Pořád ty afty

2424
11.4.20 08:57

Pořád ty afty

Zdravím maminky, vím že tohle téma tu už proběhlo, ale i tak bych ráda věděla vaše nejnovější zkušenosti. Naše dcera (20 měsíců) před vánoci prodělala aftozni stomatitidu. Pak byl klid cca 2 měsíce a před 14 dny se jí udělal aft na jazyku. Ten jsme zalečili a dnes sem ji objevila další aft na jazyku. Prosím o rady, zkušenosti jestli je nějak možný těm aftum předcházet a jaká je nejlepší léčba. Já ji teď dávala homeo Borax, fialku a vitamin B. A hlavně jestli to mám řešit přes dětského nebo to nemá smysl. Všem moc děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.4.20 09:01

@PeBa12 max vit B.. Ale jak koukám, ten už bere.. Jako děcko jsem na ně taky strašně trpěla.. :,( přešlo to s nástupem puberty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
11.4.20 09:03
@martina.se píše:
@PeBa12 max vit B.. Ale jak koukám, ten už bere.. Jako děcko jsem na ně taky strašně trpěla.. :,( přešlo to s nástupem puberty..

A brala si ho v kuse nebo jen při aftech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.4.20 09:05

@PeBa12 pořád jako prevenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.4.20 09:10

Koukni na probiotika bactoral. Dcera měla afty, a ještě tak jednou za měsíc měla opar. Opary měla fakt hodně často. Tyto probiotika nám doporučil dětský lékař, jsou na mikrofloru na dutinu ustní. Já koupila ty od tří let, ale jsou i pro mladší. U toho cumlacího od tří let je že se podává 16dní a pak 30 dní pauza. U toho pro mladší nevím, myslím že denně a je to dražší. Ale dcera od záři do listopadu měla opar dokonce 5× (školka začla), ale jak jsme začli bactoral měla jednou v lednu uplně malinky, dokonce na víkend tak ani ze školky nevypadla. Ale i tak nešel vůbec vidět, opravdu malinkatý, za tři dny stroupek. Ted už na jaro bactoral nedávám, ale začnu zase na začátku srpna at je zase na podzim už chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
11.4.20 09:17
@Veru1987 píše:
Koukni na probiotika bactoral. Dcera měla afty, a ještě tak jednou za měsíc měla opar. Opary měla fakt hodně často. Tyto probiotika nám doporučil dětský lékař, jsou na mikrofloru na dutinu ustní. Já koupila ty od tří let, ale jsou i pro mladší. U toho cumlacího od tří let je že se podává 16dní a pak 30 dní pauza. U toho pro mladší nevím, myslím že denně a je to dražší. Ale dcera od záři do listopadu měla opar dokonce 5× (školka začla), ale jak jsme začli bactoral měla jednou v lednu uplně malinky, dokonce na víkend tak ani ze školky nevypadla. Ale i tak nešel vůbec vidět, opravdu malinkatý, za tři dny stroupek. Ted už na jaro bactoral nedávám, ale začnu zase na začátku srpna at je zase na podzim už chráněná.

Děkuji určitě se podívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
11.4.20 10:13

Trpim na to od detstvi a uz jsem se smirila, ze na to budu trpet porad. Nepomohl ani obvodak, ani stomatolog, ani imunolog. Doktori sami nevedi, co s tim :?
Zmirnuje to ustni voda, ale jen zmirnuje. Je jich mene a mene casto. Zvyseni vzdy pozoruji pri cestovani (pribory, sklenice v hotelu, v kavarnach apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.4.20 10:20

@cecetka zkus ten bactoral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
11.4.20 11:25

@Veru1987 Zkousela jsem za ty roky kde co. Nepomaha nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí