Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky holky,
chtěla bych vědět zda-li v Polsku stále ještě fungují ty jejich trhy.
Přítel je sice Polák, ale již tam několik let nežije a netuší kam zajet.
Byli sme v PL nakupovat jednou a to v kauflandu.
Ale chtěli bychom omrknout trhy.
Jsme z Mladé Boleslavi, tudíž nejblíž do PL přes nebo okolo Liberce.
Kdo má zkušenost a tip?
Taky mam zkusenost z tesinka jenom, ale trhy funguji bezvadne na zeleninu/ovoce, kvitka, veci na zahradu atd. ostatni veci uz v obchodech.
@hankaaaa píše:
@iwankaanjelik tak my jezdíme do Polského Těšína
Což je hned vedle Liberce ![]()
@iwankaanjelik Naše babi jezdí dvakrát ročně
, stále to funguje. Jen bohužel nevím kam a kudy tam jezdí. Ale můžu se zeptat ![]()
Klodzko, Kudowa Zdroj, Wroclaw, Jelenia Gora, Walbrzych. Trhy jsou prakticky všude ve větších městech a místní vás určitě navedou na správné místo.
Obchody Castorama, LeroyMerlin, OBI a další na internetu
rynek glowny Wroclaw, Krakow
Nejde nám o oblečení ani spotřební zboží. Hlavně o ovoce zelenina, potraviny atd.
Chtěla jsem, jestli někdo nejezdí ze strany Liberce někam poblíž. Zajíždku nablind dělat nemohu.
Posledně když sme jeli do Polska, tak přes hraniční přechod Zawidow, coz bylo neblíže tam kam sme potřebovali.
Ahoj, zítra jedeme do Kudovy Zdroje na trhy, přítel potřebuje něco vyřídit v Trutnově, tak to spojíme. a potřebovala bych se zeptat, 1. v Kudově Zdroji je z obchodů jen Biedronka, jestli jsem to dobře pochopila, ta je hned naproti trhů ne?(už jsem tam 2krát byla, ale vždy čistě jen na trzích) a hlavně bych se chtěla zeptat, kolik tam aktuálně vychází plenky, jestli se to vůbec vyplatí(u nás kupuju 4 max za 3 kč kus) kolik tam stojí brambory(slyšela jsem že jsou v Polsku levné, a ty ceny u nás, to je hrůza
), a jestli je nutné peníze vyměnit už na hranicích, nebo jestli je směnárna i někde u tržnice, protože předpokládám že v Biedronce mi český kačky nevezmou? všem díky za rady ![]()
Ahoj, ano Biedronka je hned naproti tržnice. Myslím, že směnárna je u tržnice, ale nejsem si jistá. V Biedronce ti kačky nevezmou. Jinak co se týče plenek a brambor, tak to neporadím.
@dennytesarova díky za radu..a Biedronka, mají tam i potraviny, nebo jen spotřební zboží? já si myslela že i potraviny, ale jak koukám na jejich stránky, tak tam o potravinách nic nevidím ![]()
Jo jo mají i potraviny. Je to něco jako u nás Penny nebo Billa.
Ahoj holky. Vím, že to tu už padlo, ale neporadili by jste mi nějakou dobrou tržnici i s obchodem v Polsku? Jedeme od Liberce, tak nějako blíž do 100 km. Zajímají nás dárky k Vánocům, jídlo i oblečení. Nikdy jsme na trhu nebyli, tak se tam chcem s přítelem a dcerkou podívat.. A jakou tam mají otevírací a zavírací dobu.. Děkuji a jinak odpovědi spěchají, vyrážíme zítra ráno ![]()
Ahoj, chci se zeptat, jestli v nějakém z těch měst, co jsi psala je nějaká větší tržnice, kde se dá koupit prakticky vše. Děkuji za odpověď Ivon ![]()