Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš mladej je kus chlapa, každý mu hádá tak o dva až tři roky víc jenže uvnitř je to pořád ještě dítě.Já v jeho letech, když si na to vzpomenu,tak jsem byla strašná moula a bála jsem se což mi zůstalo do dneška,tak jak se asi musel cítit on,že?Byste nevěřily co se mi přes noc honilo hlavou.
alimra6 píše:
Já jsem teď zralá na pořádnýho frťana
Jen si dej.
Dobře, že se to vyřešilo.
To mi pripomnelo, ze jsem presne neco takovyho zazila.. Bylo mi cerstvych sest, posledni prazdniny pred nastupem do skoly, stanovy tabor, muj prvni, jel se mnou jeste bratranec, ale tomu uz bylo devet, takze se se mnou moc nebavil, mel svoji partu a bydlel ve stanu kus ode me ![]()
V autobuse jsem se seznamila s prima holcinou, byla jsem rada, protoze se taky spatne seznamuju, domluvily jsme se, ze budeme bydlet spolu a desne jsem se tesila
Prijely jsme na misto, vlezly do stanu a prvni jeji veta byla: „Ustel mi postel.“ Nejsem zadny submisivni typ, tak jsem ji rekla, ze nevim, proc bych ji mela stlat postel, ze to snad zvladne sama. Ona s placem bezela za svou starsi sestrou a ze tam se mnou nebude. Takze si vydupala, aby byly tri v jednom stanu a ja zustala sama. Uz si to presne vsechno nepamatuju, jen vim, jak strasne opustena jsem se citila, s nikym jsem se moc neskamaradila a nejhorsi byly noci. Strasne jsem se bala a styskalo se mi, behala jsem bosa v pyzamu za vedoucima s placem, ze chci domu.
Pak jsem jednou sedela sama kousek od stanu na louce a pribehly holky, ze mi hori stan, myslela jsem, ze si ze me delaji srandu, ale sla jsem se podivat a vazne, zrejme nekdo z pubertaku pri odhodil sirku nebo cigaretu na muj stan a chytla strecha. Uhasily jsme to, nastesti mi nic neshorelo. Zustala jen velka dira, takze jsem se musela prestehovat, vzala si me k sobe vedouci ![]()
Ale vybavuju si i pozitivni momenty, takze to zrejme nebylo tak hrozny, kazdopadne zaver je, ze to na mne nenechalo zadny nasledky, dalsi rok jsem jela znovu, jen na jiny tabor a jezdila jsem pak kazde leto az do patnacti a byla to vzdycky nejlepsi cast prazdnin ![]()
Takze pro syna to asi byla drsna zkusenost, ale urcite to zvladne na jednicku ![]()
Holky já se z toho picnu.Ráno syn volal,že teda spal s nějakým klučinou,ale ten mu řekl,že děsně chrápe takže s ním už spát nebude.Syn byl z toho zase špatný,ale na druhou stranu mi s nadšením pověděl spoustu zážitků co včera dělali a byl veselý.Tak já nevím.Přes den se mu tam moc líbí,ale ty noce???
Na jednu stranu si říkám dvě noci už tam spal sám,sice se bál,ale zvládnul to žádný hysterák.Odvést si ho domů,tak z něj udělám úplnou bábovku.
Na druhopu stranu já bych taky nejásala nadšením,že jsem sama ve stanu,tak proč bych to měla dělat synovi.
Ach jo
![]()
A kde bude ten kluk, co s ním teda „nechce“ spát? Ten je taky ve stanu sám? Asi bych znovu zavolala vedoucímu.
Jinak já jsem v tomto věku taky byla na táboře ve stanu sama. Spolubydlící onemocněla. A nějak jsem to nebrala jako újmu. Jak jsem to zvládla nevím, dneska už bych sama nespala.
A když si vezmu, že tam všude pobíhali ruský vojáci, co měli nedaleko kasárny, spali nám mezi stanama a dokonce mi ze stanu ukradli deku. ![]()
Ten kluk co s ním nechce spát je sám ve stanu tomu to nevadí.Náš syn z toho nadšenej není,že by měl spát zase sám.No budu muset asi opět volat vedoucí.To je tedy věc vám všem povím ![]()