Pomluvy v zaměstnání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
18.7.16 20:34

Šíření lživých pomluv může být trestný čin, za který hrozí odnětí svobody až na jeden rok. K tomu je možné vysoudit i finanční odškodnění.

Příspěvek upraven 23.03.19 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
18.7.16 20:36

@dandysek a proč tě takhle propírají? Proč na tebe vůbec poslali sociálku? Jak na to přišli, že vaše děti jsou hladové. Je mi to líto, že se takhle trápíš, ale toto zamrzí. Máš nějakou kamarádku tam u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.7.16 20:43

@Mal upřímně to nevím. Dokud jsem nemarodila, bavila jsem se se všemi tak nějak všeobecně, důvěrně snad jen s jednou a ta je momentálně jedna z aktérek těch pomluv. Nikdy jsem nešla s davem, jak říkám, jsem spíš samotář a neumím se seznamovat. nejlíp mi bylo, když jsem si dala sluchátka do uší a dělala si svoji práci. Jsem snad proto tak jiná a odlišná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.7.16 20:48

@nostress to bych musela zažalovat celou vesnici. :( Nemůžu tady vůbec nic, aby se to neotočilo proti nám. napřiklad začátkem prázdnin přišel za manželem majitel místní hospůdky ( je z Brna, sem pouze dojíždí kontrolovat provozního cca jednou za měsíc) a poprosil manžela, jestli by jednou týdně neposekal kolem venkovního sezení trávník, že mu práci i benzin do sekačky zaplatí. A po vsi se rozneslo, že manžel udělal „nějakej průser“ a tak si to odpracovává. To byl jen další příklad, už jen zrnko toho, co se tady děje. zrovna toto jsou pro mě s prominutím kecy a normálně bych se tomu zasmála, ale jak se toho nakupilo hodně, tak mi to už tak směšný nepřipadá. Jsem ve stavu, kdy nenávidím tuhle vesnici, tyhle lidi a jsou chvilky, kdy nenávidím i sebe samu a tenhle život. Kdyby to šlo, odstěhovala bych se hned, ale nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.7.16 20:52
@dandysek píše:
Taky jsem nad tím přemýšlela. Ale udání na siciálku dotyčná podala anonymně a i když se tím netajila ani v práci ani na vesnici, pokud nemám nikoho, kdo mi to dosvědčí, tak mám smůlu, už jsem se na to ptala. A svědčit v můj prospěch nebude nikdo, všichni se bojí, aby nedopadli jako já a tak jdou raději s davem.

I když někdo píše udání anonymně, to ještě neznamená, že se nedá autor psaní dohledat. Dneska to není takový problém.

Příspěvek upraven 23.03.19 v 12:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.7.16 20:55
@dandysek píše:
@nostress to bych musela zažalovat celou vesnici. :( Nemůžu tady vůbec nic, aby se to neotočilo proti nám. napřiklad začátkem prázdnin přišel za manželem majitel místní hospůdky ( je z Brna, sem pouze dojíždí kontrolovat provozního cca jednou za měsíc) a poprosil manžela, jestli by jednou týdně neposekal kolem venkovního sezení trávník, že mu práci i benzin do sekačky zaplatí. A po vsi se rozneslo, že manžel udělal „nějakej průser“ a tak si to odpracovává. To byl jen další příklad, už jen zrnko toho, co se tady děje. zrovna toto jsou pro mě s prominutím kecy a normálně bych se tomu zasmála, ale jak se toho nakupilo hodně, tak mi to už tak směšný nepřipadá. Jsem ve stavu, kdy nenávidím tuhle vesnici, tyhle lidi a jsou chvilky, kdy nenávidím i sebe samu a tenhle život. Kdyby to šlo, odstěhovala bych se hned, ale nejde to.

Je taky možné, že s tebou cloumají hormony, a k tomu se přidaly ty pomluvy.
Možná by ti pomohl nějaký solidní psycholog. Jestli se vám v té vesnici nežije dobře, v podstatě tam trpíte, asi bych se raději odstěhovala jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.7.16 20:56

@nostress takže bys na mém místě podal/a trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu?
Upřímně jsem to taky zvažovala, i za tu cenu, že by se „pachatel“ nenašel, že by se to v podstatě nevyřešilo, jen bych dala najevo, že si to nenechám líbit. Ale na druhý straně mám strach, aby to nebylo ještě horší. Protože co přijde příště?

PS: jedněm lidem tady někdo vloni podpálil auto. Jiným propíchali kola u auta. Připadám si jako ve špatným snu, občas mi to připomíná romské vesnice, co ukazují v televizi. A ne, nejsme romové a nežijeme v romské vesnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.7.16 21:01
@dandysek píše:
@Mal upřímně to nevím. Dokud jsem nemarodila, bavila jsem se se všemi tak nějak všeobecně, důvěrně snad jen s jednou a ta je momentálně jedna z aktérek těch pomluv. Nikdy jsem nešla s davem, jak říkám, jsem spíš samotář a neumím se seznamovat. nejlíp mi bylo, když jsem si dala sluchátka do uší a dělala si svoji práci. Jsem snad proto tak jiná a odlišná?

Zaměřila bych se na tu jednu „aktérku“. Jen tak mimochodem bych před ní zmínila, že někdo roznáší o vás nehorázné pomluvy, takže podáváte s manželem trestní oznámení pro pomluvu.Taky není dobré se v pomlovačném kolektivu komukoliv nějak moc zdůvěřovat s osobními záležitostmi. Třeba ti ta kolegyně závidí, anebo má jiný důvod, k těm pomluvám. Ta firma má nějakého majitele, něbo vedoucí osobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
18.7.16 21:04
@LucianS píše: Žaloba pro pomluvu? Jak jinak se branit?

Pomluva je trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.7.16 21:05
@dandysek píše:
@nostress takže bys na mém místě podal/a trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu?
Upřímně jsem to taky zvažovala, i za tu cenu, že by se „pachatel“ nenašel, že by se to v podstatě nevyřešilo, jen bych dala najevo, že si to nenechám líbit. Ale na druhý straně mám strach, aby to nebylo ještě horší. Protože co přijde příště?PS: jedněm lidem tady někdo vloni podpálil auto. Jiným propíchali kola u auta. Připadám si jako ve špatným snu, občas mi to připomíná romské vesnice, co ukazují v televizi. A ne, nejsme romové a nežijeme v romské vesnici ;)

Na hrubý pytel, hrubá záplata. Určitě bych to trestní oznámení podala. Neměli by jste si takové jednání nechat líbit. I když bych se pak odstěhovala, ale
už z principu bych to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.7.16 21:10

@nostress firma má majitele, ale vede to jeho synovec.
Proberu to s manželem, až se trochu uklidním, není dobrý to řešit s horkou hlavou.
A závidět nám..podle mě není co.

Děkuju moc za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
18.7.16 21:13
@dandysek píše:
@nostress firma má majitele, ale vede to jeho synovec.
Proberu to s manželem, až se trochu uklidním, není dobrý to řešit s horkou hlavou.
A závidět nám..podle mě není co.Děkuju moc za podporu.

Každá situace má svoje řešení, Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
18.7.16 21:39

@dandysek : ahoj. úplně mě zamrzelo to co tady píšeš, je mi z toho až do pláče.. jaktože se dějou takový věci, jsi těhotná a na rizikovym, měli by Tě na rukách nosit.. Kdyby jste měli nějaké problémy s penězma tak co? to se může stát každýmu, je snad důvod proto urážet a pomlouvat? Lidi, který tohle dělaj opravdu většinou jen záviděj.. Koukám na Tvojí fotku a i takhle z profilu je vidět, že jsi hezká a máš krásný mimčo, takže je to jasný, jestli je hezkej i manžel, ženský prostě záviděj.. A pokud se u vás děje to s propíchanejma gumama atd. brrrr a fuuuj, nechutný.. Taky bych se bála, ale to trestný oznámení určitě dej a vyvěsila bych to někam ve vesnici na ceduli at to všichni ví, musíš se začít mít ráda, Ty jsi ta dobrá a ostatní jsou hloupí a ubohý, buď silná, zvládneš to! Ale já bych třeba asi začala prodávat dům a pomalu se stěhovala, protože žít mezi takovejma lidma, to by na mě bylo moc.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.7.16 21:59
@Anonymní píše:
@hudečice možná ano, ale přece není pomluva jako pomluva a poslat na někoho sociálku už mi přijde moc, prostě. Dohnali mě do takového stavu, kdy se bojím vyjít z baráku, mám noční můry a nejradši bych nebyla. A obrana žádná. :(

Je to hnusárna. Po mateřské bych tam rozhodně nenastoupila. Ona ta sociálka asi musí přijít na každé udání. Z toho si nic nedělej. Sousedi by mi byli ukradení. Kdo je normální, snad pomluvám nevěří. Časem určitě bude na černé listině někdo jiný a tohle vyšumí.
Pokud by mi SMS chodily dál, možná bych dotyčné rázně vysvětlila, že to zavání stalkingem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
19.7.16 09:15
@dandysek píše:
Upřímně jsem to taky zvažovala, i za tu cenu, že by se „pachatel“ nenašel, že by se to v podstatě nevyřešilo, jen bych dala najevo, že si to nenechám líbit. Ale na druhý straně mám strach, aby to nebylo ještě horší. Protože co přijde příště?PS: jedněm lidem tady někdo vloni podpálil auto. Jiným propíchali kola u auta. Připadám si jako ve špatným snu, občas mi to připomíná romské vesnice, co ukazují v televizi. A ne, nejsme romové a nežijeme v romské vesnici ;)

Co to je za vesnici 8o? To je teda jak ve středověku. Nechcete se fakt odstěhovat? Tam bych nechtěla bydlet ani náhodou. Jak se k tomu staví manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat