Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den Steeve,
opět potřebuji poradit s výběrem. Dnes to bude ale hodně komplikované
…
Nevím jestli koupit sedačku nebo podsedák…
Kdyby to bylo na celodenní ježdění a na dlouhé trasy, tak se nerozmýšlím a okamžitě kupuji sedačku, ale teď je to složitější. Budu nastupovat do práce, takže manžel bude vozit děti ráno do školky a já je odpoledne vyzvedávat. Každý máme svoje auto, já osobní a manžel dodávku Fiat(3 místa).Jde o to, jestli na to raní popojíždění nebude stačit jen podsedák pro 6letou dceru nebo raději koupit levnou sedačku-Graco Junior nebo Nania 15-36kg.Jde i o manipulaci, protože je manžel bude muset vydělávat když pojede na montáž atd…Už jsem se dívala i po bazarech, ale ty ceny přesahují 1000kč což je hodně.
Také chci vysvětlit moje škudlení na sedačce. Moje mladší dcera právě vyrůstá z Romerky 9-18kg a já ji chci pořídit Concord Transformer s isofixem což máme nějaké 4tisíce + sedačka do manželova auta-to je prostě finanční darda
..
Doufám, že jsem to moc nezamotala a dostatečně vysvětlila. Předem vám chci moc poděkovat za radu, Jitule.
Tohle je spise otazka toho, co ocekavas od sedacky a jeji bezpecnpsti ty, ne?
Ja myslim ze tohle si musos rozhodnout sama, ze ti nikdo nerekne „kup to a to“…
Zalezi kolik dcera meri a vazi. Treba pro dite cca 135cm vysoke a vazici 32kilo (kamaradky kluk) bych asi vzala levnejsi sedacku, kolem tisicovky sezenes, stejne z ni do roka vyroste. Pokud je holcicka mala a drobna, koupila bych asi nekompromisne lepsi, myslim, ze slusnou Cybex sezenes lehce nad 2000. O podsedaku bych ja osobne ani neuvazovala ![]()
Aliiku, díky za nápad. Ta starší pro kterou ta sedačka-podsedák má být měří 115cm a váží cca 23kg. V osobním máme Cybex Solution X Fix plus, ale do Fiatu Ducato se mi zdá zbytečné kupovat sedačku za 2tisíce na ranní jízdu do školky a né zrovna luxusní zacházení…Nevím, jestli když koupím sedačku za 1000kč bude bezpečnost lepší než kdyby seděla na podsedáku
..
Na druhou stranu asi lepší aspoň nějaká ochrana v podobě levné sedačky než nic v podobě podsedáku..
To sem si to ale pěkně odpověděla ![]()
A jak dlouha ta cesta do skoly je? Da se predpokladat, ze treba za pul roku zacne chodit dcera do skoly sama? Byla by dcera v pripade nararu v dodavce chranena vic nez v osobnim aute? Pokud musis resit financni otazku, tak bych se rozhodovala i dle toho. Samozrejme, stat se neco muze i behem 5ti minutove cesty do skoly, ale zase kdyz jsou penize omezene a clovek musi volit…
Take jsem nekde cetla, ze podsedak je spatny z toho duvodu, ze v pripade nehody z pod ditete vyklouzne, coz sedacka ne.
Cesta trvá asi 5 minut autem. U toho Ducata je posazená výše jak v osobním autě. To, že začne jezdit sama busem zatím určitě nehrozí…
Děkuji za názor, potřebovala jsem se ujistit v určitých věcech a budu volit raději levnější sedačku než podsedák…Tisíc korun mě nezabije i když budu kupovat další sedačku asi za 4 tisíce pro mladší dceru. Šlo jen o to, že jsem nechtěla kupovat další velký krám do auta, protože tak budeme mít čtyři sedačky 15-36kg. Já 2 a manžel taky 2.Bohužel si je nemůžeme přehazovat protože já budu vyjíždět dřív jak manžel s holkama do školky a odpoledne je budu nabírat zase já..
No nemám to jednoduché ![]()
Ted jsem koukala na nejlevnejsi „dobrou“ sedacku, a koupila bych tuhle: http://www.detskezbozi.com/…on-2013.html ![]()
@suchoš určitě ne podsedák, nejen, protože není bezpečný jako klasická sedačka, ale dokonce podle normy I-size, která platí od letošního července smí podsedák používat dítě až od 135 cm, takže předpokládám, že dcera v 6ti letech těch 135cm ani nebude mít.
Pokud chcete něco levnějšíhoi, tak i mezi velkými sedačkami se dají kpupit levnější a přesto bezpečné, ať teřba zmíněný Cybex Solution, nebo třeba STM Explorer- tam se v akci dá koupit kolem 1300,–, sice není tak pohodlný jako třeba ten Concord, ale bezpečný je.
Jinak i když ji budete potřebovat jen na cestu do školky, na tom se nevyplatí šetřit, ze statistik totiž vyplívá, že 80% nehod se stane ráno okolo 8 a odpoledne mezi 14-16 hod, v okruhu do 20km od bydliště- tedy nejčastější cesty do školy, do práce, na nákupy…
Steeve, moc děkuji!!!A teď k mladší dceři, té chceme do osobního auta pořídit sedačku 15-36kg s isofixem od Concordu, ale trochu jsem se v tom zamotala
.Nevím jaký je rozdíl mezi Concord T-X BAG-CLIK.Chci,aby byla pohodlná protože jezdíme 100km k rodičům a i cenově dostupná (max. 4500,–).
@suchoš sedačky Concord Transformer T, Click a X-Bag jsou prakticky stejné, co se týče vnitřního prostoru pro dítě, pohodlí…
rozdíl je pouze v tom, že T když se zvedá do výšky, tak má pneumatický píst, kdežto Click a X-Bag ho nemají a musí člověk tahat rukou, a Click se již nevyrábí, byl nahrazen modelem X-Bag- to je úplně stejné
Dobry den steeve,
mohla bych vas taky poprosit o radu, jakou autosedacku pro meho 4 leteho syna? muj pozadavek je aby byla polohovaci a idealne i s isofixem. bohuzel jsem na nasem trhu zatim zadnou nenasla, ktera by byla v kategorii 15-36kg polohovaci (vyjma stare inglesiny, ktera byla radobypolohovaci). predem dekuji za informaci, byt negativni. ![]()
@markytka3 polohovacích sedaček 15-36 s isofixem je na trhu spousta, dá se říci že většina se jich dá polohovat, namátkou:
Römer Kidfix XP Sict, Römer Kidfix, Römer Kidfix SICT, Besafe IZI Up isofix, Maxi-cosi Rodifix, Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT, Recaro Monza Nova Seatfix, Strochenmühle Solar Seatfix, Chicco Oasys 23 Fix, atd…
@steeve jejej, ja to asi napsala spatne, mam na mysli polohovani do lehu, je i ten kidfix od romera polohovaci do lehu? moc dekuji za informaci