Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nainuva píše:Scarlett2011 píše:Taky tak- v noci se neprobudí a když chci, aby vstal s malým, abych mohla dospat - jeden den v týdnu, tak do něj musím párkrát žďuchnoutzichisek píše:No, to ja ho ale budim. Vedle neho by taky mohla spadnout bomba.
Me teda dostává, že vás tatínek s dítětem ráno nechají dospat nebo v noci vstávají k dítěti.Vedle toho našeho by mohla vybuchnout bomba a ho to nevzbudíTkaže si říkám, než budit i jeho tak raději vstanu, já už bych stejně nespala…
Jenze nase ditko vstava v 5 a za to mi to stoji.
tak mýho v noci taky vůbec nic neprobudí.Ale je ranní ptáče,takže ráno v 5:30 vyskakuje čilý k prckovi.To zase neslyšim já,vstávám tak v 9 ![]()
No to je diskuze přímo pro mě na dnešní večer.
Právě jsme se totiž s manželem trochu nepohodli. Chodí z práce tak v 17hod a s malou si pohraje tak 10 minut a konec. Máme teda barák, takže jde třeba do dílny, na dřevo, něco na autě, i ten PC, ale prostě furt něco a já už jsem urvaná jako kotě. Snažím se malé celý den věnovat, je to děsný péro temperamentní, takže když v 19 usne, mě nastává druhá směna,abych dohnala starost o domácnost, teď jsem třeba dovytřela. A on se zajímá hlavně kde je jídlo
.Je to jinak moc hodnej chlap, jsme spolu 12 let,ale strašně mě zklamal svým přístupem k malé. Miluje ji, ale nevěnuje se jí jak bych si představovala, natož domácnosti…maximálně uklidí občas nádobí z myčky
U nás tatínek taky moc pomáhá,pokud je doma,bohužel je hodně v práci,takže jsem na všechno dost často sama a vyloženě si užívám,když má přítel volno a věnuje se malé
Je ještě maličká,má teprve tři týdny,ale chová jí,hraje si s ní,vykoupe,přebalí,nic mu nedělá problém.Je zlatej
Jen toho času je málo ![]()
Žesťovka píše:
Přítel mi s naší malou pomáhá už od narození a rádpohraje si s ní nakrmí,přebalování nechává rači na mě,ale i občas přebalí.Většinou když jsem hodně unavná,tak se všeho ujme a nechá mě odpočívat,no a zase naopak když příjde on z práce utahaný,tak ho zase nechám odpočívat já,jsme si myslím co se týká péče o malou velice sehraní a na příteli je vidět jak ji zbožňuje(ona ho taky)a se vším rád pomáhá,jsem za to moc ráda a šťastná
kéž by bylo víc takových chlapů..
U nás taky tak
. Teda když nepracuje, což je tak nejdřív od 17. hodin
.
Příspěvek upraven 01.03.12 v 20:54
kristy84 píše:
U nás tatínek taky moc pomáhá,pokud je doma,bohužel je hodně v práci,takže jsem na všechno dost často sama a vyloženě si užívám,když má přítel volno a věnuje se maléJe ještě maličká,má teprve tři týdny,ale chová jí,hraje si s ní,vykoupe,přebalí,nic mu nedělá problém.Je zlatej
Jen toho času je málo
To znám
.
bebu přesně,chvilku si pohraje a čau.Ale že by dal malé třeba jogurt nebo jí sám od sebe udělal jídlo to vůbec.Nejsem ani tak naštvaná jako zklamaná,malá chce být jen se mnou a mrzí mě že mu nedochází že se připravuje o nejhezčí chvilky.
ahoj, náš tatínek pomáhá hodně. Šestinedělí bych bez něj asi nedala, to bylo dost drsný, byl mi hoooodně velkou oporou. Nyní je malé 8 měsíců a pomáhá pořád a rád. S malou si hraje, pomůže s domácími pracemi, občas třeba i upeče (např. bábovku), taky rád kutí, když je potřeba.No, je to zlato. Jsem ráda že ho mám… ![]()
Musí
… pomáhá moc, ale malé jsou už dva, takže je pro ni ten správný parťák, často ji bere ven, kreslí, koupe, vymýšlejí kraviny apod., uvidíme jak se bude tvářit na mrňouse až se narodí, s ním totiž není taková sranda, ale jak ho znám, tak bude pomáhat stejně intenzivně, je to takový táta tělem i duší a bývalý učitel a táborový vedoucí, tak k němu ty děti asi něják patří…a já jsem za to moc moc vděčná ![]()
Ne ze by primo pomahal, protoze my mame tu domacnost rozdelenou. Ja nejsem na materske, ale studuju a muz ma praci a taky mame 27 mesicniho syna a domacnost o ktere se stridame oba dohromady. On mi nepomaha, protoze to neni jen moje prace:)
Ano lusis, přesně. Mluvíš mi z duše. Je mi líto za něj, že mu to jednou dojde a už bude pozdě. Když přijde z práce a vezme ji na ruku, malá se hned sápe ke mě…A když mu řeknu ať ji chvilku pohlídá, chci například dovařit, tak hlídá chvilku, kouká jak tam lítá a krámuje a pak ho to přestane bavit a chce aby si k němu sedla na sedačku, ale to prostě nemůže po ročním dítěti chtít. Takže ona se mu začne smekat, vztekat se a konec
Nepomáhá, podílí se. V závislosti na čase (přece jen, já jsem pořád doma, on má i jiné starosti) ale je to holt chlap, málokdy ho něco napadne samotného, musím mu říct.
Ahoj, tak u nás tatínek pomáhá, umí vykoupat, uspat teda ne, malej je hlavně mamiňák
Přebaluje, občas vaří, někdy vysává, vyklízí myčku. Když potřebuju, tak prostě pomůže
Zítra hlídá jdu ke kadeřnici a malýmu jsou teprve 4 měsíce…
Pokud neni v práci, tak pomáhá. Kdyby nepomáhal, tak by asi byla tichá domácnost. Já od začátku razím to, že dítě jsme si udělali oba.
Manžel, když je doma, tak hodně pomáhá. Koupe, přebaluje, hraje si, chodí na procházky a když už nekojím, není problém vyrazit pryč na delší dobu. I dva, tři dny. Nevyužívám, ale je příjemné vědět, že ta možnost je.
Jsme spolu 15 let. Něco už udělá sám od sebe a něco musím říct. O víkendu se v ranním vstávání střídáme.
Jednu chybu má, nevaří. ![]()