Polyhydramnion ve 29tt - máte některá zkušenosti?

Anonymní
28.12.18 17:31

Polyhydramnion ve 29tt

Dobrý den, chci se zeptat na zkušenosti ve 29tt pokud bohužel nakou maminku potkalo to co me. Jsem ve 29tt a bylo mi zjištěno ze mám hodně plodove vody a ze hrozi předčasný porod. Odvezena do nemocnice jsem byla kvuli kontrakcim a následně mi bylo zjištěno vice vody.Ted ležím uz druhy den na kapackach a jen cekam co bude.( cukr mam v pořádku) Máte některá zkušenosti? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1240
28.12.18 17:55

Taky jsem měla polyhydramnion, dost velkej. Byl zjištěn kolem 30 tt, přesně už nevim.Voda mi praskla v 35 tt. Bohužel byla u syna po porodu zjištěna vvv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
28.12.18 18:34

Mela jsem těžký polyhydramnion,od 25 tydne,afi kolem 36,norma je 8-18. V nemocnici jsem nelezela,ale jezdila jsem 2× týdně na kontroly,i vyhrozovali,ze pokud se to bude zhoršovat,tak tu vodu budou upouštět. To se naštěstí nestalo,ale tvrdlo.mi břicho pořád a blbě se mi dychalo. Mela jsem cukrovku,ale byla kompenzovana a od toho to prý nebylo. Rodila jsem v 36 týdnů,protože mi trochu praskla jizva po předchozí sekci. Mala je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 10:50

@renap me zjistili ze mam 26 a drzi me v nemocnici a nechteji me pustit. :,( maji strach ze to praskne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.18 10:52

@xammy to mi je moc lito😢 a to Vám to na screeningu nezjistili ze bude naka vada?Kolik jste mela te vody?

• Citovat
  • Upravit
1240
30.12.18 11:08

Číslo si už nepamatuju, ale byl to těžký polyhydramnion. Jela jsem do čb na velký utz, na nic nepřišli ani tam. Vada je nezjistitelná na utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.18 13:39

Ahoj, me ho zjistily, nebo teda mi o nem rekli v 38tt, ale ja teda bricho mela obri, mimino 4,5kg, nabrala jsem 35kg v teh :zed: :roll: ale prcek byl v poradku a teh. taky, az na tu vahu ktera me dost omezovala, drzim palce at vse dobre dopadne :hug:

• Citovat
  • Upravit
417
24.6.22 16:14

@xammy Mohu se zeptat jaká vada to byla?
A člověk by řekl, že dnes už zjistí cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
24.6.22 21:03
@Tereza2609 píše:
@xammy Mohu se zeptat jaká vada to byla?
A člověk by řekl, že dnes už zjistí cokoliv.

Byla to atrezie jícnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
24.6.22 21:45

@xammy Takže byla po porodu operace.
A teď je vše v pořádku?
Me totiž 3.6 ve 32 tt na 3.screeningu doktor zjistil polyhydramnion nameril AFI 30,5.
Na UTZ jinak nic
NAPLN žaludku i moč. měchýře normální.
Celé tehu vše v pohodě. Všechny screeningy naprosto v pořádku. Krev v pořádku všechno.
Jen na tom 3.ta voda. Cukrovku nemám.
A včera tedy po skoro 4 týdnech jsem byla na kontrolním UTZ a voda naměřená AFI 31.Coz jako nárůst úplně zanedbatelný. Měřil malymu i průtok mozkem a vše v pořádku. Zadne odchylky, malformace nic.
Pan doktor se přiklání k tomu ze proste je jen větší produkce vody…Tak doufám že má pravdu… :zed: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
24.6.22 21:45

@xammy Ale.co jsem se tak docetla na netu tak.je to velmi časté že více vody nemá žádný důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
25.6.22 06:07
@Tereza2609 píše:
@xammy Takže byla po porodu operace.
A teď je vše v pořádku?
Me totiž 3.6 ve 32 tt na 3.screeningu doktor zjistil polyhydramnion nameril AFI 30,5.
Na UTZ jinak nic
NAPLN žaludku i moč. měchýře normální.
Celé tehu vše v pohodě. Všechny screeningy naprosto v pořádku. Krev v pořádku všechno.
Jen na tom 3.ta voda. Cukrovku nemám.
A včera tedy po skoro 4 týdnech jsem byla na kontrolním UTZ a voda naměřená AFI 31.Coz jako nárůst úplně zanedbatelný. Měřil malymu i průtok mozkem a vše v pořádku. Zadne odchylky, malformace nic.
Pan doktor se přiklání k tomu ze proste je jen větší produkce vody…Tak doufám že má pravdu… :zed: :)

Ted je klukovi 9 let a je uplne zdravy. Operace byla druhy den po porodu. Nemel ani zadne komplikace, jen cca do 6 let mel typicky zvuk kasle.
Drzim ti palce, at u vas je vsechno v poradku :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.6.22 08:23

@xammy Tak to moc ráda slyším… :)
Hlavně že je vše v pořádku…
A to zjistili už teda v těhotenství? Nebo až po? A můžu se zeptat ještě Tobě ta voda porad rostla a rostla? Mě totiž jako neroste
ANO MAM ji hodně je ti vidět celkem.dost na tom UTZ :zed: :lol: Jak je kolem.nej černo, ale za necelé 4 týdny se to zvýšilo ze 30,5 na 31…
A to ještě samozřejmě člověk neví jestli to pan doktor nezměřil předevčírem špatně pač to byl jiný doktor…Nicméně sám řekl že jako ten nárůst je jak nic. Takze předpokládám, že malej normálně pije i moči když mu 3.6 když mi poprvé zjistili víc vody kontroloval žaludek i močák a měl tam normální náplň… ;) A žádný UTZ neodvážil nic.Vse v pořádku…Tak můj doktor se priklani k tomu že proste je větší produkce vody..Bývá to prý celkem časté…Hlavně on má dobrý UTZ.
Každopádně malej bude větší s tím se počítá… :D Tak on i první syn byl větší porodní váhu měl 4,21kg a 53 cm.. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
25.6.22 10:07

Ne, v tehotenstvi to nezjistili. Mel vodu v zaludku i plny mocovy mechyr. Vysledek vysetreni byl, ze dite je v poradku, jen mam hodne vody. Ale jak pisu, tahle vada na utz videt neni.
Cukrovku jsem neměla. Je pravda, ze kazdy doktor mi vodu nameril jinak, zalezi, jak presne si ukotvi ty body na utz.
Maly si navic utlacoval hlavickou pupecni snuru, takze mel spatne prutoky, narodil se s vahou 1990 g.
Preji ti hodne stesti a verim, ze vse dobre dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
25.6.22 10:39

@xammy Ju.No ja doufám že u mě to bude jen větší produkce vody jak bývá v 80% případech…
Já právě četla, že jedné mamince tuhle vadu našli už v těhotenství. Ale tak asi záleží na přístroji a bylo to loni tak přece jen ta technika jde dopředu… :)
A zase na druhou stranu tahle vada je asi to nejmenší zlo…Kdyz to tak řeknu že??;-) Vyřeší se to a je to…
Oproti ostatním nemocem co se dnes vyskytují.
Děkuji moc.Ja věřím že to bude v pořádku… ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí