Ponožky z ovčí vlny

416
25.9.13 13:38

Ponožky z ovčí vlny

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s těmito ponožkami?
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
25.9.13 13:41
@lennny píše:
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s těmito ponožkami?
Díky :mavam:

Jake zkusenosti myslis? :lol: Jsu extra teple :nevim:

• Citovat
  • Upravit
416
25.9.13 13:50

Koukala jsem na net, je jich víc, tak jaké jsou dobré. Aby se nějak nevytahali a tak. Prcek má v zimě v botách pořád studené nožičky, tak jsem na ně dostala tip.Tak jestli je zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
25.9.13 13:51

Mám. nosíme celá rodina. funkční, teplé, mokré nestudí jako bavlněné, nesmrdí jako umělé. jen bacha, některé se nedaj prát v pračce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
25.9.13 13:58
@lennny píše:
Koukala jsem na net, je jich víc, tak jaké jsou dobré. Aby se nějak nevytahali a tak. Prcek má v zimě v botách pořád studené nožičky, tak jsem na ně dostala tip.Tak jestli je zkusit…

Tak za me urcite, na zimu idealni, deti nosi i misto papucek..po baraku.Nam teda plete babicka, takze nedoporucim ti zadne stranky. Osobne bych zkusila nejake mistni, co se zivi chovem ovci. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
72725
25.9.13 14:06

Jsou extra teplé, vhodné pro zmrzliny, jako jsem já. Bez ovčích ponožek bych zimu nepřežila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
25.9.13 14:08
@martina.se píše:
Jsou extra teplé, vhodné pro zmrzliny, jako jsem já. Bez ovčích ponožek bych zimu nepřežila :mrgreen:

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24193
25.9.13 14:26
@lennny píše:

Já když jsem kupovala loni dcerce zimní boty, tak mě prodavačka říkala, že studené nohy může mít i tím, že si je zpotí a pak se ty nohy snáze ochladí. Tak jestli je taky nemůže mít od tohoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
25.9.13 14:31

Prosím hoďte tam odkaz na nějaké dobré ponožky, ale potřebuju max. ve vel. 22, díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
25.9.13 18:32

Hurá, téma pro mě :D

S vlněnými ponožkami mám bohaté zkušenosti. Mluvím tedy o ručně pletených, ale ty kupované by měly být podobné.

Vlněné fusky jsou nejlepší fusky na světě. Kdo je jednou zkusí, už nemůže jinak. Neskutečně hřejou, ale kupodivu mi v nich není nikdy horko. Nestudí ani mokré a ač se to zdá neuvěřitelné, opravdu nesmrdí. Od září do dubna nic jiného nenosím. Jeden pár jsem věnovala tchýni, která se na nich okamžitě stala závislou. S velkým sebezapřením je po dvou dnech sundala, aby je mohla vyprat. Musela jsem bleskurychle stvořit další dva páry.

Ručně pletené ponožky se dělají ze speciální ponožkové vlny, kterou je možné prát v pračce. Obsahuje 20 - 25% polyamidu (nylonu), protože fusky ze 100% vlny se rychle prochodí. I když pokud ti jde o dětské, tak z těch asi dítě vyroste dřív, než v nich stačí udělat díry. Ponožková vlna (kromě merina) není natolik jemná, abych si z ní udělala třeba šálu, ale na nohou mi nevadí, nekouše mě - to pouze pokud už je venku hodně teplo, nad 20 stupňů. Ta ponožková vlna se dělá v několika tloušťkách - používám tu nejtenčí a pak se mi ty ponožky vejdou stejné velikosti bot, kterou běžně nosím.

Pozor - strašně, ale opravdu strašně kloužou na plovoucí a dřevěné podlaze. Jednou jsem takhle jako těhotná sjela schody po zádech. Neexistuje, aby děti doma běhaly jenom v těchto ponožkách.

Jak ses ptala na to vytahování - ty ručně pletené se vždycky trochu vytáhnou během nošení, ale s každým praním se smrsknou na původní velikost.

Vlněné ponožky forever :srdce: :D

Příspěvek upraven 26.09.13 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
25.9.13 21:04

A prosím nějaký odkázek na dobré stránky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
26.9.13 14:05

Prosím o odkaz na nějaké webovky, díky!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.11.16 15:43

Máme z www.minimol.cz už třetí velikost a super. Mají i teplé i tenké, noha se v tom nepotí a nemrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat