Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě jdi k doktorovi, máš zasaženou dost velkou plochu. Taky se mi to stalo, přelévala jsem z rychlovarné konvice vodu do skleněné na čaj, ta prdla a koupila jsem to na stehno. Taky to bylo tak velké, jako máš ty. Bydlím v Praze, jela jsem s tím rovnou na Vinohrady na popáleninovou kliniku, ještě jsem si tenkrát říkala, že mi možná vynadaj, že řešej těžší případy. Vůbec ne, naopak mi doktorka řekla, e je dobře, že jsem přijela, ošetřili mi to, sterilně obvázali a asi týden, dva jsem tam jezdila na převazy.
Dobře, že jsi šla. Já jsem si takhle chrstla na stehno vařící vodu, když jsem slévala vodu z brambor (akorát jsem vypnula sporák a vzala hrnec do ruky, takže fakt vařící). Chladila jsem ve sprše a pak i ledovými obklady, stejně se mi druhý den udělaly puchýře a pod oblečením praskly. Doktor mi vynadal, dostala jsem tetanovku a každý den jsem chodila na převazy (mast + sterilní krytí). Zůstaly mi jizvy, ale naštěstí nic strašného.
Držím palce, ať jsi OK!
@Anonymní píše:
Taky se mě ptal na tetanovku. Měla jsem to jako Ty.. - vypla sporák, chtěla to slít a buch
Mně tu tetanovku dal, i když jsem ji ještě neměla propadlou, bylo to 8 let od poslední injekce. A vidíš, to mi připomíná, příští rok to bude 10 let, budu zas muset vyrazil pro včeličku.
@Anonymní píše:
Tak přeju hodně štěstí!
Jo, díky. ![]()
Hlavně hodně štěstí Tobě, aby se Ti to dobře a bez komplikací zhojilo. Do popálenin se velmi rády chytají různé infekce, tak opatrně. ![]()
Doporučuji pořídit si do domácí lékárničky něco takového https://www.rescue4you.cz/…-popaleniny/
Zeptala bych se doktora, od kde se to smí mazat hemagelem. Urychluje hojení.
@Anonymní píše:
Dítě bylo hned u mě.. jak jsem viděla že poklice padá, okamžitě jsem začala řvát ať utíká.. utekl a nic se mu nestalo…uf!
No, tak ještě že jsi byla tak pohotová. Ať se ti to brzy zahojí.
Ahoj včera jsem se opařila vařiči vodou, a mám tam puchyre takže popalenina druhého stupně bohužel je to popalenina na genitáliu, chci se zeptat jakou masticku na to pouzit na pohotovost se mi moc nechce protože to nebolí a mám to zaslepený hned jak se mi to stalo tak sem hned ledovala. Posílám i fotku