Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny
,
chci se zeptat, zda nemá někdo zkušenosti s tady tímhle.
Je mi 19 let a dnes ráno jsem si všimla, že mám na prse nad bradavkou popraskané žilky. Nikdy jsem tohle neměla, nikde o tom nemůžu nic najít. Nikde jsem se nebouchla a poškrábané to taky není. Objevilo se to z ničeho nic. Pokud máte někdo s tady tímhle zkušenosti, budu ráda za nějaké rady a vysvětlení, co by to mohlo být. Přikládám zde i fotografii.
Předem děkuji za každé odpovědi a hezký den všem! ![]()
Také to občas mívám. Vždy to samo zmizí. Ani nevím po kolika dnech, ale myslím, že tak cca do dvou, tří dnů je to pryč.
Mě se to taky občas objeví a zase zmizí. Nikdy jsem po tom teda nepátrala, když to zmizelo. Ale vlastně by mě zajímalo, co to je. ![]()
Neškrábala ses? Mně se někdy udělají takové modřinky na stehnech, když se víc poškrábu. Mění to barvu jak klasická modřina, za pár dní je to pryč.
Jo, mívám to taky občas, buď když se víc poskrabu nebo občas po sexu (sem tam se manžel nechá víc unést
).
Nic to není, za dva dny to vždycky zmizí.
Ahoj znovu otevírám toto téma, mám popraskané růžové žilky, hlavně z vnější strany prs - a to na obou prsech. Za poslední dva roky jsem dost přibrala (15kg) a začaly se mi objevovat i metličkové žilky jinde po těle (nohy, stehna) na prevenci na gynekologii jsem objednaná, ale až za dva týdny a taky na sono za měsíc. Žilky jsem moc neřešila, ale všude v rámci prevence zmiňují pozorovat změny na prsou. Trochu mě uklidňuje, že to mám na obou prsech. Ale jsem hrozný plašan :-/ Těhotná nejsem.