Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím bude pasovat sedačka Römer Kidfix Sict 2013 do Octavie sedan r. v. 2004? Jde mi hlavně o ty postraní vzduchové polštáře? Vejde se? A jde k této sedačce přidělat zmiňovaný Belt Upp? Děkuju ![]()
@steeve Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se dá někde sehnat páčka která drží pás u Romer King plus? Jedna se mi ulomila, takže musíme zapínat sedačku na druhé sedadlo.
@Veve79 myslíte toto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
@steeve píše:
@Veve79 myslíte toto: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Aaaano, přesně. Děkuji ![]()
Pomoc s výběrem autosedačky
Hezký den,
marně se už dobu snažím zkontaktovat někoho, kdo by mi mohl poradit s výběrem autosedačky, ale bohužel jsem zatím nedostala uspokojivou odpověď. Asi dotah na Steeveho. Mám syna 21. měsíců, vysoký je 90cm a váží 16,5 kg. Doteď jsme měli sedačku Britax first class plus, ale ta je do 18kg, takže musíme změnit sedačku. Chtěla jsem nějakou, která bude mít stále pětibodový pás, ale všude čtu, že je to u sedaček kategorie 9–36kg pouze do 18kg, takže první věc, těch 18kg tam je proto, že už se počítá, že v tomto věku je dítě vyšší…??? Nebo proto, že kdyby byla nehoda, že by ho ten pás neudržel. Sedačka co ji máme teď mu ještě velikostně vyhovuje, ale bohužel váhově už skoro ne. Dát ho do sedačky, která je už jen na tříbodový pás se mi zdá vzhledem k jeho věku a tomu jak je aktivní, naprostý nesmysl, protože by nám z toho vylezl, nehledě na to, že je ještě vzrůstem malý, aby do ní mohl…Bohužel v autě nemáme isofix, jinak bych volila novinku Britax advancafix, ale bohužel…
Pak jsem četla i o stabilizačním pásu, ale nikdy jsem o tom neslyšela, takže nevím… Moc prosím o radu, je to urgentní a musíme to co nejrychleji vyřešit. Děkuji
@Dany 22 Ale vaše autosedačka pořád vyhovuje… Za jak dlouho nabere 1,5 kila?
Kromě váhy by měl mít do autosedačky 15-36 ještě nejméně 94 cm a 2,5 roku.
V9m, že tohle není odpoveď na vaši otázku, ale zkuste to ještě zvážit.
K odpovědi - ano, 15-36 jsou všechny na tříbodový pás a 9-36 jsou do 18 kil na pětibodový, od 18 kil na tříbodový.
Ještě existuje kategorie 9-25, té ale moc nevím.
Jessika: Tu váhu má bez oblečení a plíny, takže s tím bude mít určitě o nějaké deka navíc a bohužel s tím jak každý měsíc o cenťáček povyroste bohužel i přibývá na váze to budu muset řešit stejně tak za měsíc max dva znovu, a to mu pořád budou max. dva roky a opět bude ještě věkově na sedačku 15-36kg malý. Nechápu, že nemyslí na to, že některé děti jsou prostě robustnější, nemyslím tím, že by byl nějakej tlustej, ale má hodně silný kosti a je to kus chlapa. Proto mě zajímá, že je pětibodový pás jen do 18kg? Co to v praxi znamená??? Je to o té hmotnosti, že ho to při nárazu neudrží a nebo kvůli tomu, že počítají standartní dítě při hmotnosti 18kg je i vyšší a tak se do nich už nevejde. Když to vyzkouším na nějaké sedačce 9-36kg a půjde mu, můžu ho použít??? Kategorie do 25kg jsou pouze netestované a tudíž pro mě nebezpečné sedačky, už jsem se koukala, chci nějakou pořádnou a bezpečnou. Klidně si ji zaplatím. A hlavně tam je pětibodový pás také pouze do 18kg.
@Dany 22 pokud má syn nyní 16,5 kg a vejde se do First classu tak ho tam nechte, dokud nepřesáhne 18 kg. U všech sedaček je vnitřní zádržný systém( tedy 5ti bodové pásy) pouze do 18 kg, více se nedělá, jediná vyjímka je nová sedačka Römer Advansafix, ale pokud nemáte isofix tak ji nepřiděláte. Takže nechat ve First classu a potom po 18 kg koupit sedačku kat. 15-36, kde se poutá již pásem z auta, a pokud se vám bude zdát poutání málo pevné, tak použít navíc doplňkový pás: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je homologovaný k sedačkám 15-36 a tím pádem máte 6ti bodové poutání, takže defakto více než je standartní pětibodové poutání u sedačky co máte nyní.
Steeve: Takže myslíte, že ho můžu nechat na krev do jeho 18kg váženo bez oblečení, tím si pomůžu možná na dva měsíce a pak teda přestup na vyšší kategorii? Nebo, když bychom našli sedačku 15-36kg, která by mu seděla a neměl pás přes krk, třeba Britax Kid XP + stabilizační pás, tak byla by tahle varianta pro řekněme dvouleté dítě v pořádku??? A co se týče toho pětibodového pásu do 18kg? Co by se s ním stalo, kdyby v něm sedělo třeba 20kilové dítě při nárazu to by se přetrhal??? Uvažovala jsem o autosedačce Storchenmuhle 9-36kg, ale jen na chvíli, pak bych volila bezpěčnější variantu. Peníze jsou mi momentálně fuk, hlavně ať je prcek v bezpečí… Tak mě napadlo, zda by šlo dát pětibodový pás a ještě to pojistit tím tříbodovým, který by se vedl místo vzadu přes hrudník a nohy. Ale to už je možná sci-fi. Fakt si nevím rady…
Dítě 5 let, 121 cm a 37! kg. Má sedačku do 36 kg Romera. Teď nevím kterého (stál kolem 4tis a bez isofixu). Do sedačky se v pohodě vejde. Je nějaký problém ta váha nad limit?
@Dany 22 klidně ho nechte v té stávající do 18 kg, jak psal někdo ve vedlejším vlákně, těch 1,5 kg může nabírat třeba půl roku, rok…, já když nyní koukám na tabulky váhy, tak sny když šel loni na 3 letech do školky měl 16 kg, nyní ve 4 letech má stále 16 kg, prostě tento rok nic nepřibral, takže vydržte a řešte to až bude třeba, pak se dá koupit sedačka do druhého dne
@martinape sedačky jsou do 3,6 kg, a i zákon o vození dětí v sedačkách je do 36 kg, takže pokud má 37 měl by být bez sedačky
@steeve píše:
@martinape sedačky jsou do 3,6 kg, a i zákon o vození dětí v sedačkách je do 36 kg, takže pokud má 37 měl by být bez sedačky
Ale zase má málo cm, ne? To půjde pás přes krk. Nebo není na to nějaké udělátko? Na vedení pásu?
Ještě vydržím, třeba se nám ten příbytek na váze konečne zastaví, pokud ne, tak to budu muset řešit. Nicméně velmi děkuji za odpověď.