Poradí někdo s impregnací vlňáčků?

726
19.6.11 22:48

Poradí někdo s impregnací vlňáčků?

Prosím mamči,které látkují,poradí někdo jak naimpregnovat vlňáky?já teda návod vím,ale i nás v lekárně neseženu čistý lanolín,tak jsem to zkusila v jiném městě,a oni mi namíchali za 120,–kč mast :twisted: ,i když jsem řekla,že to mám na impregnaci vlny,tamto má stát prý 50,–,tak nevím,je to ono?můžu to udělat tou mastí,nezničím kalhotky? :think: podle popisu to vypadá podobně,žlutá vazká hmota, ale mám trošku pochybosti,děkuju moc za odpovědi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
19.6.11 23:06

Pokud je to namíchaná nějaká mast, tak to asi na impregnaci moc vhodné nebude.
Na krabičce musí být nálepka s názvem, tak se mrkni, cože to máš doma.
Já jsem chodívala do lékárny a nenechala jsem se odbýt, přesně jsem věděla, co chci: ADEPS LANAE (=bezvodý lanolin nebo taky cera lanae). Nikdy jsem nedostala nic jiného, než to, pro co jsem opravdu šla.

Co se impregnace týče: Cca čajová lžička lanolinu se rozpustí v horké vodě. Pak se přidá trochu šamponu na vlnu, dokud roztok nezbělá.
Dolít studenou vodou, případně ještě nechat vychladnout, pak do toho namočit kalhotky, promačkat, nechat odstát, znova promačkat a nechat stát třeba přes noc.

Snad si to pamatuju ještě dobře, už jsem dlouho nic neimpregnovala, se mi po tom docela stýská :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.6.11 23:16

Díky moc,zkusím to sehnat ještě někde jinde,ty názvy si napíšu,na krabičce je jen mast lanolin,měla jsem si přijít za dvě hod,že to namíchaj,už to mi bylo divný,já řekla jen bezvodý lanolin na impregnování vlny,u nás na mě koukali jako bych se zbláznila,a v Bydžově mi pak namíchaj mast :twisted: překvapilo mě,že mi klidně prodaj něco jinýho,já myslela,že to není nic tak neobvyklého,díky moc za odpověď i návod :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
19.6.11 23:25

Ale možná máš to správné, koukni na krabičku měla by být popsaná a ono to trochu jako mast vypadá, takové žluté, táhne se to…
A 120,– to taky stát může, pokud ti dali ten větší kelímek, mě to stálo taky přes stovku - budu to mít asi do konce látkování, pak pro druhé dítko a pak nevím co s tím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.6.11 23:38

Tak to študuju,je tam jen lanolin,100g,použ.1měsíc,a zevně, jinak nic,vypadá to jako světlejší framikoin,no já fakt nevím,vezmu to někam do lekárny,snad to z nich dostanu,ono to MAST maj totiž předtištěný na tom štítku,a pak tam jen dopisujou o co přesně jde,třeba to je ono,ale já to nepoznám,a nechci ty kalhotky zničit :nevim: ale moc díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
19.6.11 23:47

Ono lanolin je to prý až smíchané s vodou, jinak je to ovčí tuk (mi bylo vysvětleno u nás, taky chtěli míchat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.6.11 12:59

V tom případě by to ale vadit nemuselo,když se to pak stejně s vodou míchá,poptám se v lékárně,díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
20.6.11 13:56

Tak jsem šla ten svůj lanolin vyfotit.
100g u nás stojí kolem 100Kč (nepamatuji si přesně).
Kelímek má na sobě taky štítek „Mast“.
U nás to trvá asi 10minut. než mi ho lékárnice náváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
20.6.11 14:30
Cappy píše:
Tak jsem šla ten svůj lanolin vyfotit.
100g u nás stojí kolem 100Kč (nepamatuji si přesně).
Kelímek má na sobě taky štítek „Mast“.
U nás to trvá asi 10minut. než mi ho lékárnice náváží.

Jojo, mám úplně stejný, i ve stejném kelímku 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.6.11 15:41

Holky vy jste hodný,já ho mám ale nějak světlejší,bude to s něčím namíchaný,jestli s vodou,tak to použiju,zeptám se v lekárně,ještě jednou děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.6.11 16:05

Tak jsem to taky vyfotila,to vaše mi přijde barvou jako ONDŘEJOVA mast,ta moje je světlejší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
20.6.11 16:56

Jojo, to tvoje je evidentně jiné, teď ještě zjistit s čím je to namíchané, jestli to půjde použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
20.6.11 20:22

Tak jsem byla v lekárně,je to namíchané vodou,tak jsem koupila ten čistej ,mám radost,že konečně můžu impregnovat,díky a mějte se :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
20.6.11 21:22

Počkej, ale namíchané vodou by snad nemělo vadit, ne, když to člověk stejně hodí rozpustit do horké vody… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
24.6.11 21:14

No ,původně jsem si to taky říkala,ale ptala jsem se,na co se mast používá,tak můžu to nechat na prdelku pro mimčo,to se taky bude hodit,taky to má jen měsíc trvanlivost,tak jsem to hodila do mrazáku,snad to neva,mám ještě jeden dotaz,po naimpregnování jsou kalhotky hrozně mastný,to je asi správně,že?na omak je mi to ale trochu nepříjemný,máte podobný pocit?má to tak být :?: díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí