Poraďte - jak fungují rodinné finance?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9223
10.1.10 15:18

ahojky,je mi 18 a jsem PLÁNOVANĚ těhotná-už mě tady za to maminky odsuzovaly,ale to je jedno. :pankac: Jen si teda neumím představit,pořídít si mimčo s přítelem,se kterým jsem nebydlela,co budeš dělat,když vám společný bydlení pak nebude klapat??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.1.10 15:23

Kocunko, myslím že tady až tak nezaznělo odsuzování věku - na to je nás tu dost ,co otěhotněly právě takto brzy ( i když dnes nám je 30 :mrgreen: ), ale spíš ty nevyhovující podmínky a zkreslené představy zakladatelky..To jistě není tvůj případ - držím palce :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
10.1.10 15:28

apropo..kdepak se nám zakladatelka Nikol schovala :? :pankac: by mě zajímalo,co ona na to :?: 8-)
halooooo Nikooooool :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.1.10 15:28
kocunka píše:
ahojky,je mi 18 a jsem PLÁNOVANĚ těhotná-už mě tady za to maminky odsuzovaly,ale to je jedno. :pankac: Jen si teda neumím představit,pořídít si mimčo s přítelem,se kterým jsem nebydlela,co budeš dělat,když vám společný bydlení pak nebude klapat??? :nevim:

taky si myslím že ažo veku to není..spíš o tom že nemá bydlení , peníze a taky ani neví co to společné soužití je…vodit za ručičkua 2× do týdne přespat s nekým u nekoho není až takový vztah že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
10.1.10 15:34
petra.lovosice píše:
kocunka píše:
ahojky,je mi 18 a jsem PLÁNOVANĚ těhotná-už mě tady za to maminky odsuzovaly,ale to je jedno. :pankac: Jen si teda neumím představit,pořídít si mimčo s přítelem,se kterým jsem nebydlela,co budeš dělat,když vám společný bydlení pak nebude klapat??? :nevim:
taky si myslím že ažo veku to není..spíš o tom že nemá bydlení , peníze a taky ani neví co to společné soužití je…vodit za ručičkua 2× do týdne přespat s nekým u nekoho není až takový vztah že

však já jsem to zakladatelce psala jen jako že jsme stejně starý.. :-) a to,že mě maminy odsuzovaly jsem psala kvůli Cappy,která se do mě dost obouvala a nestála jsem o další „rady“ :nevim: Jinak jsem se ptala,co by dělala,kdyby spolu pak začali bydlet a neklapalo jim to :-) nic víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.1.10 15:42

kocunko..jasný četla sem tvoji diskuzii tehotná v 18 ti…rozdíl mezi ní a tebou je ten že tys to neplánovala..a pak máš přítele který pracuje v nemocnici, a podporující rodinu.....nemíám nic proti tomukdyž nekdo otehotní takto brzy..a i třeba když nemaj ty prostředky..a i přesto se dokáži postarat..

ale nechápu lehkomyslnost holky..v 18 ti letech která má s prominutím hovno…přemíšlí jak si udelat decko…možná že ani partner nemá potuchy o tom co jeho milá zamíšlí…
možná by to chtelo koupit si brečící a čurací panenku…a hrát si sní…než .. koukat na to jak nemám co dát díteti jíst, do čeho hooblíct a čekat kdo co mi dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.1.10 15:45

možná že zakladatelka uvažuje i tím smerem že si nechá udelat díte, tím si zaváže partnera..a bude in i před kamarádkami..ale to je pekná blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
10.1.10 15:48
petra.lovosice píše:
kocunko..jasný četla sem tvoji diskuzii tehotná v 18 ti…rozdíl mezi ní a tebou je ten že tys to neplánovala..a pak máš přítele který pracuje v nemocnici, a podporující rodinu.....nemíám nic proti tomukdyž nekdo otehotní takto brzy..a i třeba když nemaj ty prostředky..a i přesto se dokáži postarat..ale nechápu lehkomyslnost holky..v 18 ti letech která má s prominutím hovno…přemíšlí jak si udelat decko…možná že ani partner nemá potuchy o tom co jeho milá zamíšlí…
možná by to chtelo koupit si brečící a čurací panenku…a hrát si sní…než .. koukat na to jak nemám co dát díteti jíst, do čeho hooblíct a čekat kdo co mi dá

tak to si mě asi pleteš,já jsem to plánovala a přítel v nemocnici nedělá :-D tu diskuzi jsem nezakládala já,ale psala jsem tam tý holčině,že mi je taky 18 a jsem těhotná… a v tý diskuzi se do mě pouštěla Cappy.. :nevim: protože jsem tý holce napsala,že nezáleží na věku,kdy si mimčo pořídí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.1.10 15:51

tak to sem asi přehlídla ale to je asi i jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
10.1.10 15:52
petra.lovosice píše:
tak to sem asi přehlídla ale to je asi i jedno

je no… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.1.10 15:55

kocunko a ty si s parnerem žila když ste plánovaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
10.1.10 15:57

žila,rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.1.10 15:59

kocunko a v tom bude asi ten rozdíl

hele ono jestejne zbytečný sev tom tady upisovat, stejne si dotyčná udelá co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
10.1.10 16:18
petra.lovosice píše:
možná by to chtelo koupit si brečící a čurací panenku…a hrát si sní…než .. koukat na to jak nemám co dát díteti jíst, do čeho hooblíct a čekat kdo co mi dá
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.1.10 16:29

Nikol18 - o společných financích mají rozhodovat oba, manžel vydělává o dost víc než je mateřská a stejně spolu probíráme, za co peníze dát a za co ne (a rozhodně to není proto, že jsem si to já vymohla, tak nějak přirozeně s tím začal manžel a já jsem ráda, že máme stejný názor na to, jak to má být s penězi v rodině), jsme parťáci, u nás to není kdo z koho, a to ve všem, nejen v oblasti financí. Je jedno, kdo má víc a kdo míň, jednou to může být naopak, v tom to není. Prostě musíte táhnout za jeden provaz.
A i kdyby jste žili v jednom domě dalších 18 let, tak partnera nikdy nepoznáš tak, jako za jediný rok ve společném bydlení, něco nemáš šanci odhalit. Já manžela znám od první třídy, ale skutečně jsem ho poznala, až jsme spolu začali bydlet. Nejde přeci jen o finance, ale i o to, jak se bude chovat, když ti třeba bude špatně a on bude muset přebalovat a krmit řvoucí mimino, jestli ti bude pomáhat nebo všude rozhazovat špinavé ponožky - klasika, že jo :lol: , ale komu by to nelezlo na nervy. Prostě běžný život, každodennosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí