Pomoc od manžela

Anonymní
9.3.12 11:37

Pomoc od manžela

Ahoj holky, jak jste přinutily manžela častěji pomáhat? Nebo spíš, jak vysvětlit vlastní matce a tchýni, že ve 21. století je naprosto normální a dokonce i žádoucí, že chlapi doma pomáhají.
Manžel mi doma celkem pomáhá, když mu řeknu, tak to většinou udělá (i když to někdy dost dlouho trvá), ale chybí mi jeho vlastní iniciativa. Nevezme si malýho (pokud ho nepožádám), nezeptá se, jestli s něčím nepotřebuju pomoc… Nic moc po něm nechci, chápu, že chodí do práce, vstává ráno v 5:00, ale štve mě, že přijede, sedne k počítači nebo lehne k televizi a usne. Někdy se k tomu přidá i to, že mi slíbí, že mi pomůže, ale pak se mi ho nepodaří vzbudit. Naposledy jsem chtěla, aby nám ohřál pro malého mlíčko. Než se k tomu rozhoupal, tak jsem si ho připravila sama, nakrmila dítě, odříhla dítě, uložila dítě a on se ještě zlobil, že jsem nepočkala, že by to udělal. Ale kdy? Nechápe, že malý potřebuje režim a když řve hlady, tak fakt půl hodiny, než si otec vyřídí maily (prohlížel si vtipné maily od kolegy), nepočká.
Ale v poslední mám pocit, že to je čím dál horší, protože se nám teď do toho začaly navážet obě naše maminky a manželova snaha opadá čím dál víc.
Nachází u nich zastání. Když jsem se tuhle mojí mámě pochlubila, že udělal večeři a vykoupal a uložil malého, tak jsem dostala vyhubováno, že ON pracuje a JÁ jsem doma, tak to musím dělat všechno já (stejný názor zastávaly, i když jsem chodila do práce). ON má právo si přece po dni v práci odpočinout. Měla bych se stydět, že po něm chci ještě něco doma (můj otec vařil, myl nádobí, staral se o mě, koupal mě… Ale to můj manžel dělat nemá!!!)
Jeho máma mě často bombarduje s tím, jestli jsem mu uvařila, upekla… (Vařím obden vždy na dva dni, peču jen o víkendu). Když se jednou zmínil, že vařil on (měla jsem migrénu), volala mi, že musím vařit já a pak mojí mamce, ať mi domluví, že to takhle nemůže fungovat (neustále mi opakuje, jak tchán nepomáhal, tak mám pocit, že mi závidí) :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lihow
9.3.12 11:47

Já nevím, ale taky existují ženy se dvěma dětmi a bez chlapa…

• Citovat
  • Upravit
1517
9.3.12 11:47

Všechny bych poslala do háje :twisted:
Můj manžel vaří(rád)skoro každý víkend,uklízí,stará se kluky,mladšího koupe,krmí,uspává…dělá to rád a já ho nenutím.Můj otec byl taky takový a tchán je taky takový.Mohl by mi někdo někdy říct,že mám vařit já a vše doma dělat já,protože on pracuje…nejsem služka,žijeme spolu a vedle sebe.Když jsem chodila do práce,tak jsem doma dělala to stejné a nebyl nikdo kdo by to udělal místo mě,abych já si odpočinula.Tohle mě dokáže vždycky naštvat a ještě máš hrozný,že se ho zastávají maminy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
9.3.12 11:51

v prvni rade bych maminkam vysvetlila, ze tohle je vase rodina a vy si to budete delat podle svyho. kdyz jim nevadi, ze manzel doma nepomaha, jejich vec.
ty si musis uvedomit, ze mas doma chlapa. jsou sice vyjimky, ale vetsina chlapu je schopna pomoct, ale sami jaksi nevidi, ze je treba neco udelat. potrebuji presne instrukce. nestaci rict „ohral bys malemu mleko“ ale musi se rict kolik a zduraznit, ze ted hned…nenaznacovat, ze by bylo treba neco udelat, ale jasne rict co,jak, kdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
9.3.12 11:52

Tak tohle bych teda nesnesla ! Myslím tím ty nátlaky ze strany tvé matky a tvé tchyně. Je to snad Váš život, ne ??? :cert: :zed:
Já mám sice mužskýho doma 1× za 14 dní o víkendu, ale i tak mi pomáhá. Kolikrát je po cestě tak unavený, přijede někdy (většinou) domů i pozdě v noci, ale jemu to prostě nedá, vstává brzy a to, že je doma, ho snad nabudí ještě víc a je schopný být celý den v pohybu. Teď rekonstruujeme baráček a aby volno doma proležel, neexistuje. A všechno dělá rád, do ničeho ho nenutim. ;)

Příspěvek upraven 09.03.12 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 11:53

Tak zaprvé tě lituju,že musíš poslouchat takové kecy od tchýně,typiše mamaservis :roll: :roll: Chyť chlapa pod krk :mrgreen: a prostě bude pomáhat.Promluv mu pořádně do duše,nebo mu nechej děcko na celý den a to se bude divit.Je vidět,že vyrůstal v rodině,kde tchýně skákala tchánovi kolem řiti a on nedělal nic.Můj manža v takové rodině taky vyrůstal a důrazně jsem ho upozornila,že takhle to u nás nikdy nebude fungovat.No naštěstí se nepotatil.bude to těžké,ho k něčemu přimět.Ale za pokus to stojí.V okolí mám pár takových případu,ale bohužel žádné ultimáta nepomohly :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 11:53

Lihow, vím že jsou na tom mnohé hůř. Ale pokud je se mnou v domácnosti, tak by měl taky přiložit ruku k dílu. Toť můj názor. A bojím se toho, že ho naše drahé matinky udolají.
Když jsem si ho brala, byl to naprosto samostatný jedinec. (Pral, žehlil, vařil, uklízel.)
Teď mu denně musím chystat věci do práce. Večer ručník k vaně. Když sedí u počítače, tak po mně akorát volá: Kafe, čaj, šťávu, rohlík. (Podporován našimi matinkami). Naposledy po mně chtěl mobil, když jsem kojila. Musela jsem se zvednout s dítětem, najít jeho mobil a dotáhnout mu ho…
Máme dítě, zahradu, psa, dodělávám VŠ (dálkově) a jemu pomáhám občas s věcmi do práce.

• Citovat
  • Upravit
50133
9.3.12 11:54

Bud ráda, že chlap doma pomáhá i když mu to kolikrát trvá 100 let. Chlapi jsou asi natvrdlí a na vše mají dost času. Akorát bych nesnesla, aby se mi máma s tchýní míchaly do domácnosti a radily, kdo má co dělat :cert: Proč by se jako měl chlap válet a ženská vše oddřít :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
9.3.12 11:55
Anonymní píše:
Lihow, vím že jsou na tom mnohé hůř. Ale pokud je se mnou v domácnosti, tak by měl taky přiložit ruku k dílu. Toť můj názor. A bojím se toho, že ho naše drahé matinky udolají.
Když jsem si ho brala, byl to naprosto samostatný jedinec. (Pral, žehlil, vařil, uklízel.)
Teď mu denně musím chystat věci do práce. Večer ručník k vaně. Když sedí u počítače, tak po mně akorát volá: Kafe, čaj, šťávu, rohlík. (Podporován našimi matinkami). Naposledy po mně chtěl mobil, když jsem kojila. Musela jsem se zvednout s dítětem, najít jeho mobil a dotáhnout mu ho…
Máme dítě, zahradu, psa, dodělávám VŠ (dálkově) a jemu pomáhám občas s věcmi do práce.

Jestli byl samostatný,když sis ho brala,tak sis ho bohužel špatně vychovala :nevim: :nevim: Přitáhnout řetěz a pořádně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
9.3.12 11:57

Musím teda zaklepat, můj přítel, když je teda doma a vidí že odpočívám, nebo když vidí, že mi není dobře, jde a sám od sebe umyje nádobí, nakoupí, vytře podlahu,vynese koš, hodí pračku-to by radši ani nemusel, už mi pár věcí zapral :D zatím miminko teprve čekáme, doufám že mu to zůstane a po porodu bude pomáhat i s malou. Ale je fakt, že jeho mamce se to nelíbí, jednou se od ní odstěhoval, tak s musí umět postarat, kdo by to dělal, kdyby žil sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
9.3.12 11:57
Anonymní píše:
Máme dítě, zahradu, psa, dodělávám VŠ (dálkově) a jemu pomáhám občas s věcmi do práce.

Tak tohle už je rozmazlenost, to bych netolerovala :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 11:58

Katka86 On vyrůstal jen s tchánem. Staral se cca od 12 let o něj a svou starší sestru. Umí všechno a dokud ho maminky nezačaly udolávat dělal všechno :zed: :zed:
Lucie.t já mu to zopakovala 4×. Zdůraznila, že před hodinou bylo pozdě a nic.
Nejhorší je, že moje máma nikdy taková nebyla. S tátou se vždycky o všechno dělili, ale mého manžela si strašně oblíbila. Neustále se ho zastává…

• Citovat
  • Upravit
1348
9.3.12 11:59

U nás je to taky tak. Manžel přijde (resp. přivezu ho) z práce. Nají se. Lehne si k novinám. Pak odejde do pracovny a kouká do notebooku - nepracovně. Když chci aby došel pro dřevo na topení, tak mu to musím říct tak hodinu předem, nebo si tam rovnou dojít sama. Že má kočkám vyčistit záchod hlásím tak týden dopředu a připomínám každý den. Jinak to neudělá „včas“. A tak to je furt :mrgreen:

Ale já si z toho nic nedělám. Mně to nevadí. A to je, myslím si, to nejdůležitější. Nikoho nikdy k něčemu nelze přinutit. Musíš na to buď lstí, nebo se s tím smířit. Jiný řešení není.

Já pracuju z domova a tchýně to taky bere tak, že se flákám doma a ani neuvařím nic k jídlu. Ale ať si trhne! Já být tebou tak jí důrazně vysvětlím, že to je vaše věc jak žijete a že ti do toho nemá co mluvit. Taky jsem měla s tchýní konflikt - mluvila mi do výchovy a hlavně stravování dcery když byla malá - a jasně jsem jí řekla, že takhle ne. A od té doby je to v pohodě. Jen je na ní vidět jak v duchu zuří když si něco dělám po svém. A já se bavím :mrgreen:

A s manželem si zkus promluvit, nebo ho nech ať se třeba půl dne stará o všechno sám. Ať vidí, že si doma jen nehraješ s malým. Zkus mu vysvětlit, že taky potřebuješ občas s něčím doma pomoct. Ale oni tohle některý mužský nechápou, já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
9.3.12 11:59

No jestli ještě takto komanduje tak to nic moc. Já myslel, aby to zas nebylo obráceně, jak ona už čeká mezi dveřmi a jak přijde z práce, rovnou mu hází dítě do náruče, se slovy „doteď jsem ho měla já, tak teď ty“. Protože přeci jenom chodí do práce a vstává v 5 jak píšeš. Já když přijdu z práce, taky se mi nic nechce a to nemám malé dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.12 12:03

Katko, my žili první dva roky u mé mámy a to byla chyba. Rozmazlila mi ho ona. To bylo jen Venoušku, to teď nedělej, Dal by sis štrůdlíček? Kafíčko, chceš tady, nebo ti ho mám dát k televizi?… No a mám to.
Teď jsme druhý rok ve svém a mně se pořád nedaří ho utáhnout a vrátit zpátky.
Když je hezky, tak dělá venku na zahradě nebo na stavbě, beru a to po něm opravdu nechci naprosto nic. Ještě mu spíš nabídnu masáž. Ale pak týden je hnusně a on dál jede v režimu, že se doma nic nemusí dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky