Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám malý dotaz na zkušenější maminky…už od sedmi večer mě bolí záda a pak se k tomu přidalo těžký bříško a občasný bolesti…Není to ale ani po 20minutách…zítra máme termín.....začínám mít pocit, že je to asi předehra porodu a jsem nervózní jako pes…co myslíte, máme jet už do porodky radši dříve???
Díky moc za odpovědi
Selino,
dej si hodně teplou vanu, uvidíš, jestli to jsou poslíčci, tak to ustane, když začátek porodu, tak to zesílí a pojedeš do porodnice.
Držím
.
Jitka
Ahoj , pokud ti nepraskne voda, tak bych s bolestmi po 20 minutách nikam nejezdila …myslím , že si to tam asi stejně ještě užiješ a s tímhle by tě stejně nejspíš poslali domů ![]()
Příspěvek upraven 10.09.10 v 22:46
Já z mojí zkušenosti bych dřív nejezdila, zbytečně ti to budou chtít urychlovat. Dej si teplou vanu nebo sprchu a vyčkávej… Jestli jsou to poslíčci, tak to přejde, jestli ne, může se to urychlit.
A bolesti by to měly být, že to jako fakt bolí jako prase a pravidelně, ne že tě sem tam někde trošku zabolí. Jenom píšu, jak jsem to měla já, mamka mi furt tvrdila, že ji to zas tak nebolelo, tak jsem při prvním píchnutí valila uprostřed noci do porodnice ![]()
standardně do porodnice s kontrakcemi po 5minutách, nebo s odteklou plodovkou, pokud je čirá, tak do 2h, pokud je nazelenalá, nahnědlá, tak okamžitě a pokud není odvoz, tak volat rychlou.
do porodnice okamžitě i v případě krvácení jasně červenou krví (jeden z příznaků předčasně odlučované placenty)
jinak, uklidni se. Dej si něco lehkého k jídlu, pořádně se napij a jdi si zkusit lehnout. ano, zní to velmi přiblble, ale je to to nejlepší, co mlžeš udělat, protože kontrakce, které jsou od sebe 20min ti ještě můžou dovolit spát a ten spánek budeš krutě potřebovat.
Všechno si nachystej ke dveřím, informuj případného odvozce, že třeba v noci pojedete, dej si vanu, teplou, ne vařicí a pokus se ještě alespoň odpočívat.
Kdybys dojela teď, tak tě buď pošlou dom, nebo se budou porod snažit různě popohánět a to není ku propsěchu ani tobě, ani miminku.
Ahoj, asi se něco chystá
Osobně bych ještě nikam nejela, skoro 20 min. intervaly jsou přece jen celkem dost, pokud cítíš pohyby, nekrvácíš, neplašila bych
Zkus vanu, třeba se to rozjede víc ![]()
Chytré knihy říkají, že do porodnice jet až při kontrakcích, které jsou po 5 min. nebo při prasklé vodě, ale to asi všechno víš ![]()
Přeju hodně štěstí, rychlý porod a zdravé miminko ![]()
děkuju vám moooc za rady…jsem z toho opravdu vykulená a to jsem si myslela, že to po téhle stránce zvládnu…poslíčci jsem měla a tohle je o dost intenzivnější bolest…teplou vanu jsem si dala právě okolo deváté večer a potom mě to začlo zlobit…tak se asi napiju a zkusim si lehnout…
chodím pořád sem a tam, nebo kočičí hřbet a u toho jsem klidnější.
Je pravda, že se mi do porodky nechce…spíš jsem hodně vystrašila manžela, který mě podpíral na záchodě, když mě chytla taková křeč, že jsem šla do kolen…
Tak uvidíme…ještě jednou moooc děkuju a uvidíme jestli se malej ještě přihlásí… ![]()
Tak přeji bezproblémový porod, skvělé doktory a sestřičky a hlavně „čistou hlavu“.
Zkus zaspat a uvidis.
Pokud je to ono,preju krasny a rychly porod s nejkrasnejsim koncem v naruci
selina.j píše:
děkuju vám moooc za rady…jsem z toho opravdu vykulená a to jsem si myslela, že to po téhle stránce zvládnu…poslíčci jsem měla a tohle je o dost intenzivnější bolest…teplou vanu jsem si dala právě okolo deváté večer a potom mě to začlo zlobit…tak se asi napiju a zkusim si lehnout…
chodím pořád sem a tam, nebo kočičí hřbet a u toho jsem klidnější.
Je pravda, že se mi do porodky nechce…spíš jsem hodně vystrašila manžela, který mě podpíral na záchodě, když mě chytla taková křeč, že jsem šla do kolen…
Tak uvidíme…ještě jednou moooc děkuju a uvidíme
jestli se malej ještě přihlásí…
Kočičí hřbet jůů
To mi taky pomáhalo při slabších kontrakcích
…Brzo jako prvorodička nejezdi
..mohlo by to trvat ještě moc dlouho ale je to na tobě
.. Každopádně jestli je to porod..přeji vám oboum …at vše probíhá moooc pohodově a at se moc netrápíš
![]()
VŠE BYLO ŘEČENO DRŽÍM PALCE
ať je to rychlé a bez komplikací
![]()
Pokud tě zlobí občasné kontrakce a myslíš že už je správný čas odrodit zkus stimulaci bradavek
To by mělo zvýšit intenzivitu i četnost kontrakcí
…Tři minuty stimulace a posléze 2-3 miniuty pauza poté opakovat. ![]()
Kapsarecek píše:
jééé já to chci zažíz ještě po třetííííííííííííííííííííííí
Mluvíš mi z duše a to je jen necelých 5. měsíců po vlastním porodu ![]()
verunnka píše:Kapsarecek píše:Mluvíš mi z duše a to je jen necelých 5. měsíců po vlastním porodu
jééé já to chci zažíz ještě po třetííííííííííííííííííííííí
nooo já sice 10, ale uz dve deti mam a manzel treti nechce