Pomocný pojišťovací zprostředkovatel

1897
29.4.12 16:21

pomocný pojišťovací zprostředkovatel

Dobrý den,

hledám informace k funkci pomocný pojišťovací zprostředkovatel. Způsob práce, odměňování apod.
Jde o to, že mě v jedné pojištovně nalákali během jednoho týdne na práci pro ně a než jsem se nadála, prý poslali přihlášku k ČNB kvůli žádosti o certifikát. Ta žádost stojí 10 tis.! Práci mi vylíčili, že by člověk nechtěl dělat nic jiného, ale postupně se dovídám, že to takové zase až tak nebude. Přiznám se, že mě mrzí, že jsem jim naletěla na ty řečičky, ale podepsala jsem to, co chtěli.

Najde se tu někdo, kdo s tím to má zkušenosti a jestli se dá opravdu uzavřít 10 smluv v průměru za měsíc tak, aby měl člověk čistého 15 tis? Prý fin. podpora ze strany pojišťovny v podobě fixního platu není, ale já na netu zpětně našla, že je a může být i pěkně tučná.

Poradí mi někdo, jak se bránit, abych tu částku nemusela platit? Ona se totiž platí prý ta žádost, kterou posílali oni a samotnou žádost jsem nepodepisovala. Podepisovala jsem dotazník , kde bylo jm, bydliště, děti, telefon, předchozí zaměwtnání, papír o důvěryhodnosti - podání žádosti je za těch 10 tis. což já zjistila před chvilkou a pěkně mě to štve, platit to tedy nechci, kvůli pojištovně, která si se mnou takhle pohrála.
Oni mi řekli, že je to až za ten certifikát a já je dopředu upozornovala, že ty peníze zatím nemám, prý by mi půjčili, ale to jsem zase nepotvrdila.

Děkuji za vaši pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1897
29.4.12 16:22

Ještě jsem chtěla napsat, že ta zkouška je z toho, co najdete ve smluvních podmínkách své uzavřené pojistky. takže by mi stačilo přečíst si tohle, nic víc v těch jejich materiálech není. takže žádná extra odbornost to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.4.12 16:50

Hanusek, to je v pohodě, nic platit nemusíš, i když to tam poslali. Stačí, když do ČNB pošleš zpětvzetí (doporučený dopis). Já bych tu měla mít vzor. Taky jsem to tam posílala a v pohodě, stáhli to. Před rokem to stálo 2000,– a pojišťovna mi také nic neřekla, o to víc jsem byla naštvaná. Dnes to stojí 10.000,–, to je pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.4.12 16:51

Mě přímo řekla nadřízená, ať rozhodně neočekávám velké výplaty, že první rok to na živobytí nebude, že až člověk najde plno klientů a má z nich provize každý měsíc, tak to je pak něco jiného. Jeden měsíc můžeš mít 15.000,–, ale další třeba jen 3.000,– Tohle je nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.4.12 16:53

To zpětvzetí tu mám. Můžu ti ho poslat na mail, tak mi napiš zprávu a do něj tvůj mail. Nejde mi to otevřít, je to ten nový word. Akorát tam dopíšeš svoje jméno, vytiskneš, podepíšeš a pošleš doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
29.4.12 17:01

Děkuji, máš SZ. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.4.12 17:27

Ahoj kočko, deset smluv je naprosto nereálných, pokud se bavíme o životku :| . Reálná je v této době tak jedna, dvě. Spíš by mohla jít povinná ručení a havárky, ale z toho samozřejmě tolik nekápne.

• Citovat
  • Upravit
1897
29.4.12 17:53

Naimo, díky i tobě. už jsem poučená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
29.4.12 18:00

Podminkou, aby te zapsala CNB do registru pojistovacich zprostredkovatelu je mimo jine absolvovani zkousky o odborne zpusobilosti, pripadne dolozeni prislusneho certifikatu, ktery predpokladam nemas a zkousku jsi nedelala. Zkouska mimo jine zahrnuje znalost zakona, nepamatuji si presne cisla ale tusim 37/38/39/2004 o pojistne smlouve, pojistovacich zprostredkovatelich a jeste cosi, takze to rozhodne neni jen cosi z pojistnych podminek. Evidente na tebe nekdo sije nebo usil levou. Nemohou podat za tebe zadost, pokud nemas zpusobilost. Leda by to byl podvod. Zpetvzeti ti nepomuze, protoze CNB inkasuje za podani zadosti, nikoliv za vyrizeni. Nicmene bych nastoupila na ty agenty, co te zlanarili a ohodila na ne, ze je to svindl a pokud to okamzite nestornuji a nevrati ti vsechny dokumenty, posles na dotycnou instituci stiznost na CNB a ver, ze toho se bat budou. delala jsem kdysi v podobne branzi, takze neco malo o tom vim, i kdyz uz jsem delsi dobu na materske a neco se mozna zmenilo, ale pricipielne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
29.4.12 18:06

Opičářko, nestraš mě prosím, já už se radovala. způsobilost jsem jim teda podepsala, tu žádost ani neviděla. bude to asi ještě oříšek. moc díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
29.4.12 18:12

způsobilost získáš tak, že absolvuješ zkoušku, což je certifikovaný test…ten, pokud jsi nesložila, tak nemohou odeslat za tebe žádost…oni musí doložit, že tu způsobilost máš…takže pokud to není nejaká levota, tak by to neměli za tebe posílat a žádat. já bych na ně vletěla, ať to okamžitě stornují, že tě mystifikovali a hrozila bych tou ČNB a stížností…neboj se, oni tam jsou na podobné ptáčky zvyklí a věřím tomu, že dotyčná instituce se zalekne…pošli dopis s popisem toho, jak tě lanařili a lhali na ředitelství firmy (ne nějakou pobočku, ale centrálu) s tím, že se tě snažili podvést nebo nějak to prostě naformulovat a že žádáš o okamžité stornování celé akce s tím, že v případě negativní odpovědi budeš o tomto jednání informovat regulátora…nestraším tě, to je realita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.4.12 18:25
@Opičářka píše:
Podminkou, aby te zapsala CNB do registru pojistovacich zprostredkovatelu je mimo jine absolvovani zkousky o odborne zpusobilosti, pripadne dolozeni prislusneho certifikatu, ktery predpokladam nemas a zkousku jsi nedelala. Zkouska mimo jine zahrnuje znalost zakona, nepamatuji si presne cisla ale tusim 37/38/39/2004 o pojistne smlouve, pojistovacich zprostredkovatelich a jeste cosi, takze to rozhodne neni jen cosi z pojistnych podminek. Evidente na tebe nekdo sije nebo usil levou. Nemohou podat za tebe zadost, pokud nemas zpusobilost. Leda by to byl podvod. Zpetvzeti ti nepomuze, protoze CNB inkasuje za podani zadosti, nikoliv za vyrizeni. Nicmene bych nastoupila na ty agenty, co te zlanarili a ohodila na ne, ze je to svindl a pokud to okamzite nestornuji a nevrati ti vsechny dokumenty, posles na dotycnou instituci stiznost na CNB a ver, ze toho se bat budou. delala jsem kdysi v podobne branzi, takze neco malo o tom vim, i kdyz uz jsem delsi dobu na materske a neco se mozna zmenilo, ale pricipielne ne.

Dokud člověk nezaplatí ten poplatek, aby mohl být v registru zprostředkovatelů, tak ho tam ČNB ani nezapíše, tím pádem nemůže „legálně“ pracovat.

Mě zpětvzetí pomohlo, poslala jsem ho doporučeně a to potom, co mi došel dopis z ČNB, že to mám zaplatit, jinak registraci neprovedou. Řešila jsem to minulý rok. Složila jsem zkoušky způsobilosti, ale nikdo mi z pojišťovny neřekl, abych zaplatila za certifikát. Řekla jsem jim, že jim platit nic nebudu, protože mi to nikdo neřekl a tím pádem nebudu pracovat ani u nich, když nejsou schopní jednat narovinu. Tak přímo z pojišťovny mi dali vzor zpětvzetí a já to tam poslala doporučeně.

Kdyby to nešlo, jak píšeš, tak mi ČNB asi odepíše, že to už nejde, že to musím zaplatit, ale nic mi nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.4.12 18:58

Došla mi Výzva k zaplacení správního poplatku za přijetí žádosti o registraci.

Cituji přímo z dopisu od ČNB:

Odůvodnění: ČNB byla podána výše uvedená žádost, která podléhá povinnosti zaplatit správní poplatek. Vzhledem k tomu, že správní poplatek doposud nebyl zaplacen, vydává ČNB podle ust. § 5 odst. 2 ZPS tuto výzvu.

Poučení: Nebude-li správní poplatek zaplacen v uvedené lhůtě, ČNB jako správní úřad podle ust. § 5 odst. 4 ZPS ve spojení s ust. § 155 odst. 3 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, registraci PPZ neprovede.

Proti tomuto rozhodnutí lze podle ust. § 5 odst. 2 ZSP ve spojení s ust. § 108 a násled. DŘ, podat rozklad bankovní radě prostřednictvím pobočky Plzeň. Lhůta pro podání rozkladu činí 15 dnů ode dne, který následuje po doručení rozhodnutí.

Hanusek…rozklad je něco jako odvolání.
Rozhodnout lze tak, že ČNB:

* rozhodnutí zruší nebo změní (pokud se tím plně vyhoví rozkladu a jestliže tím nemůže být způsobena újma žádnému z účastníků, ledaže s tím všichni, jichž se to týká, vyslovili souhlas), * rozklad zamítne.

Pokud Hanusek pošle zpětvzetí žádosti, tak nebude způsobena újma žádnému z účastníků… tzn. ČNB nedostane správní poplatek, tak neprovede registraci. Hanusek po poslání zpětvzetí nebude muset platit a nebude mít registraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
29.4.12 19:06

Poplatek za zakladatelku mohla zaplatit ona instituce, dost casto to tak delaji…daji jakoze pujcku, poplatek zaplati a je to. Kdyby meli nekoho zlanarit a jeste premluvit k tomu, aby zaplatil desitku, poradne by nikoho nelapili.
Resila jsem obdobne pripady a stiznosti nekolik let, takze zkusenosti s podobnym jednanim mam docela dost…nic moc hezkeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
29.4.12 19:13
@Opičářka píše:
Poplatek za zakladatelku mohla zaplatit ona instituce, dost casto to tak delaji…daji jakoze pujcku, poplatek zaplati a je to. Kdyby meli nekoho zlanarit a jeste premluvit k tomu, aby zaplatil desitku, poradne by nikoho nelapili.
Resila jsem obdobne pripady a stiznosti nekolik let, takze zkusenosti s podobnym jednanim mam docela dost…nic moc hezkeho.

Jo, tak to chápu. Ale to by byl pěknej podvod, kdyby to zakladatelce neřekli a zaplatitli za ni, ale to by pak po ní vymáhala ona pojišťovna a ne ČNB ne?

Vím, co myslíš…mě v jedné pojišťovně řekli, že tuto registraci platí oni na náklady pojišťovny, že pak nic platit nebudu. Někde ale tento poplatek platí zprostředkovatel a měl by být na to upozorněn tou institucí (pojišťovnou).

Mě např. neupozornili, proto jsem byla naštvaná, ale tam toho bylo více. :-)

Opičářko, možná to už je fakt jinak a dá se žádost stáhnout. Možná jim tam chodilo více stížností, tak umožnili tohle.
No, za 10.000,– si myslím, že se lidi do pojiš´toven nephrnou. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat