Poprvé máme vši - kdy do školy?

585
14.12.14 08:59

Poprvé máme vši...kdy do školy???

Jdu pro radu a zkušenosti…dcera má poprvé vši…včera večer zjištěno, vlasy večer umyty šamponem na vši, vše živé vši poctivě vybrány, i dost hnid, dnes vlasy přežehlím žehličkou na vlasy a opět umyji…dcera má jemné vlasy, nemá husté, kdy může do školy? Evidentně je tam někdo má a neví o nich…ach jo…já mám dlouhé a husté vlasy, jestli je chytnu…co s tím udělám…netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
14.12.14 09:06

Poslala bych a upozornila ucitelku, ze je mela, aby to dala vedet, ze jsou ve tride.
Jako prevenci dopprucuju kapku tee tree oil do vlasu, veskam to smrdi.

• Citovat
  • Upravit
9318
14.12.14 09:06

Proc by nemohla do skoly? vlasy ma ciste.
Jeste vyper lotni pradlo, cepice atd a upozorni ucitelku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
14.12.14 09:12

Příbuzná mi řekla, nechat jí týden doma…zdá se mi to dlouhé…pokud jí dneska vyberu zbytek hnid, už nemůže snad nikoho ohrozit…nemám s tím zkušenosti…o rána čtu různé rady…fuj, jsou hnusné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
14.12.14 09:19

Já bych do školy zítra normálně poslala, ale s tím, že každý den vyčesávat hnidy a podle použitého přípravku ještě zajistit druhou smrtící šamponovou dávkou (nevím teď jestli to je po sedmi nebo deseti dnech), moje holky mají dlouhé dlouhé vlasy a zvládli jsme to bez stříhání a na mě díkybohu nešly, ale drbala jsem se pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
14.12.14 09:56

Doma bych dítě nechala jen v případě, že bych vši objevila ráno před odchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
14.12.14 09:59

Ahoj.
Dceru bych poslala do školy a pravidelně prohlížela hlavu. Všem doma.
A rozhodně to řekla učitelce, s tím, že by to podle mne měla sdělit všem rodičům a ideálně ověřit, jeslti se to všichni dozvěděli. (můžeš pomoci tím, že jí připravíš lístečky, které jim rozdá a oni jí je podapsaný vrátí) Pak je velká šance, že až se všichni vrátí po vánočních prázdninách do školy, že už je nikdo mít nebude…
Nechat jí doma kvůli vším mi přijde zbytečné. Pokud to ostatní u svých dětí nezlikvidují, tak stejně je velká šance, že je brzy chytne znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.12.14 10:10

U nás tedy vyžadují, aby bylo dítě doma, protože to jen přenáší na ostatní :think:

Ani se nedivim, že když děti s veškama chodí do školy, že to pořád tou školou putuje.. jediné štěstí, že můj má vlasy na ježka.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
14.12.14 10:12

Myti proti vsim je potreba zopakovat po tydnu, ze zbylych hnid se muzou jeste teoreticky vylihnout vsi.
Upozornila bych ucitelku, diteti bych zapletla vlasy, pokud ma dost dlouhe. Vlasy bych kazdy vecer vycesavala vsivackem.
A celkove, vlasy zapletat a upozornit dite, ze nema davat s kazdym hlay k sobe, teatree je jen doplnek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
14.12.14 10:12
@martina.se píše:
U nás tedy vyžadují, aby bylo dítě doma, protože to jen přenáší na ostatní :think:Ani se nedivim, že když děti s veškama chodí do školy, že to pořád tou školou putuje.. jediné štěstí, že můj má vlasy na ježka.. :think:

Ale dcera zakladatelky by je už mít neměla, ne? :think: Tak nějak nevidím důvod, proč ji nechávat doma… :think:

Ale osobní zkušenost naštěstí ještě nemáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.12.14 10:15
@kate02 píše:
Ale dcera zakladatelky by je už mít neměla, ne? :think: Tak nějak nevidím důvod, proč ji nechávat doma… :think:Ale osobní zkušenost naštěstí ještě nemáme…

myslíš, že když má hnidy, že vši nemá? :think: jako netušim, díky klukovi se nás to netýká, ale přesně takhle se fakt šíří - jeden si řekne, však už je nemá, může a za pár dní v tom lítá celá třída atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
14.12.14 10:18

U dcery ve třídě byly vši před měsícem. Celá třída dostala papírek, jak postupovat a celá třída preventivní odvšivení šamponem první a pak i druhý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
14.12.14 10:21

Doporučuje se být tak 2 dny doma. Pokud jste první odvšivení provedli včera, poslala bych ji v úterý, pokud už nenajdete živé vši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
14.12.14 10:21

Dítě nesmí do školy s hlavou plnou živých vší, což už tvoje dcera nemá, takže zítra do školy normálně může. Každopádně to řekni učitelce (předpokládám, že učitelka neřekne „Alenka má vši“, ale podá to dětem stylem: ve třídě se vyskytly vši). Každopádně neusínej na vavřínech, že máte vyhráno, stačí jedna jediná zapomenutá hnida a za chvilku v tom jedete znovu. Vše přežehli - čepice, polštáře… a denně dceři kontroluj pramen po prameni, jestli ještě někde nezůstala nějaká přilepená hnida. Pro odpuzení vší je dobré přimíchat do běžného šamponu TeaTreeOil, stačí kapka. Ty potvory to poměrně dobře odpuzuje, takže bude menší pravděpodobnost, že přinese ze školy další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
14.12.14 10:48

Pokud jí odvšivíš a má vlasy čisté, nechápu důvod, proč by měla být doma. Zítra by šupajdila a ještě cca 14 dní bych jí každý večer pro jistotu vlasy vyčesávala všivákem NITTY GRITTY, ten vyčeše OPRAVDU VŠE. Dcera měla vši jednou a díky tomuto hřebenu nepoužíváme žádnou odvšivovací chemii, která stejně nefunguje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí