Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím. Chtěla bych se vás maminky zeptat, co vy a Polské potraviny? Máte s nimi zkušenosti? Já vím, že můj bratr si tenkrát v květnu koupil v Polsku veganské párky a skončil na JIPce, prozvracel celou noc a od té doby, mám strach tam něco nakupovat. Nakupujete někdo už třeba delší dobu v Polsku? Třeba opakovaně? A jestli je to OK? Děkuji, za odpovědi. ![]()
no jasně, smrad a polské vši
![]()
Hele, klid, u nás v pohraničí to sem léta vozí, na Jipu fakt neskončil nikdo, leda tak z hub, které si vlastnoručně na té hranici natrhal..
nakupuje tu v Biedronce každý druhý včetně mne a až na pár chuťových rozdílů (typicky Znojemské okurky tam fakt nekoupíš a mají je tam dost hnusné, ale zas mají dobré kvašáky
) je vše OK, cenově se to pomalu vyrovnává, ale pořád máš na nákupu Lidl-Kaufland/Polsko cca 25% i více výhodnější cenu (a když jde o akce, tak klidně i skoro půlku), takže je rozdíl dát za jídlo na půl měsíce pro rodinu tu pětku, když tam dáš 3500…
Příspěvek upraven 19.10.22 v 16:46
@Mari.anka150 mám to nedaleko, takže cca jednou za měsíc jezdíme do Polska.
A ne, nikdy nám blbě nebylo
Vždyť i tady je plně potravin z Polska, máslo za jen pade, které je omezené počtem na osobu a rychle dojde a je vyprodané, je taky z Polska.
Neznám moc rodin od nás /severní Morava/, které by sem tam, nebo pravidelně v Polsku nenakupovaly
. Žádný problém nikdo nikdy neměl ![]()
Kdyby teď přestali prodávat polské potraviny tak půlka Evropy chcípne hlady.
@karkarka přesně!!
Nenechali si tam to zemědělství zdevastovat jako my… ![]()
@karkarka píše:
Kdyby teď přestali prodávat polské potraviny tak půlka Evropy chcípne hlady.
tak nějak. Navíc oni na svůj trh dávají trochu lepší kvalitu.
@Mari.anka150 píše:
Zdravím. Chtěla bych se vás maminky zeptat, co vy a Polské potraviny? Máte s nimi zkušenosti? Já vím, že můj bratr si tenkrát v květnu koupil v Polsku veganské párky a skončil na JIPce, prozvracel celou noc a od té doby, mám strach tam něco nakupovat. Nakupujete někdo už třeba delší dobu v Polsku? Třeba opakovaně? A jestli je to OK? Děkuji, za odpovědi.
V Polsku nenakupuji, na hranice to máme daleko. Ale chodím do Lidlu a tam polské výrobky mají. Zatím zdrávi. Ale nejíme vegansky.
@Mari.anka150 píše:
Zdravím. Chtěla bych se vás maminky zeptat, co vy a Polské potraviny? Máte s nimi zkušenosti? Já vím, že můj bratr si tenkrát v květnu koupil v Polsku veganské párky a skončil na JIPce, prozvracel celou noc a od té doby, mám strach tam něco nakupovat. Nakupujete někdo už třeba delší dobu v Polsku? Třeba opakovaně? A jestli je to OK? Děkuji, za odpovědi.
Jasně, určitě to bylo těma párkama
Zeptej se Poláků, kde nakupujou, když se po jejich potravinách končí na JIP. Vždytˇi tady máš spoustu polských potravin. Děláš si z nás srandu že?
Podle preplnenych polskych supermarketu a temer prazdnych ceskych, tipuji, ze tam uz jezdi cele nase mesto
![]()
A víš, že potravin z Polska máš aj tu plný regály? ![]()
Jinak cokoliv sme si v Polsku koupili bez úhony přežil aj malej synátor ![]()
@cecetka píše:
Podle preplnenych polskych supermarketu a temer prazdnych ceskych, tipuji, ze tam uz jezdi cele nase mesto![]()
![]()
Mi stačí vidět občas ty fotky na FB, jak český lid dělá na Polsko nálety a normálně se stydim tvl
Až tam zase pojedeme za zábavou, tak snad radši česky nepípnu ![]()
@Mari.anka150 píše:
Polske potraviny zakoupene v Polsku v normalnim obchode nejsou o nic horsi, nez potraviny u nas. Jenze to plati pouze za predpokladu, ze se nekupujou ty nejlevnejsi srajdy, jake se daji sehnat. A hadej co vetsina lidi kupuje, kdyz kupuje polske vyrobky? Ano, ten nejlevnejsi sajrajd, do ktereho namlely zidle a mrtve krysy ze sklepa. Jak myslis, ze se vyrabi ty extremne levne potraviny? Poctive suroviny v tom nefiguruji.
Takze s klidnym srdcem ti mohu polske vyrobky doporucit, kupuj v normalnim obchode za normalni ceny.
Kdybych bydlela blíž Polska, tak budu klidně jezdit nakupovat tam. Neměla bych s tím problém.
Pamatuji si v dětství výlety s babi do Polska za nákupy. Různě na tržnice. Párky a uzeniny se vozily tehdy autobusem. A světe div se, že vlastně žiju.