Poloha při porodu

634
17.10.05 14:10

Poloha při porodu

Ráda bych oslovila ty z vás, které už máte porod za sebou. Zajímalo by mne, jakou polohu jste si při porodu vybraly a jestli vám tělo tak nějak samo řeklo, co chce. A ještě doplňující otázka. Jestli jste některá nedávno rodila v Havlíčkově Brodě nebo v Chrudimi, napiště prosím svou zkušenost.

Díky za odpovědi

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65
17.10.05 16:06

Akoj Káťo,
rozhodně bych doporučila využít gravitaci. Mě se osvědčila porodní stolička. Je to jako, když sedíš na WC a rodíš pod sebe. Miminko se tak tlačí samo ven a nemusíš se tolik namáhat. Navíc se mi dobře tlačilo.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
17.10.05 16:18

Ahojka, taky můžu doporučit stoličku, PA mi nabízela, že to můžem zkusit i ve stoje, ale sed na stoličce mi přišel naprosto přirozený.
Jediný problém byl, že jsem musela trošku poposedávat, jelikož jsem měla v noze mravence, jak jsem si přisedla nervík, ale to spíš souvisí s mým kostnatějším pozadím:-)))) Ale v pohodě, jak jsem se hecla, tak na jedno dlouhé zatlačení to bylo, navíc bez nástřihu a jakéhokoliv poranění:-)
Uvidíš sama, jak se budeš cítit, ale sezení nebo dřep moje tělo skoro vyžadovalo:-)
Pohodový porod a zdravé mimi přejou
Linda a Matýsek 5 1/2 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
17.10.05 16:27

Katko, mě zase maximálně vyhovovala klasická poloha v polosedě s nohama na koze :oops: ač jsem si to původně nemyslela.
Bolely mě záda a pánev, takže tohle byla poloha, ve které jsem cítila maximum možné úlevy. Tělo si prostě řeklo a do toho správného polosedu jsem se natočila sama, tedy patřičně jsem instruovala asistentky, aby mě hodně zvedli postel.
Je fakt, že mímo šlo skoro samo, tlačení skoro nebylo třeba. Je to individuální.
 NiKi

P.S: CHrudim si maminky moc chválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.10.05 16:30

Ahojky,ja rodila v leze a bylo to taky dobry,na stolicce bych se necitila.Myslim,ze ti telo samo rekne a sama si to rozhodnes,co je pro vas nejlepsi.Taky jsem chtela zkusit „staro-nove“ zpusoby porodu, ale nakonec jsem byla rada,ze lezim.3×jsem zatlacila a bylo :wink:
Bylo to fajn.pa a hezky porod:-)

• Citovat
  • Upravit
135
17.10.05 17:31

Ahoj,
my jsme rodili na porodní stoličce a vřele doporučuji. Manžel seděl za mnou na židli a já jsme byla schoulena v jeho náruči… Hanička byla venku na 2 zatlačení, PA mi ji hned položila na bříško a manžel po dotepání přestřihl pupečník… No co budu povídat, byla to prostě nádhera… :oops:
Přejeme krásný porod a pohodové miminko
Hanka a Hanička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.10.05 18:51

Já jsem si před porodem říkala jak využiji všechny možné polohy a pomůcky (stolička, míč …). Nakonec jsem byla ráda, že ležím. Většinu stahů jsem trávila v pololeže na boku. Chvíli jsem byla na míči. Pak jsem chvíli tlačila ve stoje jak mi poradila asistentka. Nakonec jsem skončila v polosedě na zádech a kolena jsem si přidržovala u prsou.

• Citovat
  • Upravit
300
17.10.05 19:40

Ahoj,
tak já jsem u obou porodů skončila taky v poloze polosed a skrčené nohy, stoličku jsem zavrhla, protože mi ta poloha nevyhovovala. Jinak první porod jsem měla nástřih, druhý už ne (pro:,–(ila jsem si to). Takže já být tebou, rozhodla bych se podle situace, ale souhlasím, že porodní stolička je super věc, mě ale nedělala pozice ve dřepu fakt dobře… :roll: Myslím, že dobrý mít o porodu nějakou představu, ale zase se na ni příliš neupínat, protože mnohdy je všechno jinak…
Přeji ti taky krásný porod a zdravé miminko! :D

Ps: Pokud vím, tak mé kamarádky, které rodily v Havl. Brodě byly moc spokojené, bohužel podrobnosti si už nevybavuji… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.10.05 20:21

Ahoj, ja jsem oba porody absolvovala… no proste klasicky na ty „koze“ protoze sem oba mela komplikovany tak mi nebylo umozneno rodit jinak, ale mela jsem predstavu ze by to bylo fajn ve stoje nebo na ctyrech :( Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
19.10.05 15:07

Ahoj,

já rodila na začátku června v naší porodnici v HB a nemůžu na ni dopustit.

Poloha při porodu - dokud jsem netlačila, tak jsem si dělala, co jsem chtěla. Kupodivu mě nejdřív bavilo chození, když jsme se blížili do finále, tak jsem seděla na křesílku v tureckém sedu a prodýchávala, při nucení na tlačení jsem se automaticky na posteli schoulila na pravý bok. Po psím prodýchávání, odstranění lemu, jsem v této poloze i začala tlačit. Je prý dobrá na rotaci miminka. Když bylo vidět temýnko, přesunuli jsme se na úžasné polohovací křeslo, které upraví, dle tvého přání :wink:

Nevím, jak je to s porodnicí v Chrudimi, ale to že se mnou na pokoji ležela mamina z Trhové Kamenice, vedle maminy z Hlinska a Velké Losenice, tak tuším, žádný zázrak… Prý by do Chrudimi nešly. Ale je to podle zkušeností každé z mamin. A hlavně na jejim rozhodnutí. Tak ať to tvé je nejlepší pro tebe i miminko a hodně štěstí :)

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.10.05 15:13

já jsem teda rodila v Praze, takze se můžu vyjádřit jen k té poloze.
U nás na vybranou vyloženě nebylo, ale vzhledem k šílenym křížovým bolestem a epidurálu jsem víceméně ležela a na konci, když teprv připravovali podpěrky na nohy, tak jsem tam ty nohy dala skoro rychleji, než je připevnili. Cítila jsem, že by mi to pomohlo, protože jsem se nohama jakoby nadzvedla při tlačení a mě to tak šlo líp. Tot moje zkušenost s klasikou a byla jsem maximálně spokojená
nepřihlášená Gabča a Barča, rok a 19 dní

• Citovat
  • Upravit
2221
19.10.05 17:41

Ahoj

Njdřív jsem si myslela, že poloha klasická v polozedě mi vyhovovat nebude, ale pak jsem vyčerpáním byla ráda a šlo to úplně skvěle. Před porodem taky doporučuji teplou koupel, sprchu, pomůže se otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
19.10.05 18:33

Taky jsem obě děti rodila v polosedě na stole a protože mi nohy na koze nepřivázali, tak jsem při obou porodech kopala porodníka a naštěstí mě rodil stejný, tak se jen smál. Stolička mi nevyhovovala, protože ve vertikální poloze jsem nebyla schopna roztáhnout při kontrakci nohy a obě děti jsem na tři zatlačení „vyprdla“ ( s nohama na porodníkových ramenech :D ). Měla jsem epidurál a druhý porod byl bez nástřihu.

E. +2,5r + 5týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
19.10.05 18:54

Já jsem byla rozhodnutá rodit na stoličce.Nakonec to kvůli komplikacím dopadlo jinak.Ale vím,že hojky,které takhle rodily byly spokojené.Dokonce nám to doporučovali i v kursu.Gravitace prý působí i u porodu.
Dana,Vojtíšek a Mirda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
19.10.05 22:08

Ahoj, ja jsem taky uvazovala o ruznych polohach, ale po trinacti hodinach kontrakci a 2 minuty jsem byla rada ze lezim…:) a kazdy navrh por. asistentky at jdu skakat na balon apod. jsem reagovala skoro az agresivne :))))) jinak zpetne bych asi nejradeji rodila ve vane, coz v te dobe v porodnici v Krci ale nebylo mozne, ted myslim, ze uz vanu maji… Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí