Pomsta - vaše názory

andrejka87
18.6.11 07:11

Pomsta-vaše názory

Dobré ráno,stále si říkám že tohle diskuzní téma založím…pomsta…slovo už tak zlé a čin ještě horší?často lidé radí,že pokud někdo ublíží nemá smysl se mstít,mstí se zlí lidé a jediné dobré je vše ignorovat..jenže já mám v sobě snad italskou krev…boží mlýny (které melou pomalu ale jistě) mi nestačí,je to málo..Co já vím mrchám a hajzlíkům se nikdy nic nestane a otravují tenhle svět dál..Zrovna teď už tři dny přemýšlím nad něčím co není zrovna hezké,nad pomstou člověku který moc ublížil,sice ne mě ale člověku na kterém mi nesmírně záleží..vidím jak moc se trápí a mrzí mě to..Možná mě budou mnozí kamenovat,ale neumím to jen tak přejít..neumím sedět v rohu a říkat si no jo co už život jde dál..nejde! ten člověk musí pochopit že teď narazil…už jednou se mi podařilo touto cestou člověka změnit…činil zlo léta..i když jsem naletěla,u mně ho učinil naposledy..žije dál,ale kdesi v rohu protože pochopil svou ubohost…a já se ptám jaký je váš názor na pomstu? Samozřejmě nemyslím krveprolití a podobné šílenosti,ale to ukázat,že ne každému vše projde…že kdo po mě kamenem já po něm ještě větším (a ne chlebem jak praví jedna citace)
Ještě dodám ,že bych nikdy nikomu neublížila,ne fyzicky..Nevěřím nikomu jen své rodině ta je pro mě vším a za tu se přece musím bít (obrazně)…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
826
18.6.11 07:29

Ahojky,
napsala si to hezky :-) Já s tebou souhlasím… žádné bitky atd…ale když se „něco“ stane nebo někdo někomu něco udělá a víš, že je to fakt svi.ě, tak bych do toho šla! Já sama jsem šla jednou do pomsty a musím se „pochlubit“ že mi to vyšlo :-) Já si o sobě myslím, že nejsem škodolibý člověk ale někdy nic jiného, než se pomstít…nezbývá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.6.11 07:45

Ahoj, tvoje téma se mi moc líbí, opravdu :palec: . A nemužu dodat nic jiného než to, že jsi popsala i mě. Jsem stejná. Občas je to sice na škodu než k užitku,ale pokud se děje něco mé rodině nebo někomu na kom mi záleží tak mám černo před očima :mrgreen: . Taky nemám ráda takový ty vychcánky a hajzlíky co jim všechno projde. Ale takových lidí je bohužel na světě habaděj.
A opravdu někdo ublíží mé rodině tak s pomstou neváhám!!!! Samozřejmě to neznamená, že jdu někoho ukamenovat, fyzický násilí ráda nemám,ale slovně ublížit umim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
18.6.11 09:14

No já nevím, ono se to totiž hrozně těžko takhle „soudí“. Já bych asi musela znát konkrétní případ, abych se k tomu mohla vyjádřit. Každý máme své „hranice“ někde jinde a co pro tebe může být „trest dle zásluhy“, pro jiného může být nepřípustné… :nevim: .

Také chci říct, že i když neublížíš fyzicky, existují věci, které jsou daleko horší…

Jinak ale s principem tak nějak souhlasím, člověk, který dělá opakovaně zle by měl jednoho dne dostat lekci… jinak asi těžko obrátí… ale jak jsem psala, je to případ od případu, a vždy je možné, že se ti taková „pomsta“ vrátí v ještě horší míře........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.6.11 10:32

Pomsta?? Asi jak kdy..Záleží na situaci..Nejsem a priori splachovací a po nikom automaticky neházím chlebem, když on po mě kamenem..ani nanastavuji druhou tvář na další facku..

Ale někdy pomsta nemá význam - zvlášt když ten ubožák je ubožákem na 100% a nemělo by to výchovný efekt, sklouzlo by to po něm, bez nejmenší odezvy..
A také to nemá význam za předpokladu, že to bude jako ping pong pokračovat do alelujá - ty pomstíš, on ti to vrátí, ty si to nenecháš líbit, on přitrvdí a tak dále..

Někdy je nejlepší pomsta - lhostejnost a ignorace - pokud se jedná o člověka blízkého..Určitě nejvíc dožere a zamrzí, když ho člověk vykopne ze svého života, odepíše ho a skončí s ním..

Takže pomsta ANO, ale jen za určitých okolností..( a nevím, zda bych se montovala do pomsty za jiného člověka, ač to bolí i tebe - to je už trochu jiná situace )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.6.11 10:54

Andrejko, moc dobře chápu, jak to v člověku vře. Přesto bych se nikdy nikomu nemstila, tím člověk klesne na úroveň onoho ubožáka. Pokud mi někdo něco provedl, což bylo za můj život 2×, bránila jsem se legálními prostředky, na které jsem měla právo. V obou případech mi to pomohlo, respektive PČr mi pomohla a podala si dotyčné dost rychle a účinně, jednomu dokonce vyměřili trest a přišel díky tomu o práci. Mým zadostiučiněním bylo, že jsem to dotáhla vždy do konce. Oni dotyční mi sice vyhrožovali, že se pomstí, ale dobře věděli, že provedli sviňárnu oni mně a já jsem jen hájila oprávněně sama sebe a nikdy už si na mě netroufli.

Příspěvek upraven 18.06.11 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.6.11 11:06

Nevím, zda bych se mstila, pokud by někdo provedl něco mně nebo mým dětem. To možná ano. A hodně by záleželo na konkrétní situaci. Ale mstít se někomu za jiného už nikdy nebudu a nedoporučuju to. Byť by to byl blízký člověk. Někdy totiž ten druhý, koho bys chtěla pomstít, o tu pomstu vůbec nestojí. A pak, když ho pomstíš, tak na to nakonec dojedeš.

Mně se něco podobného stalo. Mám samaritánské sklony, nejradši bych někdy zachránila svět, mám pořád pocit, že musím hájit ostatní, napravovat křivdy páchané na jiných (a to i na cizích :roll: ).
A už mockrát se mi to nevyplatilo.

Nemstila bych se, spíš bych se snažila pomoci tomu druhému. Pokud se chce mstít, ať to udělá sám/a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.6.11 11:14

To si právě také myslím..Já si také kolikrát otevřela ústa v práci a bojovala za ty ukřivděné, kteří se ale následně plazili sami zpět a házely na můj boj bobek..
Takže nikdy víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.6.11 12:20

Přesně tak, mně se to stalo právě i s hodně blízkou osobou. Chtěla jsem pomoci, ukázat dotyčnému, jak moc ublížil, chtěla ji bránit, pomstít. A nakonec jsem si to pěkně vyžrala. Dotyčná mi „po probrání se ze situace“ až vynadala, že jsem se do toho neměla plést, že neznám a nevím detaily problému, co na co navazuje atd. a že nežiju její život. Byla to docela studená sprcha, ale s odstupem času jsem jí musela dát za pravdu.
Dodnes jsou vztahy ještě trochu narušeny a už je to hezkých pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
18.6.11 14:39

Holky děkuju za názory…za všechny…bohužel nešlo a ani nechci tu vše vypisovat,jen pro upřesnění co se týče dotyčného o kterém právě přemýšlím jak píšu ublížil i mě.bohužel jsem do toho tím daným člověkem byla až příliš vsazena až moc mě do celkového problému zatáhl proto neumím mlčet…jinak co se týče msty za jiné to neřeším (pokud nejde o rodinu) právě proto že nikdy nemohu znát všechny souvislosti…Jinak si nemyslím že pomstou klesnu na ubohost toho člověka proč? proč to mám nechat jen tak jít když jemu bude jako v ráji a mě to bude do smrti žrát? a i kdybych klesla tak je mi to asi prostě jedno…nedokážu to jen tak přejít…

• Citovat
  • Upravit
7139
6.1.12 09:58

já naprosto souhlasím se zakladatelkou, líp bych to nenapsala, pomsta svůj smysl má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
6.1.12 10:14

Já zkusím napsat trochu jiný názor. Jsem pomstychtivá(mrcha), a vracím každý úder. Nemyslím to nijak extrémně, srážku s blbcem taky umím přejít, ale když mám pocit že už je to moc mstím se. Většinou velmi promyšleně, trefně a ve správnou dobu. Mám asi nějaký ten smysl poznat kam se trefit aby to bolelo. Má to své výhody, lidé s vámi pak nezametají, dávají si na vás „bacha“.
Umím odpouštět, ale nezapomínám. Mstím se jen lidem co si to zaslouží, pomsta hlupákovi ztrácí význam, protože si svou hloupost neuvědomuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
9.1.12 12:10

A já jsem takový ten typický hlupák „jen si posluž, já to snesu“ :D Ale rozhodně se nemstím. Pro mě by to bylo snižování se na úroveň toho druhého a hlavně k čemu? Proč bych měla někomu záměrně ubližovat? A hlavně potom to může být někonečně zamotaný kolotoč, kdy si budeme údery vzájemně vracet. Neodsuzuju druhé, to ne. Jen tohle je můj přístup k pomstě. Myslím, že dřív nebo později se to všem vrátí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
9.1.12 12:12
mischalka píše:
A já jsem takový ten typický hlupák „jen si posluž, já to snesu“ :D Ale rozhodně se nemstím. Pro mě by to bylo snižování se na úroveň toho druhého a hlavně k čemu? Proč bych měla někomu záměrně ubližovat? A hlavně potom to může být někonečně zamotaný kolotoč, kdy si budeme údery vzájemně vracet. Neodsuzuju druhé, to ne. Jen tohle je můj přístup k pomstě. Myslím, že dřív nebo později se to všem vrátí samo.

nj a já jsem právě povaha, že nemám trpělivost čekat až to samo přijde…každá akce má svou reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miší kožíšek
9.1.12 12:45

Nedělej si to horší nez je

Nevím přesně o co jde ale pomsta ti nepomůže jen ze sebe uděláš hloupou a ubohou snad máš svojí hrdost.Uděláš pomstu a jednou nečekane se ti vše vymstí i treba malou. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky