Poporodní paréza lícního nervu u miminka

40
16.9.16 12:54

Poporodni pareza licniho nervu u miminka

Holky muj syn ma od porodu parezu licniho nervu. Nemate s tim nekdo zkusenost? Neni tu taky nejake miminko co ma parezu v obliceji? Pri emocich se mu neprivira ocicko, koutek pusy se krivi, cela leva tvar je ochabla. Chvili jsme cvicili vojtovku, ale zadne zlepseni. Chci aby to maly rozcvicil, ale nevim na koho sw obratit. Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.9.16 13:05

Syn má parézu lícního nervu, ale ne po porodu, ale po očkování ve 4 měsících (potvrzeno lékaři, odborníky). Už je to více jak rok, vyzkoušeli jsme vojtovku, masáže, bemer - magnetoterapii, laser, akupunkturu, tejpování, homeopatii… a nic. Ani se to nehne. Má tedy totální parézu, na levé části tváře nemá vůbec žádnou mimiku, oko nezavře vůbec, jde to vidět při mluvení, samozřejmě naprosto zřetelně při rozčilení i úsměvu. Lékaři už nad ním zlomili hůl. Teď začíná ta zdravá strana přetahovat nemocnou, hlavně špičku nosu, takže se snažíme co nejvíc tejpovat, ale bohužel stejně se s tím asi nic nenadělá.
Tím chci říct, že můžete zkusit ještě výše uvedené, pokud jste už nezkusili. Otázkou je, jak moc je ten nerv poškozený, ale třeba s ním ještě alespoň trochu hnete. My už se smířili s tím, že synovi už nijak nepomůžeme. Ještě nám nabízeli elektrostimulaci, ale tam je zase velké riziko, že by to přineslo více negativního než pozitivního, takže to jsme zavrhli.

• Citovat
  • Upravit
40
16.9.16 13:40
@Anonymní píše:
Syn má parézu lícního nervu, ale ne po porodu, ale po očkování ve 4 měsících (potvrzeno lékaři, odborníky). Už je to více jak rok, vyzkoušeli jsme vojtovku, masáže, bemer - magnetoterapii, laser, akupunkturu, tejpování, homeopatii… a nic. Ani se to nehne. Má tedy totální parézu, na levé části tváře nemá vůbec žádnou mimiku, oko nezavře vůbec, jde to vidět při mluvení, samozřejmě naprosto zřetelně při rozčilení i úsměvu. Lékaři už nad ním zlomili hůl. Teď začíná ta zdravá strana přetahovat nemocnou, hlavně špičku nosu, takže se snažíme co nejvíc tejpovat, ale bohužel stejně se s tím asi nic nenadělá.
Tím chci říct, že můžete zkusit ještě výše uvedené, pokud jste už nezkusili. Otázkou je, jak moc je ten nerv poškozený, ale třeba s ním ještě alespoň trochu hnete. My už se smířili s tím, že synovi už nijak nepomůžeme. Ještě nám nabízeli elektrostimulaci, ale tam je zase velké riziko, že by to přineslo více negativního než pozitivního, takže to jsme zavrhli.

A neni to maly Jenicek? U nas se ocicko zavira, mrka, kdyz spi tak je taky zavrene, obcas na milimetr pootevrene. Nos nam taky tahne na zdravou stranu obliceje, i ten koutek. V klidu, kdyz lezi, na nem neni nic poznat, kdyz sedi nebo pase kone tak uz ano. Nemuze zvednout oboci, takze asimetrie obliceje je videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.9.16 13:42
@Anonymní píše:

Jinak moc dekuji, zkusim vse co pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.9.16 13:44
@Velu21 píše:
Jinak moc dekuji, zkusim vse co pujde.

Jeste se zeptam na tu homeopatii? Co presne jste zkouseli??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.16 14:04

Ano, je :-) Tady jsem raději anonymně, ale známe se z MK? Z homeopatie jsme zkoušeli potencovanou vakcínu, pak Hypericum Perforatum a pak ještě cosi, na to už si nevzpomenu… Už jsme vyčerpali možnosti. Ta asymetrie obličeje bohužel vidět je, trochu se bojím, až půjde do kolektivu, jak se na něj budou dívat ostatní děti. Teď to ještě jde, je maličký, neuvědomuje si to, ale ostatní děti už se na něj dívají a vyptávají se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.16 14:06

@Velu21 Ještě teda pokud chcete zkusit akupunkturu, tak doporučuji co nejdřív, v co nejmenším věku, pak už se prcek moc brání a jde špatně udržet, takže teď v těch 18 měsících bych do toho znovu nešla. Tehdy mi to teda přišlo vyloženě jako týrání - měl v obličeji zapícháno 10 jehliček, byli jsme na tom celkem 20×, malý strašně pokaždé plakal, ale jak to měl napíchané, tak už byl zase v pohodě a vůbec o tom nevěděl. Ale byla to jedna z reálných možností, dokonce doporučována lékaři na rehabilitacích.

• Citovat
  • Upravit
40
17.9.16 11:20
@Anonymní píše:
@Velu21 Ještě teda pokud chcete zkusit akupunkturu, tak doporučuji co nejdřív, v co nejmenším věku, pak už se prcek moc brání a jde špatně udržet, takže teď v těch 18 měsících bych do toho znovu nešla. Tehdy mi to teda přišlo vyloženě jako týrání - měl v obličeji zapícháno 10 jehliček, byli jsme na tom celkem 20×, malý strašně pokaždé plakal, ale jak to měl napíchané, tak už byl zase v pohodě a vůbec o tom nevěděl. Ale byla to jedna z reálných možností, dokonce doporučována lékaři na rehabilitacích.

Ano, z MK. Uz jsme si psaly :). Ja se prave taky bojim toho, ze pak bude jiny a deti se mu budou smat a co pak pozdeji, az si bude chtit najit holku :(. Ja jen furt doufam, ze se to zlepsi. Prala bych si den, kdy bych se na nej rano podivala, on by se usmal a mel by tvaricku soumernou.. Opravdu jen to!! Uz jsem premyslela i o leciteli. Co jsem se bavila s nasi rehabilitacni a neurolozkou, tak mi rekly, ze s malymi detmi toho moc nejde, jen masaz obliceje a to je asi tak vse. Ze na nejaky jehlicky je moc maly atd. Takze je videt, ze to u nas stoji za prd a budu se snazit sama a dostat ho k nejakym lepsim doktorum!! Doktorka z neurologie mi treba rekla, ze se s timto problemem rodi kazde 12te dite!!! Nevim jak na to prisla! Nejhorsi je, ze kdyby me nenechali rodit 19h a udelali cisare hned a furt necekali, tak by to mozna maly nemel. A nebo se to uz stalo behem tehotenstvi, ale ja si spis stojim za tim, ze se to stalo v dobe porodni. Jsem hodne mala, syn mel skoro 4kg a porod spatne postupoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.16 17:31

@Velu21 To je mi opravdu velmi líto :,( Hned jste se mi vybavila z MK, jen jsem si nebyla jistá. Popravdě Vás úplně chápu, já se s tím nesmířila doteď, možná teda proto, že mám pořád před očima ten jeho dokonalý souměrný úsměv, který jsme i několikrát stihli vyfotit, než se mu to stalo. Vyčítám si to pořád, i když vím, že moje vina to není. To ta hloupá vakcína a ještě hloupější souhra náhod.
Tu akupunkturu určitě zkusit můžete. Právě čím dřív se začne, tím líp! Všechno, co jsem popisovala, dělali malému v Brně na rehabilitacích a akupunkturu pan doktor Černý z Brna. Možná budete mít trochu problém někoho na tu akupunkturu sehnat.
Blbé je, že doktoři určitě nepřiznají, že ve Vašem případě pochybili, ale určitě si nemyslím, že se rodí tolik takto postižených dětí, jak uvádějí. V Brně mluvili jen o jednotkách případů, a to pokrývají velkou oblast. Co se týče Jendy, tak jeho případ je dokonce naprosto jediný v republice.
Bohužel je to tak, že když se to stane starším dětem - prý většinou od zhruba 3 let věku následkem ofouknutí nebo nemoci, léčí se to celkem snadno a nebývají trvalé následky. To ani u dospělých. Tedy zpravidla. Bohužel když se s tím miminko narodí, je to asi horší. Bylo mi řečeno, že pokud se do půl roku neukáže alespoň maličký pokrok, tak už se s největší pravděpodobností nic nenadělá.
Co jsem tak mluvila s neurologem, prý je snad v budoucnu možnost nějaké operace, kdy se nerv vymění a může se obnovit funkce celé té tváře. Ale dětem to nikdo neudělá a ani u dospělých to není zrovna běžná operace. Má taky svoje rizika, ale do budoucna je to určitá naděje. To už si jednou rozhodne Jenda sám, jestli to bude chtít podstoupit. Ale věřím, že v horizontu těch zhruba 18 - 20 let bude možné toto postižení chirurgicky napravit. Medicína jde hodně dopředu. Bohužel do té doby nezbývá nic jiného, než se s tím smířit.

• Citovat
  • Upravit
495
27.2.17 22:28

Holky, chci se zeptat, zda něco z toho pomohlo.
Moje holčička má po očkování parézu okohybného nervu (s tím nejspíš už nic neuděláme, i když se snažíme, jedno očko od středu do vnějšího koutku nepřetáhne), ale padá jí i obočí a víčko. Naše terapeutka nám poradila a ukázala tzv. míčkování. Zkoušela to na malé i na mně, krátkodobý, ale moc hezký výsledek byl vidět hned. Problém je v tom, že mi to teď malá (2,5r.) bojkotuje, takže nemíčkujeme. Ale možná by stálo za to, kdybyste to se svými prcky zkusily vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.2.17 22:56

@nani77 ahoj. My chodíme na rehabilitace a děláme stimulaci obliceje. Rukou masiruji obličej. Zatím pouze 14dni. Ale mám pocit, že se nám začala tvořit vráskám mezi obočím a nad nemocným obočím občas také výstřely nějaký ten svalik. Ale těžko říci, jestli je to už tím cvičením. Míčkem také můžeme cvičit. Také jsme zkusili tejpy. Ale malej si je hned serval. Tak jsme lepili znova ve spánku a to už mu nevadilo. Akorát brzy odpadly, protože slinta a nudlí. Určitě cvičte. Já se také snažím. Doufám alespoň v malé zlepšení. Přeji ať vám to také pomůže. A hrozně mě mrzí, že se vám stalo něco podobného jako nám. U mě není den kdy bych si neřekla proč???!! ???? A pak si vzápětí řeknu že jsou i mnohem hůře nemocné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
27.2.17 23:06

@Velu21, děkuji. Vám přeji, ať se to prckovi hezky a rychle zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
28.2.17 05:50

@nani77 Poslala jsem vam SZ :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
1.3.17 17:03

Holky po jakem ockovani to vase deti maji? Po hexavakcine? A v kolika mesicich byli ockovane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.11.20 16:37

Holky @nani77 a @Velu21 a @Petája jak pokračují rehabilitace? Došlo k nějakému zlepšení? co pomohlo nejvíce? Nedávno se nám narodil syn s parezou lícního nervu, tak zjišťuji info a možnosti nápravy.
Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky