Pomůžete, Steeve?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
24.9.13 11:33

@markytka3 Ale v téhle kategorii není nic polohovacího do lehu, jak bys chtěla takhle velkou sedačku na tom sedadle polohovat. Jediné polohování do lehu, které se dá udělat je dát ji na sedačku spolujezdce a napolohovat tu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.9.13 11:36
@j.a.n.i1 píše:
@markytka3 Ale v téhle kategorii není nic polohovacího do lehu, jak bys chtěla takhle velkou sedačku na tom sedadle polohovat. Jediné polohování do lehu, které se dá udělat je dát ji na sedačku spolujezdce a napolohovat tu…

existuje starsi model od inglesiny, mame ji doma, ale je jiz ve spatnem stavu, proto hledam novou. polohuje se potazenim sedatkove casti dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
24.9.13 11:45
@markytka3 píše:
existuje starsi model od inglesiny, mame ji doma, ale je jiz ve spatnem stavu, proto hledam novou. polohuje se potazenim sedatkove casti dopredu.

ale potazenim sedatkove casti do lehu se polohuji vsechny sedacky v teto kategorii, ale je to proste trochu naklopene. Ono jde o to co si kdo predtsavuje kdyz se rekne leh :nevim: nemas fotku jak to jde u te vasi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
24.9.13 12:45
@markytka3 píše:

No, pak je to o tom, co si kdo představujeme pod pojmem do lehu… i kdybych na zadních sedačkách posunula sedátkovou část až z předním sedačkám, tak to pořad není poloha do lehu :think:
Ono tedy upřímně, ani maximální naklopení romerky 9-18 mi nepřijde, že by bylo zrovna moc do lehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.13 13:19

@markytka3 samzřejmě, všechny mají polohování do odpočinkové polohy( není už to leh, na ležení by se tam velké dítě nevešlo)
tady je třeba nafocené polohování toho Kidfixu: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…

Příspěvek upraven 24.09.13 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.9.13 13:22
@steeve píše:
@markytka3 samzřejmě, všechny mají polohování do odpočinkové polohy( není už to leh, na ležení by se tam velké dítě nevešlo)

jeste dotazek pro ujisteni, sedacky s isofixem to maji rovnez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.13 13:24

@markytka3 ano, celou dobu se tu bavíme o isofixových sedačkách, mají to sedačky s isofixem i bez isofixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
24.9.13 13:27

@steeve moc dekuji za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
14.10.13 17:14

@steeve Moc prosím o radu…Máme tři děti - osmiletou dceru a tříletá dvojčata, auto Ford Galaxy r. v.1999,který má uprostřed dvoubodový pás. Proto jsme koupili autosedačky Romer Eclipse, jenže…ačkoli je sedačka do 18 kg, naše čtrnáctikilová dvojčata jsou v nich v bundách už strašně nacpaná. Vím, že by v bundě teoreticky neměli jezdit, prakticky to ale asi nejsem schopná zajistit, jezdíme denně a po malých vzdálenostech(školka, škola…)Takže řeším nákup noých autosedaček pro dvojčata(starší dcera půjde do třetí řady do kufru),váží 14 kg a měří 95 cm, ráda bych, aby co nejdéle měli pětibodový pás a pokud možno alespoň trochu polohovat, takže vybírám v kategorii 9-36.Ráda bych, aby to byla už opravdu poslední sedačka a nemusela bych za dva roky opět kupovat něco prostornějšího :nevim: Vzhledem k tomu, že kupujeme dvě, ráda bych se vešla do 8 tis.,ale samozřejmě mi jde hlavně o bezpečnost. Nebo mám vybírat už rovnou z kategorie 15-36? Já už fakt nevím…Předem moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.10.13 08:09

@Bella29 jestliže jsou nyní děti nacpané v sedačkách 9-18, tak v těch 9-36 s v nitřními pásy to nebude až o tolik lepší, ty vnitřní pásy se stejně vyndavají v rozmezí 15-18 kg, takže by to měli na chvíli, kvůli bundám byste ty pásy sundavali dříve. Spíše bych vydržel ve stávajících sedačkách než dosáhnou 15 kg a šel rovnou do 15-36, u těch 15-36 se cenou u neisofixových vejdete se 2 ks i do 6000,–( ty 9-36 kvalitní do 8t/ 2 ks asi nepořídíte), polohovat se také dají,
a pokud byste opravdu chtěla zajistit lepší poutání u těch velkých sedaček, tak je nyní na trhu novinka pro sedačky 15-36 přídavný stabilizační pás:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.10.13 08:16

@steeve A jak prosím ten přídavný pás funguje? Nebo tedy přesněji řečeno, kam a jak se přidělává a kam se zapíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.10.13 09:55

@j.a.n.i1 zahákne se za klasický pás, kterým se poutá dítě nahoře za sedačkou, protáhne se protějším okem pod hlavovou opěrkou, a dole se zase na stávající pás přidělá druhá spona a do ní se ten druhý pás zapne, takže pak jsou 2 pásy křížem přes dítě, a klasicky funguje brzda pásu, takže při brždění či nárazu se zaseknou oba pásy
a co je důležitý, konečně je to výrobek, který má homologaci ECE R 44/04 a crashtesty, oproti všem těm páskům, co se doposud objevovali na trhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.10.13 10:03

@steeve To vypadá hodně dobře :-) do toho půjdem, až to bude aktuální :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.10.13 13:17

@steeve Díky za odpověď. Jenže naše děti budou mít 15 kg tak nejdřív za rok, na těch 14 se horko těžko vyškrábali sotva před měsícem a to kilo přibírali fakt rok. Problém je, že podle mě jsou ty Eclipsy užší než jiné sedačky ve stejné kategorii a doufala jsem, že ty 9-36 budou širší. Hlavně by mě zajímalo, jestli ta 9-36 vydrží optavdu až do těch 36 kg (abych nedopadla stejně jako s Eclipsama),protože jsem pokukovala například po této http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… a známá, která jí má mi řekla, že šestileté dceři už koupila větší a tuhle nechala mladšímu dítěti. Když jsem koukala na Britax Evolvu, tak ta mi přijde malá už od pohledu. Vyzkoušet je nemám kde…Existuje sedačka 9-36 kg, která OPRAVDU vydrží do 36 kg, neboje to jen „jako“ a stejně všichni počítají s tím, že pak ještě stejně koupí 15+…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.10.13 13:50

@Bella29 Tak třeba Cybex Pallas nebo ISIS opravdu vydrží až do 36 kg, ale nevím, zda to řeší tvůj problém, jsou to obě pultíkovky.
Na druhou stranu mi přijde, že i na krátké trasy je možno jezdit bez bundy, v nejhorším může mít člověk v autě deku. Ono stejně přes bundu ty pásy drží tak všelijak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí