Poradíte mi jak mít hezké zdravé vlasy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34103
18.6.26 08:01
@Hhhgf píše: Více

Na FB jsou skupiny curly girl metod, zkus tam napsat. Ono to je celkem na dlouho, ale při správné péči budeš mít časem krásný háro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3693
18.6.26 08:01
@Rebelent píše: Více

Jasně. Zdarma a nezištně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21734
18.6.26 08:19

Oleje některé typy vlasů naopak vysušují. Moje kadeřnice je vyloženě nedoporučuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
18.6.26 08:27

ty olejičky vlasy spíše zatěžuji…já je přestala používát a je to lepší. Vlasy rozčesávat jen mokré s kondicionerem, pak nějaký live-in. Pak namačkat s gelem. na stránkách kudrnatevlasy.cz je návod i co používat. Pak na face je skupina kde poradí, jsou tam i tipy na drogerkové produkty. Já mám ráda z rossmann právě ten balicurls, ale bez olejičku. Pak dám nějaké to live-in, a gel od sayoss.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
18.6.26 13:32

Bude to chtít asi nejen jinou vlasovou kosmetiku, ale taky zvážit, jestli vlasy češete šetrně, jestli používáte vhodnou gumičku do vlasů, ale taky jestli máte dost zinku, železa, vitaminů B atd. A jestli máte ve stravě dostatek proteinů. Dělá to hrozně moc. Obecně nejvíc dělá vždycky to, co dáváte do těla. Až pak to, co dáváte na ty vlasy… Jinak nejvíc uhlazující šampony a kondicionéry, co jsem měla, byly ty korejské. Takže můžete zkusit… Co se týče stříhání, tak pokud to nechcete mít takhle objemné a roztřepené všemi směry, tak neprostříhávat. A fénovat přes kulatý kartáč tak, jak to dělá kadeřnice. Tedy shora dolů. Nikdy ne s předkloněnou hlavou a vůči vlasům tudíž zdola nahoru… Jinak šampon bez sulfátů nemusí být vždycky nejlepší. Já po něm mám třeba vlasy drsnější, objemnější a sušší, takže ho používám, když chci objem a vlny. Když chci sleek vzhled, beru sulfátovou klasiku a ideálně kondicioner se silikony… Čím dýl na tu fotku koukám, tak tím víc bych doporučila aspoň 10 cm ustříhnout, pořídit tangle teezer (nebo nějakou jeho obdobu), saténové gumičky a po umytí tam vetřít vhodnou bezoplachovou péči… Pokud použijete něco se silikony, tak je třeba počítat s tím, že šampon bez sulfátů je nesundá a je třeba to pravidelně brát i tím sulfátovým, jinak se vám to bude vrstvit a ty vlasy budou vypadat hrozně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.26 13:36

Doporučuji prvotně zjistit typ vlasů (low porosty, high porosity apod.) - dle toho nakoupit produkty na daný typ vlasů.
Já mám low porosity kudrnaté vlasy a mám produkty z drogerky, které mi maximálně sedí :) naopak mnohoo dražších značek je jen marketingový tah.

A doporučuji hair oiling. Ale musíš znát typ vlasů, viz. výše.
Já na své low porosity používám arganový a jojobový olej - jsou to velice lehoučké oleje. A udělalo to vážně rozdíl.
A samozřejmě čistit pokožku hlavy, od té se vše odvíjí…já osobně používám scrub na pokožku hlavy a jsem spokojená.

JoO a taky strava & můžeš zkusit i vitaminy.
Na noc třeba spíš s copem a nebo v bonetu, aby se vlasy chránily. Nosím saténové gumičky a i na polštáři mám saténový povlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3561
19.6.26 09:26

Jako kdybych se dívala na svoje vlasy zezadu :). Curly co radí holky je dobrý nápad, ale u mě třeba nereálné, protože mám kulatý obličej a to by mě dělalo ještě kulatější. Takže já žehlím. Vlasy mi dorostou max po prsa a dál to prostě nejde i když jsem se na hlavu stavěla. Smířila jsem se s tím aspoň je mám husté. Mám ráda DM drogerii a jejich BALEO produkty, takže nakupuji především tam. Používám šampón https://www.dm.cz/…sy-plex-care a po umytí se mi osvědčily balzámy, které se už neoplachují, vlasy jsou hebké a nejsou hned vysušené. Po umytí nechám vlasy přirozeně uschnout. Před žehlením používám https://www.dm.cz/…ti-krepateni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová