Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji, konečně rada
Právě, že zkoušíme, že jí každou hodinu připomínáme, ale pak to necháme na ní, a ups a je to naše vina, že se počůrala, pže jsme jí to nepřipomněli
samozřejmě nechceme maminku obvinovat, pže to nic neřeší… jde o to pomoci malé… a v kolik hodin jí tak přestávat dávat večer pít??? takže i v tomhle věku, jí přes den pořád říkat a upozornovat at jde čůrat??
Bohužel neřeší, prý to je normální… rozhodně nechceme nikoho mravokárcovat
jde přece o malou, ne o nás… chceme jí pomoci… pže za rok jde do školy… a děti by si na ní pěkně smlsly
a to by byl průser, jak pro její psychiku, tak chuti chodit do školy… ![]()
@jitajirka Určitě připomínat, jeslti si na to sama nemyslí, tak připomínat. Dělám to do ted, když vím, že někam máme jít, když jdeme třeba v obchodě okolo záchodu, prostě připomínáme. I když už by měly si na to myslet samy, tak prostě nemyslí. Takže určitě připomínejte. Motivujte, třeba když se nepočůráš, dáme čokoládu, pustíme večer pohádku. Někdy to pomůže někdy ne.
K tomu, že to je normální, ano je, ale nemělo by to být v takové míře jak je u vaší. Ted je otázka zda to dělá i doma, nebo jen u vás, prostě u vás je to jiné, ví, že u vás bude jen krátce, chce si to užít. Prostě nemá čas.
Určitě by se manžel/přítel měl zmínit, zda to dělá i doma. K tomu nočnímu pomočování, četla jsem, že je to běžné do 6-7 let, pak by se to mělo řešit. Takže ji spíš motivovat a popř. pak řešit, netlačit. Ale určitě to vyřešit před nástupem do školy, právě by mě zajímalo chodí do školky? Jak to řeší učitelky tam? To určitě musí řešit. Tedy pokud chodí do školky.
Toto je pro děti nejhorší od bráchy dcera 7let, chodí do první a má noční děsy, taky jsem radila ať s ní to řeší, ale sám mi řekl, že to jeho žena nechce řešit, protože jsou rozvedení a prý je to normální, takže chápu jak v tomto případě řešit něco takového je komplikované. Protože ty děti těžce nesou takové „stěhování“ a změny, že jsou jednou tam podruhé tam. Oni se můžou tvářit v pohodě, ale pak se to projevuje takhle.
Já si tím prošla, když jsem se smála neudržela jsem moč a to dlouho, moje mamka to neřešila, nakonec stačilo jedno „škaredé vyšetření“ léky a mám klid.
Zkuste připomínat, motivovat, nedávat na noc moc pít, tak dvě hodinky před spinkáním dávat jen čistou vodu, odpoledne nedávat minerálky a hodně sladké, nedát na noc plínku, s tím, že je to slečna, že to nosí malé miminka a ona je přece šikovná a nepotřebuje to.
Kdybys cokoliv potřebovala tak mi napiš sz, pokud to nechce probírat tady.
Aha, až ted jse si všimla velkého V, takže to bylo adresováno nejspíš jen zakladatelce. Tak to se omlouvám. ![]()
@EvaG - myslím, že tyhle rady jsou super, ale pouze v případě, že to nemá fyziologickou příčinu či závažnější psychickou. Jakkoli je to citlivé téma, tatínek s maminkou by to rozhodně měli mít vydiskutované. Jak jsem pochopila, mamince to údajně připadá normální. Já bych si tedy spíš tipla, že se tím maminka možná i trápí, považuje to za své selhání, neví si rady, ale nechce se jí to s tatínkem řešit. Tak to odbyde tím, že je to normální, i když si to nemyslí… Ale to je jen můj tip.
POkud skutečně jde o tak benevolentní matku, je docela dost dobře možné, že přístup navrhovaný EvaG, který se běžně aplikuje na děti, které zrovna přestaly nosit plínku bude fungovat. Asi bych se nejdřív soustředila na to denní a noční nechala být, až by byla přes den v poho, tak bych šla do toho nočního. U menších dětí se to tak taky dělá. V pěti letech už hodně záleží na tom, co funguje jako motivátor - jestli odměna nebo vysvětlení, že TAKHLE to dělají mimina a TAKHLE velké slečny… Na druhou stranu, určitě z toho nedělat téma, aby si z toho neodnesla trauma v případě, že to je mimo její schopnosti.