Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prostě si to neuvědomuje. Ani nemá jak, protože jsem mu to nejspíš nikdy ani neřekla
Tak mu to řekni. ![]()
Ywett píše:Anonymní píše:Copak je mimino???
Když mu ročník nepřipravím, sám si ho tam nevezme a chodí mokrej a po celém bytě, tak ještě pak vytírám. Raději elimunuju a ručník připravím.Když je tak primitivní, že chodí mokrej po bytě, tak si to snad po sobě utře, ne???
No tak to tam nechej, ať na tom hodí ústa sám ne?
![]()
Já na jeho místě bych taky nic nedělala, když to za mě udělá někdo jiný ![]()
Jestli byl samostatný,když sis ho brala,tak sis ho bohužel špatně vychovala
Přitáhnout řetěz a pořádně ![]()
Tak to je přesné
Prostě domácnost dělá ženská a jakého chlapa si udělá,takového má! Jo a ještě,pokud chlap chce po ženské,která zrovna kojí,aby mu podala mobil a ona se prostě MUSÍ zvednout i s děckem na prsu,tak takový chlap je u mě debil a ženská slepice ![]()
Tchymi bych rekla at se nezlobi, ale to neni jeji starost. A ze si nepreju aby me takhle kontorolovala. Bud mila, slusna, ale dej jinajevo ze si to nenechas libit.
Alberta píše:
Jestli byl samostatný,když sis ho brala,tak sis ho bohužel špatně vychovala![]()
Přitáhnout řetěz a pořádně
Tak to je přesné
Prostě domácnost dělá ženská a jakého chlapa si udělá,takového má! Jo a ještě,pokud chlap chce po ženské,která zrovna kojí,aby mu podala mobil a ona se prostě MUSÍ zvednout i s děckem na prsu,tak takový chlap je u mě debil a ženská slepice
Jenže já si ho nezkazila. To udělala moje mamka
a mně se to teď špatně vrací. Hlavně když ze všech stran slyší, ať to nedělá, že to není mužská práce…
chuanitka píše:Ywett píše:No tak to tam nechej, ať na tom hodí ústa sám ne?Anonymní píše:Copak je mimino???
Když mu ročník nepřipravím, sám si ho tam nevezme a chodí mokrej a po celém bytě, tak ještě pak vytírám. Raději elimunuju a ručník připravím.Když je tak primitivní, že chodí mokrej po bytě, tak si to snad po sobě utře, ne???
![]()
Já na jeho místě bych taky nic nedělala, když to za mě udělá někdo jiný
Obávám se, že ústa bych na tom hodila tak akorát já. Mám blbý balanc a pořád padám.
Loki01 píše:
Tchymi bych rekla at se nezlobi, ale to neni jeji starost. A ze si nepreju aby me takhle kontorolovala. Bud mila, slusna, ale dej jinajevo ze si to nenechas libit.
Co tchýni, tu vidím 4× za rok. Ale mamku vidím denně a od ní to slyším neustále. Veškeré protesty a vysvětlování nezabírá. Byla jsem hodně důrazná, týden jsme spolu nemluvily (bydlí vedle a chodily jsme v té době splu do práce). Nepomohlo.
Anonymní píše:chuanitka píše:Obávám se, že ústa bych na tom hodila tak akorát já. Mám blbý balanc a pořád padám.Ywett píše:No tak to tam nechej, ať na tom hodí ústa sám ne?Anonymní píše:Copak je mimino???
![]()
Já na jeho místě bych taky nic nedělala, když to za mě udělá někdo jiný
Ale ty víš, že to tam je mokré a dáš si pozor ![]()
Bude to pro něj pěkná léčba šokem.
Nebo po něm chceš do smrti vytírat mokrou podlahu každý večer
![]()
Anonymní píše:
Co tchýni, tu vidím 4× za rok. Ale mamku vidím denně a od ní to slyším neustále. Veškeré protesty a vysvětlování nezabírá. Byla jsem hodně důrazná, týden jsme spolu nemluvily (bydlí vedle a chodily jsme v té době splu do práce). Nepomohlo.
Asi budeš muset být důrazná dýl. Je to tvoje domácnost, tvoje manželství. Nechápu, jak můžeš snášet, že se ti do něj máma neustále kvedlá ![]()
Je tu opět rozdíl mezi mámou a tchýní. Kdyby sis stěžovala na tchýni, každá druhá ti tady doporučí, ať ju pošleš „víš kam“, když jde o mámu, měla by sis s ní promluvit
Jenže ty sis promluvila a nepomohlo to ![]()
A chlapa bych taky nechala namlátit si čumáček.
Tak nevím. Převýchova bude asi potřeba a bude to běh na dlouhou trať, protože je to stále horší.
Od úterka jsem do něj hučela, ať naporcuje a dá zamrazit maso (původně mělo být včera k obědu, dostal žemlovku, nebylo maso). Udělal to dnes o půl jedenácté večer. Pak jsem chtěla jít na procházku a on se mě zeptal, kdy to chci stihnout, když nestíhám ani uklidit (bylo čerstvě vyluxováno a vytřeno), pak vytuhl na posteli, svlíkala jsem vedle něj malého do vany, na chvíli jsem odběhla, prcek začal brečet, on na mě jen houknul, že mi brečí dítě a otočil se na druhý bok. Když jsem po něm chtěla pohlídat prcka, že bych si na chvíli usnula, tak mi řekl, že jo, položil si ho vedle sebe a okamžitě usnul, bohužel prcek spát nechtěl, začal vřískat, tak jsem měla po spaní (manžela to neprobudilo). Když jsem si pak stěžovala, že jsem utahaná, tak se mě zeptal, proč jsem nespala… Dneska mi slíbil večer pomoc (asi u 5 věcí a nic). Já jsem zase kolem něj skákala jak blb a když jsem později po něm chtěla podat vodu z vedlejší místnosti (stál), tak mi řekl, že to tu chvíli, než skončí Ordinace snad vydržím a pak si ji budu moct podat sama
![]()
Fakt mě to už nebaví. Teď jsem likvidovala jeho nepořádek v kuchyni. Něco vyndá a neuklidí… Dnes už po několikáté.
Anonymní píše: … on na mě jen houknul, že mi brečí dítě a otočil se na druhý bok. … a když jsem později po něm chtěla podat vodu z vedlejší místnosti (stál), tak mi řekl, že to tu chvíli, než skončí Ordinace snad vydržím a pak si ji budu moct podat sama![]()
…
Seš fakt jeho služka.
Začala bych se chovat jako on, žádný obskakování, s milým úsměvem bych mu odpovídala, že teď já nemůžu, že to ještě chvilku vydrží, než se bude moc obsloužit sám, že ty špinavý ponožky do prádelního koše samy nedoskáčou, a co najdu při luxování/úklidu na zemi/mimo své místo, okamžitě vyhodím. Klidně bych to jako první varování nevyhodila, ale cpala do nějaký uzavřený bedny, však on si to určitě sám rád přebere a případně vypere
![]()
Jo a nic bych po něm nechtěla, věnovala bych se jen sobě a dítěti.
To jsem se tase rozohnila
Jako můj chlap není dokonalej, ale když včera zapoměl na umyvadle prázdnej obal od mýdla, v podstatě se omluvil, že ho tam zapoměl, když koupal děti.
Jednou si chlap stěžoval, že nekvalitně umývám nádobí, že na vidličce byl zaschlý kus čehosi. Tou dobou jsme byli bez dětí, oba jsme chodili do práce. On nádobí neumýval nikdy.
Tak jsem se naštvala. Já po něm jak debil umývám nádobí a on si bude ještě stěžovat? Oznámila jsem mu, že od teď umývám jen nádobí po sobě a budu tak hodná, že i hrnce od vaření. Po něm a jeho synech (víkendy 1× za 14 dní) nikoliv.
A tak se stalo ![]()
Po 10 dnech padalo nádobí ze dřezu, když jsem něco potřebovala, umyla jsem si to. On musel taky ![]()
Pak přijeli jeho synové.
S chutí jsem ji oznámila, že bych uvařila guláš, ale nemůžu, protože nemám čistý hrnec
Šlo na nich vidět, jak se pere chuť na guláš s nechutí k mytí nádobí
Jeden z nich to nádobí chudák umyl. Ovšem nastalo překvapení - nevlezlo se to na odkapávač a taky bylo potřeba ho uklidit, že jo ![]()
Zkrátím to - po třech týdnech jsme koupili myčku ![]()
Ihned jsem vyhlásila, že po umytí myčku vyklidím, ale co do myčky nedají, to myčka neumyje. Takže si každý po sobě poklízí.
Chlap pije kafe zásadně ze skleniček. Když zapomene uklidit skleničku do myčky, sklenička tam opravdu sama neskočí
A pak chudák dostane kafe v hrnečku, což nesnáší ![]()
Podotýkám, že jinak se k sobě chováme pěkně. Jen ohledně domácnosti míváme trochu třecí plochy ![]()
A co z toho plyne? Že to chce trvat si na svém ![]()
chuanitka píše: … A co z toho plyne? Že to chce trvat si na svém
Holky, já bych vydržela. Ale když jsem to udělala naposled, tak přišla moje máma a chtěla to udělat za něj. Třetí den jejího naléhání (neustálého kázání a absolutního nepochopení) jsem to vzdala a uklidila. Jsem měkká.
Jako bonus mi dorazil tchán, takže další chlap na krku (on vyžaduje péči jak kojenec
)
Tak ať to po něm chodí uklízet tvá máma? Nebo ať se tvůj manžel rovnou k ní odstěhuje!
Promin ale budes si muset vybrat.Bud zustanes mekka,pohrozis,pohadas se a pak ustoupis a vse sjede hned do starych koleji,nebo proste zarves tak uz ne,das jasne a dusledne najevo ze opravdu nejsi jeho sluzka a domacnost je vase spolecna!!!
Jinak to hold nejde..
A pokud mamka chodi k vam a mluvi ti do toho,razne bych ji rekla ze tady to je tvoje domacnost a tam rozhodujes ty.Popripade bych ji nevpustila do bytu a chodila na kaficka k ni..Pokud opravdu chces zmenu,budes muset prestat byt mekka.. ![]()
A že by to třeba utřel sám?
No dobře, když neutře, těžko nad ním budeš stát s kalašnikovem. Ale nechápu, proč mu kojící nosíš telefon, když můžeš prostě zavolat „kojím“. Přijde mi, že už jsi v takovým zaběhaným režimu „podám, přinesu“, že děláš i věci, který fakt nejsou potřeba.. pletu se?