Pomohli vám na ÚP s hledáním zaměstnání?

rozmary
25.11.13 11:45

Pomohli vám na ÚP s hledáním zaměstnání?

Zdravím, teď jsem se vrátila z ÚP a jsem hodně nespokojená s tím co se tam dělo. Když si odmyslím tu hodinu a půl ve frontě očekávala bych po dvou měsících alespoň nějakou nabídku práce. Místo toho se mě paní zeptala co je nového, jak scháním, že mám hledat na internetu, schánět přes známé :pocitac: To dělám celé dva měsíce. Když jsem se zmínila o rekvalifikaci, paní se mě zeptala co bych ráda a hned mě usadila s tím, že tohle mi nedoporučuje, že je toho tady hodně. Mám pocit, že si tam každý měsíc jedu jen pro razítko do průkazky. Před X lety jsem byla na ÚP asi dva měsíce a během nich jsem byla vyslaná na desítky míst, paní se mnou na každé schůzce projížděla volná místa, proč to teď tak není, proč mě nepošlou do fabriky v našem městě kde se už dlouhou dobu schánějí tři lidi?(to místo vzít nemůžu, kvůli dětem)ale je ani nenapadne mě aspoň informovat, že je u nás volné místo :cert: Jsem fakt naštvaná, na co tam ty ženský jsou, když stejně neporadí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
25.11.13 11:47

Ne, musela jsem si hledat sama. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.11.13 11:48

@rozmary manžel se chtěl na UP registrovat, aby si nemusel platit zdravotní pojištění, vzal si papíry, ženská mu řekla, ať nepočítá s tím, že mu budou hledat místo oni, že to je jeho problém a od té doby ho tam neviděli, radši si zaplatil to zdravotní jednou sám a pak už našel místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
25.11.13 11:48

No já nevím jak to bylo předtím, takže mě tento přístup nijak nepřekvapil. Ono je to všude na úřadech, že si musíš zjišťovat věci sama a nikdo s ničím neporadí :nevim: Jinak po roce se dělá takové sezení kde nabízejí právě rekvalifikace a dotované místa, takže oni pomůžou, ale až když tak strávíš rok. Mě to nabídli bohužel až v těhu, takže mi to bylo k ničemu. Snaží se, aby lidé se sami angažovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
25.11.13 11:49

@rozmary U nás je to to stejné. Co je nového a přijďte za měsíc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
25.11.13 11:51

@rozmary to je ale vcelku normální, oni ti tam nenabídnou nic jiného než visí na jejich stránkách a to si můžeš doma projít v klidu. Mě se vždycky jen zeptali, jestli sleduju internet a nazdar. Já teda byla ráda :nevim: Nečekala jsem, že mi něco solidního nabídnou. Byla jsem na UP vcelku dlouho a nikdy mě nikam neposlali :lol:
Co jsem sledovala, tak mladí se na schůzce nikdy moc neohřáli, naopak starší tam byli celkem dlouho - tam věřím, že jim pomáhala, tiskla nabídky z netu, protože mnohdy prostě k němu neměli přístup nebo to s nim neuměli. To odcházeli s papíry v ruce.

• Citovat
  • Upravit
3617
25.11.13 11:54

Mě tedy taky nepomohli, ale paní se nademnou slitovala a nakonec mi dovolila rekvalifikaci, za což jsem ráda.
Máma tam nějakou dobu byla taky, a ta paní jí vyprávěla, jak nějaké ženské sehnala místo. říkala, že je to máma od 3 dětí, tak aby teda místo měla, nabídla jí místo pokladní, no a ona jí seřvala co si jako dovoluje hledat jí místo že chce být doma, a že za ty peníze nikam dělat nepůjde 8o
mě osobně tedy nenabídli místo ani jedno. Byla jsem absolvent, s neatraktivním oborem, bez praxe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.13 11:56

@rozmary ne, nikdy. Musela jsem sama. Paní na úp mi akorát jednou chytře poradila, že když hledám práci jen na denní směnu, ať se na to vykašlu a pořídím si druhé dítě :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
25.11.13 11:57

Já mám zažito, že i když jsem znala jejich stránky, paní si vždycky dala TU PRÁCI, že se mnou projela volná místa a aspoň se zeptala co třeba tohle, nebo se snažila mi něco dopuručit, ale tohle je masakr.Taky mě dostalo, když jsem se jí zeptala jak to funguje na stránkách inwork, odkud mi denně posílají nabídky práce, jestli když napíšu odpověď jde to přímo k zaměstnavateli, řekla mi, tak to já nevím :roll:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
25.11.13 11:59
@martina.se píše:
@rozmary ne, nikdy. Musela jsem sama. Paní na úp mi akorát jednou chytře poradila, že když hledám práci jen na denní směnu, ať se na to vykašlu a pořídím si druhé dítě :zed: :lol:

8o Tak to je síla.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
25.11.13 12:06

@martina.se taky rada :lol: :lol: a za čtyři roky pak bude řešit, kam umístit matku se dvěma dětma :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3617
25.11.13 12:08

Pak nezbývá než plodit a plodit :mrgreen: já už 2. čekám a pak máme plán b. stěhování k německým hranicím a práce tam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
25.11.13 12:09

Ne. Ani jedna nabidka prace. Chtela jsem si tedy dodelat alespon kurz a bylo mi receno, ze si ho mam zaplatit sama, dle nich jsem neulukrativni :roll: (dve deti
). A taky mi bylo doporucene treti dite :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
25.11.13 12:11
@Nika91 píše:
Mě tedy taky nepomohli, ale paní se nademnou slitovala a nakonec mi dovolila rekvalifikaci, za což jsem ráda.
Máma tam nějakou dobu byla taky, a ta paní jí vyprávěla, jak nějaké ženské sehnala místo. říkala, že je to máma od 3 dětí, tak aby teda místo měla, nabídla jí místo pokladní, no a ona jí seřvala co si jako dovoluje hledat jí místo že chce být doma, a že za ty peníze nikam dělat nepůjde 8o
mě osobně tedy nenabídli místo ani jedno. Byla jsem absolvent, s neatraktivním oborem, bez praxe :roll:

Po jak dlouhé době sis mohla dělat tu rekvalifikaci? Měla jsem za to, že si můžeš zažádat hned nazačátku a když jsem se dnes o tom s babou bavila, taky nic neříkala o roce :think:

• Citovat
  • Upravit
8151
25.11.13 12:11

Mě před časem řekly že nejsem mladá a perspektivní, bylo mi 27 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat