Popálenina 2-3 stupně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
27.11.17 12:24

Určitě jdi k doktorovi, máš zasaženou dost velkou plochu. Taky se mi to stalo, přelévala jsem z rychlovarné konvice vodu do skleněné na čaj, ta prdla a koupila jsem to na stehno. Taky to bylo tak velké, jako máš ty. Bydlím v Praze, jela jsem s tím rovnou na Vinohrady na popáleninovou kliniku, ještě jsem si tenkrát říkala, že mi možná vynadaj, že řešej těžší případy. Vůbec ne, naopak mi doktorka řekla, e je dobře, že jsem přijela, ošetřili mi to, sterilně obvázali a asi týden, dva jsem tam jezdila na převazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
27.11.17 12:55

Dobře, že jsi šla. Já jsem si takhle chrstla na stehno vařící vodu, když jsem slévala vodu z brambor (akorát jsem vypnula sporák a vzala hrnec do ruky, takže fakt vařící). Chladila jsem ve sprše a pak i ledovými obklady, stejně se mi druhý den udělaly puchýře a pod oblečením praskly. Doktor mi vynadal, dostala jsem tetanovku a každý den jsem chodila na převazy (mast + sterilní krytí). Zůstaly mi jizvy, ale naštěstí nic strašného.
Držím palce, ať jsi OK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
27.11.17 13:02
@Anonymní píše:
Taky se mě ptal na tetanovku. Měla jsem to jako Ty.. - vypla sporák, chtěla to slít a buch :pocitac:

Mně tu tetanovku dal, i když jsem ji ještě neměla propadlou, bylo to 8 let od poslední injekce. A vidíš, to mi připomíná, příští rok to bude 10 let, budu zas muset vyrazil pro včeličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
27.11.17 13:12
@Anonymní píše:
Tak přeju hodně štěstí! :kytka:

Jo, díky. :kytka:
Hlavně hodně štěstí Tobě, aby se Ti to dobře a bez komplikací zhojilo. Do popálenin se velmi rády chytají různé infekce, tak opatrně. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
27.11.17 13:31

Doporučuji pořídit si do domácí lékárničky něco takového https://www.rescue4you.cz/…-popaleniny/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116559
27.11.17 14:34

Zeptala bych se doktora, od kde se to smí mazat hemagelem. Urychluje hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
27.11.17 22:20
@Anonymní píše:
Dítě bylo hned u mě.. jak jsem viděla že poklice padá, okamžitě jsem začala řvát ať utíká.. utekl a nic se mu nestalo…uf!

No, tak ještě že jsi byla tak pohotová. Ať se ti to brzy zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 18:46

Poradit

Ahoj včera jsem se opařila vařiči vodou, a mám tam puchyre takže popalenina druhého stupně bohužel je to popalenina na genitáliu, chci se zeptat jakou masticku na to pouzit na pohotovost se mi moc nechce protože to nebolí a mám to zaslepený hned jak se mi to stalo tak sem hned ledovala. Posílám i fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí