Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky,
nenašla jsem žádné téma, které by se týkalo koupání. MOžná jsem jen špatně hledala, ale mám menší problém - v našem malém bytě (2+1) koupeme Kubu v dětském pokoji, protože to prostě v naší pidi koupelně se sprchovým koutem vážně nejde, ale v poslední době docela povyrostl a miluje kopání nožičkama ve vaničce, a pak je voda rozlitá úplně všude.
Chtěla jsem se zeptat zda nemáte některá zkušenosti s většími vaničkami pro mimi, nebo je to blbost?
Díky za odpověď ![]()
ahoj, máme pravděpodobně stejně malý panelákový byt jako vy
a my jsme koupali v koupelně, postavili jsme dětskou vaničku do sprcháče a bylo, cákání pak v podstatě ničemu nevadilo ![]()
Vidím dvě varianty - buď sprcháč, jak psala Pavča, nebo kyblík
Kyblík, nebo vanička do sprcháče, pokud se tam nevejde, tak malý kulatý nafukovací dětský bazének do sprcháče (
teď v lednu jako bych tě poslala pro jahody ke dvanácti měsíčkům
).
kamarádka napouštěla tu „vanu“ ve sprchovým koutu, chlapeček v tom byl spokojenej. Ikdyž v tomhle věku možná měla ještě vaničku…
maxik píše:
Kyblík, nebo vanička do sprcháče, pokud se tam nevejde, tak malý kulatý nafukovací dětský bazének do sprcháče (![]()
teď v lednu jako bych tě poslala pro jahody ke dvanácti měsíčkům
).
naopak, já jich viděla dost ve slevách, ale bylo to už před vánoci ![]()
Já viděla v Bambuli takový speciální vanokýbl na mytí právě ve sprcháči. Ale nevím, jestli byl už pro takhle malé mimi a kolik stál.
A ještě jedna otázka, nemáte někdo zkušenost s takovým tím lehátkem do vany? Já jako dítko si vzpomínám, že bráchu na něm mamka koupala normálně ve velké vaně. Ale nevím zda by to šlo i v tom sprcháči.
No musíme to vyzkoušet.
Díky za tipky ![]()
Alunko, bez lehátka jsme se úplně obešli, ve vaničce i velké vaně ![]()
ahoj- lehatko latkove jsme meli v porodnici a doma pak molitanove ale spis na cestovani at se netaha vanicka -fajn oboji kdyz nemas jinou moznost neni to az takova investice tak klidne zkus
Vaničku jsme používali 6 týdnů, pak do velké vany, klidně holky společně a když nemám moc času, dám dítko do vany jen na lehátko a sprchuju. Vaničku už asi nevyndám. Jeslti má sprcháč nějaké zvýšené dno, jako že asi jo, tak by to šlo. . Malá se tak krásně vykope. . .
My koupeme od 8měsíců ve sprcháči,do té doby jsme měli přebalovací pult s vaničkou.Lehátko používáme doteď,je sice už dost velká,ale když jsme ji tam chtěli nechat bez lehátka,tak řvala,protože měla strach,prostě se tak necítila jistě.Tak se prostě ještě ve 13měsících koupe jako miminečko,vleže nalehátku a jsme všichni spokojení ![]()