Pomůže dát do pokojíku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30953
23.4.19 13:28

Jsem na tom podobně, ale čekám, až odstavim. Ono nedat a čekat do určité hodiny je velmi těžké. Nevic proč právě do té zvolené hodiny? Také vstávám hodně krát za noc a dítě dudlík nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
23.4.19 13:30

Odstavit nebo omezit kojeni. Nakojit napr. pred spanim a potom az v sest rano. Cca dve noci budou hrozne, potom se s tim srovna. Ale musis byt dusledna. Pokud si ho prestehujes k sobe, problem se jen zhorsi. Takhle se nevyspis ani ty, ani on. Jak sama pises, udelal si z tebe dudlika, hlady urcite netrpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
23.4.19 13:40

Zkušenost mam stejnou jen teda malou jsem měla vedle přiraženou postýlku k posteli. Šla do vlastního pokojíčku v 10měs na zkoušku a okamžitě začla lépe spát…chodila jsem za ní když se vzbudila nakojit nejdřív to bylo v 1 a ve 3 hodiny a asi po měsíci jsem už jí nedala prso dřív jak v 5 ráno (říkala jsem si že to už skutečně může mít hlad)první 3 dny jsem tam lítala s čajem hořkým který samo nechtěla tak už jí to nestálo za to se pak budit a fakt vydržela do 5ti spát…hodně se nám všem ulevilo. Šťastná matka (vyspaná)=šťastné dítě. Žádné trauma myslím nemá. Pak se mi i sama v 17měs. odstavila úplně. Jako znám mamči, které jsou pro kontaktní rodičovství, dítě spí s nimi, kojí do tří i čtyř let…jenže pak jim tečou z únavy a nevyspání nervy, takže jsou přes den nevrlé na prcka nemají náladu a nejsou schopné najet žádný pravidelný režim…tak co je lepší pro dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.4.19 13:44

U nas to bylo naprosto stejne. Ve 13 mesicich jsme se prestehovali do baraku a hned prvni noc k sobe. Do te doby se mnou v posteli. Ja od 21:30 s ni, protoze to byl prvni budicek a uz me nenechala odejit. Za noc cca 10-15, brekot, chtela prso. Ja nevyspala, cele noci na jednom boku, zacinala me bolet kycel. Od prestehovani prvni noc jsem ulozila jako vudy a cekala, az ve 21:30 zacne. Byla jsem pevne rozhodnuta ji naucit, ze prvni kojeni po pulnoci. No tak cekam a nic.. vzbudila se ve 4 rano, nakojila jsem a spala do 7… :lol: ja teda nespala, byla jsem uplne v soku, porad jsem chodila poslouchat, jestli dycha :mrgreen: no a od te noci je to tak kazdou noc… krom nemoci a tak, ale to je vyjimecne, ze place casteji. Doporucuju! U nas jak zazrak. Myslim, ze ma proste lehci spani a moje pritomnost ji rusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
23.4.19 13:51

Je potřeba si uvědomit, že pláč je/byla jeho jediná forma komunikace. Časem zjistil, že reakce na pláč je „utěšovací“ kolečko. (Prso/pozornost/přebalení/chování/…). Tak jako jsi ho to naučila, tak ho to budeš muset odnaučit, anebo si nestěžovat. Rady jsou tu vesměs dobré, ale úděl rodiče není jen se s dítětem mazlit a skákat, jak dítě píská. Ale taky ho učit. A dokonce ho učit i něco, co se mu moc nelíbí (třeba nemít prso k dispozici 24 hodin denně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
23.4.19 13:56

Ahoj, zkusila bych ho. opravdu dát do. pokojiku, uspat a odejít. Náš takhle spí od půl roku. Teď sice má fázi, že každou noc přijde k nám, ale budou mu tři.

No a ještě nápad - pokud kojis přes den, co mu zkusit mlíko odstrikat a dát do flašky? Jednou mi radila pediatricka, že mám tuhle věci zkoušet přes den, nic je blbá. Že by si zvyknul na flašku a třeba by ji psk akceptoval i v noci. Náš malej dodnes v noci chce pít, ale už většinou vodu. Knoura, přijde a ja dám flašku s trochou vody. Nacpe ji do papuly a za chvíli spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
23.4.19 14:16

Asi budu ukamenována, ale myslím si že je to jen období. Do 10 to takto nebude. Dítě bych vyplakávat nenechala ani násilně neodstavovala. Měla jsem to samé. Když byl ten správný čas, tak jsem se se synem domluvila, že mlíčko před spaním a pak až ráno a funguje to. Spí s námi celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
23.4.19 14:19

Švagrová resila stejny problem. Uplne stejně jak u tebe zakladatelko
Vyresila nasledovne: vydrzela tri dny pláče, podavani lahvicky s vodou nebo cajem, nepodani prsa.
Po trech dnech uz prso nevyzadoval, zvykl si. ;)
Neboj taky to nedala na poprve. Brek nezvladala a zas polevila. Musis proste vydrzet.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.19 15:19
@Anonymní píše:
Hezký den maminky… Malému je rok a celý ten rok spí u mě v posteli. Užívám si to noční mazlení, noční kojení, ale… Přišlo bohužel ale :( už několik měsíců se budí v noci asi 15× za noc. Vzbudí se, zaplace, prisaje a usne. Jsem mu dudlikem. Je mi také jasné, že v tom má prsty separacka. Jenže já už nemůžu. Jsem na pokraji sil psychickych i fyzických, potřebuji spát. Ale dostala jsem tip na to dát ho k sobě do pokoje spinkat. Večer bych ho tam uspala a kdykoliv by se vzbudil šla bych za ním. Vím že to pro mě bude ještě horší, ale prý se přestane budit tolikrát když mě nebude cítit u sebe.. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Děkuji :)

s prvorozeným jsem měla to samé, když už jsem byla jak zoombie, napadlo mě zkusit ho dát do pokojíčku a u nás to vyšlo :palec: z buzení 10× za noc bylo 1-2× :dance:
Jsem pro kontaktní rodičovství, ale tohle oběma prospělo. Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.19 15:20

Prosím tě hlavně ne VYPLAKÁVACÍ METODY!!!
https://www.prosimspinkej.cz/…y-odborniku/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.4.19 21:37

U nas je to stejne, akorat synovi brzy budou dva roky :lol: Chystame se mu pres leto pripravit pokojicek a zacit ho davat do vlastni vetsi postele. A doufam, ze to zabere. Jsem uz take dost vycerpana, protoze se budi i 10× za noc, ale porad jeste nemam silu mu to prso nedat - vzdy totiz docela dost pije. Posledni dobou malo veceri, tak myslim, ze je dost mozne, ze ma skutecne hlad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
23.4.19 21:58

Děkuji za všechny reakce :) zkusím odepsat na všechny ať nemusím každou označovat. Vybreceni u nás rozhodně nehrozí, na to já nemám srdce. Snažím se to udělat nenásilnou formou a postupně. Ráda bych počkala do samoodstavu ale bohužel už se někdy hroutí a nezvládám fungovat takže to řešit musím. Zítra zapojím i tatínka do uspavani. Před pár týdny se malý budil 3-4× za noc a když uspavala tatínek, první buzení bylo i o půl druhé. Pak se to začalo zase zhoršovat. Dnes jsem dala malého vedle do pokoje a uvidíme jaké budou výsledky. Některé z vás tu psaly že pak kojily později - bylo to tím že se později budili a nebo že jste dřív nedaly i když chtěli?
Občas si taky říkám jestli nemá hlad, ale po takové večeři… Spíš asi jen pije i když opravdu většinou max 2×… Tak uvidíme co bude :) ještě jednou děkuji a držte palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
24.4.19 07:00

Dobré ráno, tak jsem asi měkká… Nakonec jsem si ho vzala k sobě, nějak jsem nedokázala pořád vstávat. Když jsem si ho nesla do ložnice říkala jsem si že už jsem vstávala 5× ale přitom teď ráno to nechápu podle mě to bylo 3× :D ale i tak… V půl 11…ve 12… Po 1… U mě v posteli pak byl vzhůru ještě 3× asi. Buď jsem něco udělala blbě a nebo musim ještě vydržet :D ta část kdy spal vedle byla horší, normálně se vzbudí jednou a ta část kdy spal už u mě byla lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
24.4.19 18:04

@yareah tak to nevypada moc pozitivne :) Treba to tuhle noc bude lepsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí