedošel k jednoznačnému závěru o spáchání t. č., nebo poškozeným je jiná osoba než Ty. V takovém případě máš pouze právo jako oznamovatel podle bodu číslo 1.

• Citovat
  • Upravit
2361
4.1.23 04:07
@Anonymní píše:
Dobrý den,skrz poskytnutí úvěru byly odcizeny mé osobní doklady… …No mně je odcizili online, jenom kopie digitální, fyzicky jsem je měl…

Co se vlastně stalo? K čemu ty kopie někdo použil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.3.23 23:22
@arinecka píše:

Je to jednoduché, ja jsem třeba byl se svojí ex.. bral se úvěr, u MallPay a HelloBank
po ročním splacením z mé strany na mě podala po rozchodu trestní oznámení ze o tom nevěděla.. a že ji byla zneužitá identita

za prve bylo oveření online, Doklady + Selfie s obcankou (jak tohle chce zneužit aniž by o tom nevěděla nevím)
a u druhé posilala se oveřovaci platba z učtu majitele žadatele (bez jejího tel ktere bylo pro bankovnictví a celkově nemám šanci něco takového provést)

i přesto jsem potahovány.. takže dnes v právu není úplně jisté kdo je.. Ale chápu že dnes jsou všelijake možnosti.. Vše se bralo pri spolecnem soužiti trvá to již 4 měsice a jak dlouho bude? nevím ale braním se také jak jen to jde.

ano jedině co tam bylo byl vytvořen email do ktereho jsme měli oba přistup takže se komunikovalo z jednoho pod stejným jménem.

Svědomí je čisté ale bohužel i tobě přeji at to dobře dopadne. ale nedej se :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.5.23 10:31

Dotaz

Dobrý den, už rok mi někdo píše na Messenger a teď napsali i kolegyni v práci jesli by sehnala na mě telefonní kontakt ale ona jim ho neposlala v jedné zprávě bylo napsané že mě někdo zničí a v druhé že se chce někdo semnou usmířit a omluvit se a kolegyně se rozhodla jít s tím na policii moje otázka zní jesli ona muže podat trestu oznámení a nebo musím já děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.3.24 18:10

Prosba

Ahoj, není tu prosím někdo od policie? Můj přítel se nejspíš dopouští trestného činu a potřebovala bych poradit. Pokud ano, prosím o kontaktování do soukromých zpráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
18.3.24 19:08

Tak si vem trestní zákoník, přečti si co dělá a co mu hrozí a taky § 100 tr. řádu, že proti osobě blízké nemusíš vypovídat… těžko ti tu někdo zadáčo bude dělat právní poradnu..
jestli jde o fet, tak se na to jednou přijde.. a pokud o násilí, tak taky pryč od něj..
jinak dnes jsou skoro všude kamery, takže pokud se jedná o majetkovou tr. činnost, taky je šance odhalení poměrně vysoká.
Sama si musíš uvědomit, jestli ti někdo takový stojí za nervy a stálou životní nejistotu :zed:
a hlavně si s ním nedělej dítě (doufám, že už nejsi těhotná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel