POLYGYNAX v 1.trimestru?

8
10.2.06 20:44

POLYGYNAX v 1.trimestru?

Ahoj holky,

nemáte někdo zkušenosti s užíváním POLYGYNAXu v 1. trimestru těhotenství?Pravděpodobně jsem těhu a na letáku píší, že v těhu není vhodný,c ož píší ale na všem a já už si bphužel nepamatuju,co všechno jsem v těhu mohla.Moc díky
 Liza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
10.2.06 21:22

Ahoj Lizo,
v databázi léků na internetu jsem našla tyto informace:

Těhotenství
Podávání v době těhotenství není vhodné, jelikož přípravek obsahuje aminoglykosid a neomycin s ototoxickými účinky; nemůže být rovněž vyloučena možnost systémových účinků při vstřebání většího množství.

Kontraindikace
Použití přípravku je kontraindikováno v následujících případech:

• Při známé přecitlivělosti ke kterékoliv složce přípravku (nebo při křížové citlivosti);
  • při používání pesarů a kondomů;

- v období těhotenství a kojení.
Použití přípravku Polygynax je obecně nevhodné při současném podávání spermicidních přípravků.

Osobní zkušenost s tímto lékem nemám, tak nemohu poradit…
Snad jsem Ti ale aspoň trošku pomohla.
Lendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.2.06 21:25

Omlouvám se za dvojí vložení mého příspěvku, bohužel nevím, jak ten jeden vymazat :oops:
Lendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.2.06 21:41

No mě snad klepne. Byl tam na 100% vložen 2×, a teď je tam zas jen jednou. No nic, možná, že došlo k nějaké úpravě ze strany admina, jinak si to neumím vysvětlit. :o
Už toho nechám a nechám prostor pro další příspěvky. :wink:
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.2.06 21:44

Ahoj Lendul,

díky za info, i když z těch odborností moc moudrá nejsem-každopádně ho asi raději brát nebudu a budu muset zítra zajít do lékárny a tam se přeptat anebo vydržet do pondělí a kontaktovat doktorku.
 Liza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
10.2.06 22:01

Lizo,
myslím si, že lepší bude kontaktovat doktorku, ta ti případně napíše rovnou něco jiného… Koukala jsem se tu do odborné knihy, tam uvádí jedinou kontraindikaci - přecitlivělost na složky přípravku, ale nezdá se mi to… Sama bych ho nevzala v těhu… Kdybys měla jo akutní problémy, můžeš si koupit něco náhradního - globule, femigel, fermalac, v lékárně ti nabínou, co mají aktuálně na skladě… Ale doktorku bych kontaktovala každopádně… Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
10.2.06 22:03

Lizo,
ty odborné výrazy jsou fakt šílené, ale o ně tu až tak moc nejde. Jasně z toho prostě vyplývá, že tento lék v těhotenství určitě NE!! A tuplem v 1.trimestru, to je myslím dost velký risk…
Zkus se přeptat svého doktora na lék slučitelný s těhotenstvím.
Přeji krásný průběh Tvého „zakulacování“! :)
Lendula (mmch. taky těhu, ale už 28.tt) + skoro 23-měsíční dcerka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.2.06 22:23

Všem díky-sama jsem teď byla na virtuální porodnici,kde jsem četla dotazy ohledně Polygynaxu-jednou doktor řekl,že vůbec nevadí ani v 1.trim.,ale jinde ten samý doktor řekl,že hlavně v 1.třech týdnech je to pak tak,že bud embryo zasáhne tak,že dojde k potratu anebo se nic nestane a „jde se dál-jinými slovy všechno nebo nic“doslova.Takže ani omylem. Do zítřka vydržím a nechám si poradit v lékárně-asi Fermalac-ten tuším opravdu nevadí a vyhovujemi.Doktorku kontaktuji v pondělí.Díky všem
 Liza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.6.24 11:11

Zdravím vás holky, mám takovou otázku a byla bych ráda za případné vaše rady. ;) jsem na začátku těhu 1.trimestr, testy pozitivní, u doktora jsem byla, tak je umístěné v děloze a kontrolu mám příští pátek. Mám občasné tlaky v podbřišku, které se objevují a mizí, asi normální a pak mám výtok, je čirý, bílý bez zápachu a občas se mi zdá nažloutlý ale též bez zápachu, tvaru a tak. Dneska jsme psala svému gynekologovi, jelikož mě dole svědí a trochu pálí (takový pocit jak odřené) a napsal mi čípky polyginax, ale jak jsem četla a i v lékárně mi bylo řečeno, že v začátku se tohle opravdu nedoporučuje, celkově zavádět něco dovnitř. :roll:, máte stim někdo zkušenost co vám tedy zabrala a je vhodné? Mám strach a nemam zkušenosti, tak se ptám tu. 🤗 🙂
Koupila jsem si nějaké probiotika vhodné pro těhu a intimní gel, ale zda je nějaká alternativa mastičky nebo něco? Děkuju vám 🌹 🙂 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí