Pomůžete, Steeve?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7499
15.10.13 14:03

@j.a.n.i1 Já nevím, ale mě představa(při špatném počasí - bydlíme v podhůří)),že tři děti ráno obléknu, dovedu k vymrzlému autu, tam je ve sněhové vánici svlíknu, nacpu do zmrzlého auta, jedu ke školce, tam je opět vyndám a před autem obléknu, abychom došli do školky,…přijde přinejmenším jako šílená. Na to, aby to přebíhali v mikině, nemám nervy, i tak jsou často nemocní. Když se jede delší vzdálenost, tak samozřejmě, ale na denodenní ježdění to podle mě fakt není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.10.13 14:15

@Bella29 tak ty 9-36 velikostně pak rostou stejně jako 15-36, takže výškou by měly vydržet do 150cm, váhou do 36kg, vlastně jejich základ je v sedačkách 15-36, stačí se podívat na rozměry té Evolvy, ona má rozměry srovnatelné s běžnou 15-36,
ale jestli vaše děti pomalu přibírají, tak za 1. by se měly bez problému vejít do stávající sedačky 9-18, ta Eclipse má standartní rozměry jako běžná 9-18, a za 2. jestli tak pomalu přibírají tak dosáhnou 36 kg třeba až ve 12 letech a samozřejmě žádná sedačka 9-36 nevydrží faktické používání dalších 9 let, pokud je dětem nyní 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.10.13 14:18

@Bella29 a kolik to máte do té školky?, že by chvíli nevydrželi stísněný prostor, když jim tedy nechcete sundat bundu, ono zase, v péřové budně mají na každé straně navíc cca 5 cm, zase nemůžeme chtít aby sedačky pro děti byly nafouklé kvůli tomu, že tam budeme dávat děti v péřovkách, to by tam pak v léte jen v tričku lítali, a taková sedačka by dítě nepodržela, neochránila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
15.10.13 15:02

@steeve Dívala jsem se na ty rozměry a úplně stejné to tedy není. Eclipse má šířku sedu 26cm, ale třeba Romer King plus 31,což je 5 cm rozdíl a to mi příjde poměrně dost. Naproti tomu Evolva má opět jen 27 :nevim:
Nehledám obří sedačku, do které budu dávat dítě nabalené jako sněhuláka, chtěla jsem jen vědět, která sedačka v kategorii 9-36 je dostatečně prostorná, abych nemusela zase za dva roky přemýšlet nad novou. protože u všech sedaček vnitřní rozměry uvedené nejsou a nebydlím v Praze, abych si mohla zajít do velké prodejny, kde mohu vyzkoušet X typů sedaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.10.13 15:07

@Bella29 no ono těch 27 cm u evolvy je mezi švy v nejužším místě, a ona nemá tak vyvýšené boky jako třeba Eclipse, kde je ta šířka mezi bočnicemi, takže ta šířka celkově je větší, ono se to špatně měří, nejlepší je to pak vyzkoušet, ale celkově je samozřejmě širší, velikost pro zadek je srovnatelná jako u 15-36 třeba Kida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
25.10.13 09:35

@steeve ahojky řeším problém..máme auto má erbegy i v zadu i bocní máme mimi pet mesícu..vozím vzadu zatím ve vajícku v protismeru jízdy mám mít erbegy vyplé nebo ne?? a co až pořídíme vetší sedačku když je tak malá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
25.10.13 09:47

@mater Boční airbagy se neřeší a pochybuju že máte vzdadu něco na způsob těch „předních“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.10.13 10:35

@mater na zadních sedadlech máte boční, možná i hlavové airbagy, ty jsou stále zapnuté, ani vypnout nejdou, a dnešní sedačky mají SIP ochranu, takže se boční i hlavové airbagy nechávají aktivní, a sedačky se tam můžou používat.
Nesmí se používat u protisměrných sedaček( a vajíček) čelní airbag na předním sedadle- ten se vypíná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
25.10.13 10:36

@steeve dekují :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
25.10.13 10:37

steve radí jak s erbegy u malých detí

@mater na zadních sedadlech máte boční, možná i hlavové airbagy, ty jsou stále zapnuté, ani vypnout nejdou, a dnešní sedačky mají SIP ochranu, takže se boční i hlavové airbagy nechávají aktivní, a sedačky se tam můžou používat.
Nesmí se používat u protisměrných sedaček( a vajíček) čelní airbag na předním sedadle- ten se vypíná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
4.11.13 10:18

Steeve, dobrý den, potřebovala bych informaci ještě k sedačkám Concord transformer.
Má nějaká tato sedačka isofixovou část pevnou??Třeba jako Cybex nebo Romer. Viděla jsem na živo Concord Teansformers X Bag a zarazilo mě, že ten isofix (kovová část) byl k sedačce přichycen látkovým popruhem a ne pevnou částí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.11.13 10:28

@suchoš modely Transformer T, X-Bag mají ten isofix na popruhu, na pevno fho má ten nejvyšší model Transformer XT:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.11.13 17:54

@steeve Dobré odpoledne, v několika diskuzích jsem našla, že jste odborník přes autosedačky. Budu na Vás mít dotaz :) Noo spíš několik dotazů.

Hledám autosedačku pro svého šestiměsíčního syna, má cca 75cm a cca 10kg. Vajíčko je mu nepohodlné a těsné. Chci ho vozit co nejdelší dobu v protisměru, myslíte, že je reálné aby námi vybraná sedačka BeSafe Izi Combi x3 vydržela alespoň do tří let věku? Nebo na větší děti tak dlouho nevydrží? Velice nás zaujala. Nebo nám doporučíte jinou autosedačku? Řekněme, že na ceně až tak nezáleží, jde o bezpečnost a pohodlí (syn bude jezdit hodně).
Náš další favorit byl Cybex Pallas 2, ale tím, že to chceme řešit hned a syn ještě nesedí, k tomu ten protisměr, tak ji vylučujeme. (?).

Další věc je, že máme straší auto a nevíme jak je na tom s isofixem. Je to Renaul Megane kombi 2000. Nevíte jestli tyto auta měla isofix? Kdyz odepnu spodní sedadlo tak jsou tam celkem 4 kovová očka cca 6cm široká. Je to možné?

Nevíte jestli je možné vyzkoušet ji někde v Jihlavě? Jde mi o to, aby se mi vešla do auta..

To bude zatím vše, děkuji vám za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.11.13 08:23

@Almira-Alm pokud má syn pouze 6 měsíců a nesedí, tak nemůže jít do posměrné sedačky a už vůbec ne do sedačky 9-36. Je potřeba jít do sedačky protisměrné, tedy nejlépe 0-18. Pokud máte v autě 4 kovová oka, tak je to isofix, takže je možnost použít isofixovou sedačku a od Besafe jsou ty protisměrky jedny z největších, takže třeba do modelu Besafe IZI Combi isofix:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
V jihlavě prodejce Besafe není, nejblíže to máte asi do Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.11.13 08:39

@steeve Velice vám děkuji, Besafe Combi x3 je náš horký favorit, jsme ráda, že jsme se shodli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí