Pomoc od manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
9.3.12 12:53
Anonymní píše:
Mně třeba ani tolik nevadí to kafe (dělám to pro něj s láskou) nebo chystání oblečení (aspoň mu vyberu něco, co k sobe ladí. Je to typický chlap). Ale dřív mi za to poděkoval a dal pusu. Teď to bere jako normální věc.
Ano, udělala jsem si to sama. Asi se budeme muset změnit oba.

Promiň, asi jsem se příliš rozohnila.
Držím ti palce, ať najdete kompromis schůdný pro oba :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65398
9.3.12 13:16

Hele nachystej mu každou ponožku jinou,něco co je naprosto šílený a pak mu řekni
drahý,v noci jsme 10krát vstávala,jsem fakt unavená,tak už si to budeš holt muset dělat sám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
9.3.12 14:10

To je jako bych to skoro napsalá já :D akorát s tím rozdílem že mě tchýně nebombarduje takovýma kecama.Jinak ty řeči že on chodí do práce a je unaven a že já jsem si to vybrala(protože sem nechtěla jít na potrat)a sem za to placená že sem doma tak se mám starat.Prckovi jsou 2roky a pořád se nic nezměnilo.Chlapa prostě nezměníš :( kolikrát člověk musí zařvat aby se vůbec zvedl a šel něco udělat ale přesně jak píšeš ty,sám od sebe to neudělá :( Asi by to chtělo aspoň na1den mu malého strčit ať se stará a někam si vyrazit a udělat si čas jen pro sebe.A on?ať si to zkusí a myslím že na tebe a to co pro něj děláš bude koukat jinak.Držím palce ať se máš lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
9.3.12 18:24

Hehe, moje máma se taky diví, že mužík mi doma pomáhá - ona to totiž nezná, vstává tátovi ve 4 dělat i snídani ;) Co je domácí práce, to prostě nezná.
Já mám skvělého přítele, takže jsem za to vděčná, myslím, že i chlap by měl doma pomáhat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
9.3.12 19:54

Tohle se bude horko těžko měnit, jelikož to v sobě musí změnit jak mamina, tak tchýně.
Bohužel ony vyrůstaly v době, kdy žena = sporák, pračka, žehlička, uklízečka a muž = vydělávat peníze. Doba, kde se rovnoprávnosti muž vs žena moc nenakláněla. Rodičové toto mají v sobě (vyrůstali v tom sami) a nepochopí, že je doba, kdy se věcí mění, a že postavení muž a žena v domácnosti je o něčem jiném, nežli „kdysi“.

Tohle by bylo dobré jim připomenout. Žena přeci není otrok svých mužů (partnerů) a naše matky a jejich matky, atd. otrokové domácností a svých mužů bohužel byly.

Doba komunismu brala ženu jako fenomén dobře vedené domácnosti a muž jako zdroj vydělávání peněz pro rodinu. Tím chci říct, že žena musela obstarat domácnost do puntíku a ještě k tomu práci. Muž byl společností stavěn, jako že obstará pouze tu práci (8h v kolbence).
Dříve, když žena si šla sednout někam večer na vínko, tak hnedle byla považovaná za štětku. No děsně upjatá a morální doba a na ženy se kladly tenkrát dost morální požadavky, které jsou pro nás díky dnešní době totálně nepřípustné, ba i směšné.

Fuj, nechtěla bych žít v době našich rodičů. A bohužel to chápání z jejich strany k zakladatelčinýmu problému bude dost tvrdý oříšek (když přibližně 50 či 60let žijete a jste vychovávám v určitém přesvědčení ženy v domácnosti, tak není divu)

Zakladatelko dělej si věci po svém a dámám vysvětli, že už je dávno po převratu a že dnes postavení žena a muž v domácnosti je odlišný, nežli ten, kterým ony musely projít.

Jsem zastáncem, že muž se má podílet na domácích pracech a neoddělovat mužské a ženské práce, a také žena v dnešní době už není otrokem svého muže (či partnera).

Muž má ženu hýčkat, byť ji uvaří sám od sebe kávu, či obyč. čaj, nebo vajíčka na měkko :-). Stačí málo, ale snaha se cení :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 22:51

Petra Z Má všechny ponožky šedé :mrgreen: To mi neprojde :mrgreen: Navíc naše zlatíčko spí v noci nonstop už od porodnice.
Věrko, manžel uznává, že mateřská je vlastně práce na celý úvazek. Nikdy jsem od něj neslyšela, že musím něco udělat. Naopak mi řekne nedělej to a odpočiň si. Jenže sám to neudělá a mně se pak vrší práce. Nebo mi slíbí, že mi s tím pak pomůže, usne a já do dvou do rána kmitám po kuchyni, abych dohnala resty.
Yvonne, mně na tom nejvíc zaráží to, že mamka tátovi věci nechystala a po mně to vyžaduje. Ona s tátou měli práci rozdělenou, ale to pro mě a mého muže neplatí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
ondrejka.sulej
10.3.12 12:26
Teď mu denně musím chystat věci do práce. Večer ručník k vaně. Když sedí u počítače, tak po mně akorát volá: Kafe, čaj, šťávu, rohlík. (Podporován našimi matinkami). Naposledy po mně chtěl mobil, když jsem kojila. Musela jsem se zvednout s dítětem, najít jeho mobil a dotáhnout mu ho…

Základ je podle mě uvědomit si, že tyhle věci dělat NEMUSÍŠ. Proč bys proboha musela? Když kojíš dítě, má obskakovat on tebe, do prčic. :pocitac:

Jako co by se stalo, kdybys mu ty věci nepřinesla? Fakt nemusíš. A když si naplno uvědomíš, že nemusíš, bude pro tebe lehčí to nedělat. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.12 13:40

Když mu ročník nepřipravím, sám si ho tam nevezme a chodí mokrej a po celém bytě, tak ještě pak vytírám. Raději elimunuju a ručník připravím.

• Citovat
  • Upravit
4118
10.3.12 13:49
Anonymní píše:
Když mu ročník nepřipravím, sám si ho tam nevezme a chodí mokrej a po celém bytě, tak ještě pak vytírám. Raději elimunuju a ručník připravím.

Copak je mimino??? 8o Když je tak primitivní, že chodí mokrej po bytě, tak si to snad po sobě utře, ne??? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
10.3.12 14:31
Ywett píše:
Anonymní píše:
Copak je mimino??? 8o Když je tak primitivní, že chodí mokrej po bytě, tak si to snad po sobě utře, ne??? :cert:

Ještě mě napadlo, to mu to nedochází nebo to dělá schválně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.12 14:44

Nedochází. Neřeší to. Ono to časem uschne :nevim: Dlouhou dobu žil bez ženské ruky a nějaké věci prostě neřeší. Dva roky mi trvalo ho naučit, aby použité nádobí dával do pravého dřezu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
50166
10.3.12 15:08
Ywett píše:
Anonymní píše:
Copak je mimino??? 8o Když je tak primitivní, že chodí mokrej po bytě, tak si to snad po sobě utře, ne??? :cert:

Taky jsem to ted chtěla napsat :roll: :D
A to by mě zajímalo, jestli chodí po bytě tak dlouho, než to z něj okape :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.12 15:13
MUFICE píše:
Ywett píše:
Anonymní píše:
Taky jsem to ted chtěla napsat :roll: :D
A to by mě zajímalo, jestli chodí po bytě tak dlouho, než to z něj okape :mrgreen:

Ne, jen si najde ručník a utře se. Ale i tak je v koupelně pak solidní potopa. Tohle fakt nedělá schválně. Prostě si to neuvědomuje. Ani nemá jak, protože jsem mu to nejspíš nikdy ani neřekla 8o Tak nějak mi to přijde automatické a nedošlo mi, že on to tak vnímat nemusí.

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená Lenka
10.3.12 15:20

tak to já moc neporadím, sama jsem si přebrala i chlapovy povinnosti, co nadělám nic, musím to zvládnout, nebo se zbláznit jedno z toho, jak to dělaly ženy dříve, měly čtyři děti a byly na to samy, prostě to chlapy jejich matky nenaučily a hotovo, já měla tu smůlu, že jsem si ho vybrala, tak se teď musím starat.

• Citovat
  • Upravit
50166
10.3.12 15:35
nepřihlášená Lenka píše:
tak to já moc neporadím, sama jsem si přebrala i chlapovy povinnosti, co nadělám nic, musím to zvládnout, nebo se zbláznit jedno z toho, jak to dělaly ženy dříve, měly čtyři děti a byly na to samy, prostě to chlapy jejich matky nenaučily a hotovo, já měla tu smůlu, že jsem si ho vybrala, tak se teď musím starat.

No, dříve se o mladší sourozence staraly ty starší děti a matka chodila třeba pracovat na pole. A ještě žilo spolu více generací najednou, takže se ženy o domácí práce dělily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí