Poradce ohledně volby profese

681
17.10.17 18:31

Poradce ohledně volby profese

Ahoj holky, už jsem ze sebe zoufalá. Mám VŠ v oboru č. 1, následně jsem si dodělávala vzdělání v oboru č. 2 (řekněme rozšíření VŠ do trošku jiné oblasti) a teď jsem na rekvalifikaci na obor č. 3. A bohužel opět zjišťuju, že se na to asi vůbec nehodím - stejně jako v případě prvních dvou profesí. Jsem úplně marná a zoufalá, mám sebevědomí na nule. Uvažovala jsem, jestli si nenechat nějakým odborníkem poradit, nerada bych počtvrté šlápla vedle. Existuje vůbec něco takového? Mohli byste mi prosím někoho doporučit - nejlépe Severní Morava. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27705
17.10.17 18:37

A v těch oborech jsi pracovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
17.10.17 18:51

@ka2ka Obor č. 1 necelé 2 roky, obor č. 2 rok a půl, obor č. 3 zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.17 19:01

A kvůli těmto oborům jsi studovala 5 let, každý zvlášť? Nebo obor 2 a 3 byl už zkrácený?
Hele a co se třeba věnovat tomu, co by tě bavilo? :think:
Možná bych zkusila osobního kouče, který by tě vedl nějakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
17.10.17 19:10

@Linduš91 Píšeš, že jsi momentálně na rekvalifikaci. Tzn. že jsi evidovaná na ÚP?
Tak se zkus zeptat své zprostředkovatelky. Při ÚP fungují různá poradenská centra, dělají i pracovní diagnostiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
17.10.17 19:11

@hafik.mazlivý To naštěstí ne - 1. obor byl 5 let, další už jen 2 a teď by to mělo být na rok (2-semestry). Baví mě všechny 3 obory, ale prostě se na ně nehodím, nemůžu je dělat. Baví mě toho docela dost, ale nic z toho mi nejde tak, abych byla schopná se tím živit. Jsem dyspraktik, lehce asociální (celkem nedávno diagnostikovaná mírná sociální fobie), k tomu nějaké naštěstí ne velké ale situaci komplikující zdravotní aspekty(astma, alergie, problémy s páteří - ty se teď zhoršily atd.) Osobní kouč mě též napadl, nicméně nemám žádné reference a ráda bych šla na jistotu, protože už opravdu potřebuju začít s normálním kariérním rozvojem. Nehodlám studovat do 40, už tak se stydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
17.10.17 19:11

@renduli Nejsem na ÚP, ještě jsem na rodičáku. Poslední 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
17.10.17 19:13

@Linduš91 To nevadí, i tak bych se na ÚP zeptala. Můžeš se třeba zaevidovat jako zájemce o zaměstnání - to tě k ničemu nezavazuje. Ale možná poskytují služby široké veřejnosti i bez evidence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.17 19:15
@Linduš91 píše:
@hafik.mazlivý To naštěstí ne - 1. obor byl 5 let, další už jen 2 a teď by to mělo být na rok (2-semestry). Baví mě všechny 3 obory, ale prostě se na ně nehodím, nemůžu je dělat. Baví mě toho docela dost, ale nic z toho mi nejde tak, abych byla schopná se tím živit. Jsem dyspraktik, lehce asociální (celkem nedávno diagnostikovaná mírná sociální fobie), k tomu nějaké naštěstí ne velké ale situaci komplikující zdravotní aspekty(astma, alergie, problémy s páteří - ty se teď zhoršily atd.) Osobní kouč mě též napadl, nicméně nemám žádné reference a ráda bych šla na jistotu, protože už opravdu potřebuju začít s normálním kariérním rozvojem. Nehodlám studovat do 40, už tak se stydím.

Zeptej se prvně na úřadě práce, tam ti paní poradí, za kým zajít. Studování do 40 let není špatné, co kdybys to využila a pak se nechala zaměstnat rovnou pod nějakou univerzitou? :think: že bys dělala ve výzkumu, nebo profesorku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
17.10.17 19:22

@hafik.mazlivý Působení na univerzitě byl plán č. 1, jenže jsem nezvládla další kritéria (vyhodili mě 2× z doktorátu), proto jsem si pak dodělávala to další vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
17.10.17 19:28

@Linduš91, zkus Informační poradenské středisko na Úřadu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
17.10.17 19:36

Taky jsem neco jineho vystudovala a neco jineho delam. Ze by me to 100% naplnovalo a nemohla bych rano dospat to opravdu ne. Dokonce zvazuju, ze po rodicaku pujdu delat neco jineho. Co me, ale velmi brzy vylecilo z podobnych uvah jako mas ty, byl pohled na bankovni ucet a hladove mimino v posteli. Kvuli tomu holt clovek prekousne i pocatecni nechut. Takze bych Ti poradila si sepsat co chci a muzu delat a sla za tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
17.10.17 19:38

Asi ten ÚP zkusím, stejně se tam brzy dopracuju. Ale nejsem si jistá, jestli se tam s každým chtějí takhle babrat. Trochu se obávám toho, že by to chtělo např. psychologa nebo něco na ten způsob, abychom spolu hodili řeč a pořádně to rozebrali. Nestačí mi jen nějaké vyplnění testu. Podle testů (písemných) se totiž hodím skoro na všechno - od doktora po květinářku :mrgreen: - to už jsem zjistila. Realita je ale úplně jiná. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
17.10.17 19:40

@janickaIII Ona to není vůbec nechuť. Je to o tom, že mě prostě vyrazili a teď na té rekvalifikaci mi rovnou několik vyučujících řeklo, že na to nejspíš nemám buňky, takže bych se měla poohlédnout jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
17.10.17 19:55

@Linduš91 Myslím, že oni spolupracují s psychology pro pracovní diagnostiku, takže by to nemělo být pouze na základě testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat