Popálenina 2-3 stupně

575
11.6.16 22:20

Hlavně ničím nemazat. Dát sterilní krytí, nejlépe mastný tyl a jela bych na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.6.16 22:20

@nickoll já ničim, mám popáleninu jednu na půlce ruky - vylité vařící kafe a druhou na noze - výfuk motorky.. zahojilo se časem samo, po těch letech jsem i bez jizvy.. ale jako být to teď, dojdu si pro mazání k dr - namíchají Ti cos vhodného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.6.16 22:25
@nickoll píše:
Maminky jdu na radu, jakou mast nebo co používate na popaleniny 2-3 stupně? na urychlení hojení, u lékaře jsem nebyla protože to nevypadalo ze začátku tak vážné. do teď jsem promazávala infadolanem. vkládam i foto děkuji za rady a pochopení

tak 3. stupeň je nekroza - to nemáš.. ale ošklivé to je… chladit chladit a chladit… max bych zkusila fenistil gel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.6.16 22:27

Dokud je to „živé“, tak nejlíp zafačovat, aby se to uklidnilo a nedostal se k tomu žádnej nepořádek… pak sádlo, nebo něco s měsíčkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.16 22:28

@nickoll mmchdm, on je aji problém i to, že se popálenina rozvíjí.. takže teď to vypadá jakž takž a za pár dní rozhodně nemusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.16 22:28

@Gosi sádlo fakt ne.. do živého ani omylem. Né nadarmo doktoři říkají hlavně na to nic nepatlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
11.6.16 22:29
@vicca píše:
Hlavně ničím nemazat. Dát sterilní krytí, nejlépe mastný tyl a jela bych na pohotovost.

A mastny tyl je co? Vazelina a mul. Myslim, ze ho bezny smrtelnik ani doma nema

@nickoll Priste dele chladit, jinak pokud se nestrhnou puchyre, tak jemne mazat calcium panthotenicum, obyc. kalciovka, nebo vazelinou. Nemelo by se k tomu nic prilepit a ani prstiky k sobe, kdyz to budes vazat, tak vysokou vrstvu mastí, aby se na to neprilepil ten obvaz. Preji brzke vyleceni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
11.6.16 22:30

@nickoll dítě mělo hodně podobnou popáleninu. Byli jsme s ní u dr., ten den to taky vypadalo v pohodě, ale druhý den se vzbudila a měla na tom obrovský nafouknutý puchýř :roll: U dr. jí na to dali sterilní krytí, aby se do toho nedostala infekce.
Asi dvakrát byla na převazu a pak už jsme to nechávali jen volně a promazávali infadolanem. Mazat to určitě chce, jen nějakou mastičkou od nich namíchanou, infadolan až později. Jak dlouho to máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
11.6.16 22:31
@Gosi píše:
Dokud je to „živé“, tak nejlíp zafačovat, aby se to uklidnilo a nedostal se k tomu žádnej nepořádek… pak sádlo, nebo něco s měsíčkem…

zafačovat ne! Pokud nemá takovou tu síťku, tak se jí do toho dostanou vlákýnka od toho obvazu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
11.6.16 22:32

@nickoll Zajela bych k doktorovi, masti na urychlení hojení popálenin jsou, ale měl by to předepsat lékař.
Pro dceru mi loni v lékárně doporučili Hemagel, ale měla puchýře a zarudlou kůži, žádná katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
11.6.16 22:35

Mastný tyl je mulový čtverec s vazelínou - sterilní. Dá se běžně koupit v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.16 22:38
@nickoll píše:
Děkuji za rady, bylo mi hloupé jít k lékaři až po třech dnech asi by mi dost vynadali že jdu až teď (což se mi už jednou stalo)
:mrgreen: a tak ať se vypovídají, že :nevim: taky jsem tam s tou nohou byla až po víc až týdnu, protože se to pořád vyvíjelo :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
11.6.16 22:41

@nickoll mě tenkrát sprdnul pediatr, že jsme nejeli hned :oops: Ale ono to fakt nevypadalo, až druhý den. Navíc jí to ani nebolelo. Ty popáleniny jsou zrádné v tom, že prostě pokračují dál do hloubky. A bolí tě to? Horší se ta bolest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.16 22:41
@nickoll píše:
@martina.se děkuji a myslíš že bude stačit v pondělí zajit k obvodnímu doktorovi?

pokud nemáte někde v okolí popáleninové centrum, tak jo.. :think: max Tě pošle dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
11.6.16 22:44

Trezalkovy olej- super vec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie