Popraskaný ruce

33
15.1.25 09:21

Popraskaný Ruce

Ahoj, mám neustálý problém s popraskanymi ruky, mám je od mrazu, jsou suchý, no prostě hrůza, mažu je každý den večer a ráno, vyzkoušela jsem mnoho značek ale žádný mi nepomohly, mám citlivou pokožku, dávám si pozor na krémy po ktetych mám reakci, takže je to taky trochu těžší, momentálně používám indulina nehtikovy krém po těch nemám žádnou reakci, ale suché je mám stejně pořád, krém pomůže ale jen dočasně, zde přikládám foto jak na tom jsou jsou trochu hnědé protože jsem pracovala s kakaem a nějak nemůžu to kakao dostat z rukou pryč :lol: budu moc ráda za nějaký rady nebo nějaké vaše zkušenosti, myslím že nejsem jediná kdo se s tímhle problémem hlavně v zimě stýká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
747
15.1.25 10:19

Dvakrát denně je málo, to musíš mazat třeba každou hodinu. A bez rukavic ven vůbec nechoď. Taky to tak v zimě mívám, základem jsou ty rukavice, krém, co vyhovuje a mazat kdykoliv si vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
15.1.25 10:45

Mazat pořád, po každém mytí rukou ideálně. Nosit venku rukavice. A třeba i používat rukavice na mytí nádobí apod, prostě ty ruce co nejvíc hydratovat a šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.1.25 10:51

A jaké krémy používáš? Zkusila jsi třeba Cicaplast od La Roche Posay nebo něco od Uriage?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
15.1.25 10:56

Každoročně mám ruce popraskané do krve. Není to nic moc, když v práci pracuji rukama a je riziko, že něco zašpiním.
Mazat každou chvilku, venku kvalitní rukavice a doufat, že to pomůže.. Já s tím bojuju rok, co rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
15.1.25 10:58

Mne nejvic pomaha Neutrogena krem na ruce, maji i neparfemovanou verzi. Na noc namazu hodne, pres den dle potreby. Indulona mi prijde strasna, vubec se do tech rukou nevpiji, jen dela mastnou vrstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7384
15.1.25 11:01

Mi pomáha toto:
https://www.benu.cz/…nat-mast-30g?…

ale několikrát denně se musí mazat. A ven jedině v rukavicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33740
15.1.25 11:06
@Šunkoflek píše: Více

Tak jestli mažeš ruce jen večer a ráno, tak je to hodně málo, to se pak není čemu divit. Zkus namazat po každém mytí rukou, a nos rukavice. Mně se takhle v zimě nejvíc osvědčila Neutrogena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
15.1.25 11:20

Taky tak. Hodne pomahaji kremy s ureou. Od kozni mam Belogent kdyz je to nejhorsi a vylozene to prejde do svedivych puchyrku a rukou do krve, ze me to v noci budi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.25 13:09

No..já mám lupenku na rukach a nohach, takže v nejhorsi fázi teď v zimě se mi z prstů loupaly pruhy kuze:(
Hrozne mi pomohly krémy Vermione - mají varianty jak na suchou pleť, tak pro různé dermatitidy (ekzémy, u mě ta lupenka).
Ale u mě to znamená, že postizena místa mažu 3-5× denně, u normální pleti by samozřejmě stačilo min.

• Citovat
  • Upravit
23983
15.1.25 13:36

Měsíčková Indulona… 8) Ty máš ty ruce v podstatě zdravý… Já mám vřdy v zimě vysušený a popraskaný hřbety rujou, nenávidím matlání jakoukoliv mastnotou, kromě přirozených materiálů, jakoi např. motorový olej, takže až když mi už z popraskaných rukou chč. je krev a pálí to jak sviňa, 2-3 dny to s odporem jednou za den namáznu a zlepší se to… Na jaře se to zase spraví samo… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
15.1.25 14:07

Mesickova indulona je fajn, ale když už to mas takhle více, je třeba mazat často, než to zmizi, jak psaly holky😃 klidně pokaždé, co to vyschne, tak namazat, a za chvilku už nebudeš muset😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
15.1.25 14:25
@Semtex píše: Více

FUJ!!! Čuně… :roll: :roll: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
15.1.25 16:24

Krém se lépe vstřebá, když ho mažeš na vlhkou pokožku. Indulona je produkt z ropy, nevyživuje a nehojí, jen pokryje pokožku vrstvou vazelíny. Zkus třeba Weledu nebo krém na ruce značky Ballot-Flurin, obsahuje včelí vosk, který hojí. Mazat častěji, nosit rukavice. Já mám taky ekzém ze zimy, ne tak rozsáhlý, jako ty, a mazu ruce třeba 15× denně. Taky pozor, čím si ruce myješ, i to může dráždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
15.1.25 19:21

Mazala bych častěji, já mám taky celkově suché ruce a pokožku, vždy když začně zima a víc hydratuju. Mě na ty ruce konkrétně vyhovuje krém od biodynamickekosmetiky, konkrétně vinná réva se jmenuje tuším, stojí kolem tří stovek, je to tedy 100% bio produkt a má v sobě smetanu, ghí a olej z bezových jader. Mě to ruce hezky zhydratuje a hlavně bez alergické reakce, trpím na různé ekzémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí