Pořád kašle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
16.7.16 08:44
@budi píše:
@Lístečka
ani ta cinska nepomohla? :? achjo, ja nas prave chci na cinskou objednavat, ze to zkusime

„Alternativní“ metody jsou proto alternativní, že nejsou schopny doložit systematické výsledky. Narozdíl od medicíny založené na důkazech. To je rozdíl mezi „prodat co nejvíce bylinek/knížek/doplňků/kurzů“ a „primum non nocere “.

Jinak v číně se tradiční medicína studuje roky na univerzitě a cíleně se kombinuje s medicínou, čeští šarlatáni mívají víkendové kurzy a internet. Rozhodně dobrej nápad cpát jim peníze. Placebo a naslouchajícího profesionála si můžete zajistit levněji a bezpečněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
16.7.16 09:56

Holky a to inhalování vincentky, jak se to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.7.16 10:12

@Zanet26 čoveče, jestli nevíš jak se inhaluje, tak to jste v klidu :-)
my bez inhalace neexistujeme, protože při určitých virozách prostě nic jiného nefunguje, jako fakt NIC jiného… ATB na to nezaberou, sirupy proti kašli nezaberou, zabral by jedině codein (na chvilku)… funguje nám jedině inhalace, protože tím jak se zvlhčí dýchací cesty, zmírní se to dráždění.
navíc mladší holka trpí na laryngitidy (s veškerou štěkavou parádou), tam je inhalace a zvlhčování jediná možná pomoc (kromě kortikoidů když už je fakt zle)

Takže: inhaluje se inhalátorem :-) existujou kompresorové inhalátory, které ale dělají hrozný rachot… pak existují ultrazvukové, které jsou tiché a tak pouštím páru na děcka i v noci, když spí.
jinak je možnost udělat páru v koupelně a tak inhalovat… to děláváme v zimě, že necháme děcka si dlouho hrát ve vaně, mezitím se osprchujeme, takže v koupelně je hodně vlhko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.7.16 10:13

@Ou
díky za vysvětlení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
16.7.16 10:16
@budi píše:
my bez inhalace neexistujeme, protože při určitých virozách prostě nic jiného nefunguje, jako fakt NIC jiného… ATB na to nezaberou, sirupy proti kašli nezaberou, zabral by jedině codein (na chvilku)… funguje nám jedině inhalace, protože tím jak se zvlhčí dýchací cesty, zmírní se to dráždění.
navíc mladší holka trpí na laryngitidy (s veškerou štěkavou parádou), tam je inhalace a zvlhčování jediná možná pomoc (kromě kortikoidů když už je fakt zle)Takže: inhaluje se inhalátorem :-) existujou kompresorové inhalátory, které ale dělají hrozný rachot… pak existují ultrazvukové, které jsou tiché a tak pouštím páru na děcka i v noci, když spí.
jinak je možnost udělat páru v koupelně a tak inhalovat… to děláváme v zimě, že necháme děcka si dlouho hrát ve vaně, mezitím se osprchujeme, takže v koupelně je hodně vlhko.

Nojooo, fakt neznáme :nevim: a ten inhalátor koupím v lékárně nebo jen na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 10:32
@Zanet26 píše:
Nojooo, fakt neznáme :nevim: a ten inhalátor koupím v lékárně nebo jen na předpis?

my jsme ho dostali na předpis z alergologie a vyzvedli ve zdravotnických potřebách. Máme ultrazvukový a jak psala @budi pomáhá hodně. Máme ho vytažený pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 10:34
@budi píše:
navíc mladší holka trpí na laryngitidy (s veškerou štěkavou parádou), tam je inhalace a zvlhčování jediná možná pomoc (kromě kortikoidů když už je fakt zle)Takže: inhaluje se inhalátorem :-) existujou kompresorové inhalátory, které ale dělají hrozný rachot… pak existují ultrazvukové, které jsou tiché a tak pouštím páru na děcka i v noci, když spí.
jinak je možnost udělat páru v koupelně a tak inhalovat… to děláváme v zimě, že necháme děcka si dlouho hrát ve vaně, mezitím se osprchujeme, takže v koupelně je hodně vlhko.

Letos už naštěstí laryngitidy nemáme, dětem je 6+7 roků, ale předtím mívali taky, bála jsem se. To je dobrý nápad jim pustit inhalaci i v noci! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
16.7.16 10:48

Jenže na alergo je obj lhůta tak měsíc :nevim: to bysme ten inhalátor potřebovali dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 10:54
@Zanet26 píše:
Jenže na alergo je obj lhůta tak měsíc :nevim: to bysme ten inhalátor potřebovali dřív

naše dětská dr. je i půjčuje, zkus se zeptat tam. Anebo pak koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 10:57

Tento máme, nevěděla jsem, že to stojí tolik, myslím, že jsou i levnější.
 http://www.zdravotnickepotreby-eshop.cz/…-projet-/432

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
16.7.16 11:07
@Lístečka píše:
naše dětská dr. je i půjčuje, zkus se zeptat tam. Anebo pak koupit.

prodají bez receptu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.7.16 14:20
@Zanet26 píše:
prodají bez receptu?

inhalator si koupis uplne stejne jako mixer :) na predpis ti ho nedaji, to je marna nadeje…a zvlast kdyz to kluk nema az tak vazne, kdyz nema zadne foukatko. a jestli ho ted potrebujete, necekej na alergo a proste ho kup

my meli nejaky drahy, ktery ale uz odesel do vecnych lovist (asi po 5 letech)… letos jsme koupili novy, tento
http://inhalatory.heureka.cz/…ukovy-402ai/
ani neni moc drahy se mi zda
paru dela nadhernou, minuly tyden jel ve dne v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.7.16 14:23
@Lístečka píše:
Letos už naštěstí laryngitidy nemáme, dětem je 6+7 roků, ale předtím mívali taky, bála jsem se. To je dobrý nápad jim pustit inhalaci i v noci! :dance:

tyjo a jak jste zvladali to nocni stekani bez inhalace? kdyz to na malou prijde, tak ji poustim inhalator v noci co hodinu… jinak by se ustekala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.7.16 19:06
@budi píše:
tyjo a jak jste zvladali to nocni stekani bez inhalace? kdyz to na malou prijde, tak ji poustim inhalator v noci co hodinu… jinak by se ustekala

jen otevřené okno, mokrý ručník. Popravdě mě to nenapadlo jim to pouštet a nikdo mi to předtím neporadil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
16.7.16 19:40
@Lístečka píše:
jen otevřené okno, mokrý ručník. Popravdě mě to nenapadlo jim to pouštet a nikdo mi to předtím neporadil :(

Já to také slyším poprvé.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek