Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Hezký den maminky… Malému je rok a celý ten rok spí u mě v posteli. Užívám si to noční mazlení, noční kojení, ale… Přišlo bohužel aleuž několik měsíců se budí v noci asi 15× za noc. Vzbudí se, zaplace, prisaje a usne. Jsem mu dudlikem. Je mi také jasné, že v tom má prsty separacka. Jenže já už nemůžu. Jsem na pokraji sil psychickych i fyzických, potřebuji spát. Ale dostala jsem tip na to dát ho k sobě do pokoje spinkat. Večer bych ho tam uspala a kdykoliv by se vzbudil šla bych za ním. Vím že to pro mě bude ještě horší, ale prý se přestane budit tolikrát když mě nebude cítit u sebe.. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Děkuji
asi bych prvotně vyřešila to, že se v roce potřebuje v noci 16 x přisát. Bych odbourala prvotně toto. Jen se přisaje nebo i pije? Ročák toto opravdu nepotřebuje a je to spíš o zvyku, takže bych odstranila toto a uvidíš, jak se to upraví...…..
Synovi se spani dost zlepsilo uz jen tim, ze jsem ho presunula do postylky hned vedle me postele, bylo mu teda vic asi necely rok a pul. Postylku mel takovou, ze s ni mohl vylezat a byl z ni nadsenej, az me to prekvapilo.
@Keyllah ale jak to odbourat? Vím že když se toto povede tak to bude lepší. Ale já ten pláč když mu ho nedám neunesu a po manželovi to nechci, má hodně náročnou práci a musí se vyspat. ![]()
U nás to nešlo, zrovna v tomhle období na mne viseli hodně. Ale hezky fungovala postylka vedle moji postele a jen pohladit, nandat dudlík - nevyndavat, neprikladat
Mně se malá spíš víc budí v postýlce než v posteli nebo to možná tak nevnímám.. Ale máme to tak, že má svoji postýlku vedle naší postele. Takže se snažím jí po kojení vyexpedovat, a dát dudlík, podat ruku atd, když nemůže usnout. Ale ty asi dudlík nedáváš co?
Jinak nevyřešilo by to přiražení postýlky k vaší posteli?? Že bys byla u něj a zároveň měla trochu prostoru?
@malytlustyhroch malý má postýlku vedle nás. Když měl sundanou bočnici vždy mě prelezl aby spal s námi v posteli a když jsem tam bočnici dala, někdy tam usne někdy ne a když ano tak se budí úplně stejně a brečí dokud zas prso nedostane.
Jinak dudlík nemá, nikdy ani nechtěl. Pije tak 1-2× za noc jinak dudla… Místo pití nevezme ani láhev, hned řev
@Anonymní píše:
Jinak dudlík nemá, nikdy ani nechtěl. Pije tak 1-2× za noc jinak dudla… Místo pití nevezme ani láhev, hned řev
Tohle bude první věc, kterou budeš muset odstranit - nejsi živý dudlík. Buď nahradit klasickým dudlikem nebo proste nepovolit a nedat. Ono mu to dojde docela rychle ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah ale jak to odbourat? Vím že když se toto povede tak to bude lepší. Ale já ten pláč když mu ho nedám neunesu a po manželovi to nechci, má hodně náročnou práci a musí se vyspat.
a kolikrát ti za tu noc pije? a to vážně z hladu? žízně? nebo jen dudlá? jako 16 krát za noc je masakr. Co večeří? v roce už kojení v noci nepotřebuje -) pije přes den z lahvičky? bych dala sytější večeři a v noci už pak nabízela jen vodu na žízeň, ale prso už bych nedala...…..
@Anonymní píše:
@Keyllah ale jak to odbourat? Vím že když se toto povede tak to bude lepší. Ale já ten pláč když mu ho nedám neunesu a po manželovi to nechci, má hodně náročnou práci a musí se vyspat.
To si budeš muset vybrat, zda-li chceš dál pokračovat v současném stavu, nebo prostě pár dní vydržíš. Nechala jsem to zajít také tak daleko, jako ty. Pak stačili 4 noci, kdy jsem po probuzení místo prsa nabídla lahvičku s vodou. Samozřejmě, že nechtěl a ty čtyři noci byly otřesné, protože jsem pořád jen chovala a uspávala. Nakojila jsem vždy až v pět ráno (dřív prostě ne. Ani o půl páté…úplně vidím, jak bych to pak zase posouvala na x nočních krmení). Pátou noc spal od desíti večera do šesti do rána. To jsem pro změnu nespala já, protože jsem po dvou hodinách už byla ve stresu, proč se nebudí ![]()
@Tichošlápek dudlík nechce ani za nic 🙈 právě já ten řev nějak nemůžu vydržet. Zkusila jsem to asi 2× ale neustála jsem to… Asi 20 minut řevu a já skoro brečela s ním ![]()
@Keyllah večeři jak kdy. Polévky, maso se zeleninou, kaše… I kaše s UM… Rozdíl jsem nepocitovala :/ přes den se kojí plus voda. Dřív pil že skleničky ale kvůli tomu že jsem chtěla aby se v noci naučil pít vodu, naučila jsem ho z láhve. Ale v noci to prostě nechce. Odstrkuje to, hrozně pláče.
Naučila jsem ho večer usínat bez prsa, to už zvládá, jen u něj ležím a usne, první noci se budil méně třeba 4× a teď už to zas jede… To nejhorší je cca od 3 hodin. Pláč, prso, pustí se, pláč, prso, pustí se… Pak spí tak hodinu v kuse cca od 6 do 7
@Kakika píše:
To si budeš muset vybrat, zda-li chceš dál pokračovat v současném stavu, nebo prostě pár dní vydržíš. Nechala jsem to zajít také tak daleko, jako ty. Pak stačili 4 noci, kdy jsem po probuzení místo prsa nabídla lahvičku s vodou. Samozřejmě, že nechtěl a ty čtyři noci byly otřesné, protože jsem pořád jen chovala a uspávala. Nakojila jsem vždy až v pět ráno (dřív prostě ne. Ani o půl páté…úplně vidím, jak bych to pak zase posouvala na x nočních krmení). Pátou noc spal od desíti večera do šesti do rána. To jsem pro změnu nespala já, protože jsem po dvou hodinách už byla ve stresu, proč se nebudí
to znám
když jsem takto první noc spala čtyři hodiny v kuse, a to zděšení když jsem se probudila a mrkla na hodinky, vystartovala jsem celá zděšená k postýlce, jestli ještě dýchá ![]()
@yareah je to už opravdu o zvyku, on to nepotřebuje. Takže bude na tobě jestli vydržíš -) bych prso nedala, nabízela třeba vodu/UM, ale prso prostě ne. S tím, že prvních pár nocí bude masakr, ale když nepolevíš, tak to vyjde, protože on to nedělá z hladu, jen ze zvyku…..
@yareah já kluky vždy chvíli houpala, ale nedala jim napít. Plakat je taky nenechavam, jsem mekkejš
Hezký den maminky… Malému je rok a celý ten rok spí u mě v posteli. Užívám si to noční mazlení, noční kojení, ale… Přišlo bohužel ale
už několik měsíců se budí v noci asi 15× za noc. Vzbudí se, zaplace, prisaje a usne. Jsem mu dudlikem. Je mi také jasné, že v tom má prsty separacka. Jenže já už nemůžu. Jsem na pokraji sil psychickych i fyzických, potřebuji spát. Ale dostala jsem tip na to dát ho k sobě do pokoje spinkat. Večer bych ho tam uspala a kdykoliv by se vzbudil šla bych za ním. Vím že to pro mě bude ještě horší, ale prý se přestane budit tolikrát když mě nebude cítit u sebe.. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Děkuji