Poraďte bezradné matce...

12681
25.8.11 08:28

poraďte bezradný matce

ahoj,už píši asi po stý, ale prostě si nevím rady.Kluk má 9týdnů, poslední dny začne navečer vřískat a ječí třeba 2-3hodiny, mezitím několikrát kojím, sedím u postýlky a držím dudel a snažím se ho uspat, dudel pustím a okamžitě ho vyflusne a řev a chce ho zpět
v noci kojím po 2hodinách jinak je nepříčetnej, mezitím toho moc nonaspíme-tlačí a heká a prdí,od 3hodin už nespí defakto vůbec a řve,no a teď ráno jsem zralá na psychiatra-on zavírá očka a chrupčí po posledních dnech vím, že je schopnej chrupat skoro celý den
takže se mu to začíná i solidně otáčet-den a noc
co s ním? Mám ho nějak držet vzhůru? ale jak? když prostě zavře oči a spí
pravděpodobně to vše pochází z kolik co má, ale na ty rady nepotřebuji-děláme už opravdu vše-kapky(všechny možný) probiotika( taky víc druhů), cvičení, masáže, nahřívání,rourkování, hlídám stravu,fenyklový čaj,.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
25.8.11 08:31

ještě dodám že poslední 3dny je to fakt příšerný-byl na očkování-může to být z toho, stalo se vám to někomu???nebo to vedro??? máme teplo i doma :nevim:
na prdy trpí od porodu, ale teď je to zase extrém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.8.11 08:37

Známí na čas přehodili koupání z večera na ráno a jim to zabralo (nám ne). Nám pomohlo (ale taky ne úplně hned) v noci dělat „mrtvého brouka“. Nerozsvěcet velké světlo, na mrně vůůůbec nemluvit, pokud to jen trochu šlo, tak ani nevyndávat z postýlky (což většinou nešlo), ale udělat tu noc co nejvíc nudnou. Jakákoliv zábava prostě probíhá jen ve dne a v noci si mě malý moc neužil. Ale chápu, jak ti je. Syn mi přes den nespal skoro vůbec, max. na 20-30 min. 2-3× denně a v noci budil po dvou hodinách. Takže když si to začal ještě ke všemu otáčet, tak už jsem byla taky úplně hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.8.11 08:40

Ještě mě napadlo, nezabírá na něj nějaký zvuk? Zvuk vysavače, fénu apod.? U syna jsem to prošvihla, ale teď k holce, co se narodí, jsem si pořídila kapesní rádio, kde „naladím“ šum…prý u toho děti krásně usínají a je pravdou, že kamarádčina holčička byla vždycky do několika min. spící.
Zavinuješ?
Jinak ano, zhoršené spaní může být jak z očkování, tak i z tepla. Bohužel…spánek se dokáže zkazit velmi snadno, ale zlepšuje se tááák pomalu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
25.8.11 08:42

kakiko přesně tak je to u nás,přes den skoro nespal a v noci blbě, ted by spal celý den a v noci vůbec
v noci nemluvím, snažím se si ho nevšímat, ale zalyká se jak řve takže nakonec musím promluvit, vytáhnout a chvilku pochovat,.....
chci zkusit jít spát jinam a nechat ho manželovi, sama dojdu jen jednou nakojit-hlad nemá ikdyž prso chce, spíš jen občas potáhne aby měl jistotu že jsem u něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
25.8.11 08:43

má rád fen, ale po vypnutí řev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 08:48
  1. Zkusila bych pravidelnej večerní rituál - koupel, masáž, mlíko. Každej den ve stejnou hodinu a stejnej postup.
  1. Co Karpování? http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli často ty děcka netrápí ty prdíky tolik. Může bejt i přetaženej a proto pláče a veškerý hekání a tlačení jsou jen projevy, jak dát najevo nespokojenost…zkus zavinou a pustit třeba fén (nebo jakejkoliv bílej šum)

ono tříměsíční kolika podle mě nemá s bříškem tolik společnýho.

1. pomoct by mohly i homeopatika, ale to chce spíš odborníka - pokud opravdu trpí prdíky, bývají docela účinný.
  1. nám taky dost mohl šátek. Hlavně takhle navečer…
  1. na dudlík můžeš zkusit jít obráceně: místo držení ho jakoby vyndávat a dítko by ho mělo tím spíš se ho přicucnout a trénuje dudlíkové svaly :wink:
  1. upravit režim přes den, je ale fakt, že jak je malinkej, tak to jde hůř. Ale aspoň strikntě dodržovat, že přes den je světlo, normálně se mluví a v noci je ticho a tma. A ten večerní rituál by mu měl napověďět, že se bude spát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
25.8.11 08:50
goldenka píše:
má rád fen, ale po vypnutí řev

Tak bych zkusila to minirádio. Sice vopruz, kdyby to mělo běžet celou noc, ale zkusit to po usnutí aspoň zeslabit na co nejúnosnější míru. Vím, že by to spousta mamin asi odsoudila, dělat takové skopičiny jen aby dítě spalo, ale já si ještě moc dobře pamatuju, že bych klidně i v okně za nohy visela, jen aby to uřvané dítě konečně usnulo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 08:51

jít spát jinam můžeš taky zkusit…já to praktikovala teda až v šesti měsících a najednou spala durch až do čtyř a na mamku si ani nevzpomněla (oni to mlíko cejťej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.8.11 08:53

u nás fén taky fungoval, ale běda jak se to vyplo…tak jsem pak zkusila naladit „prázdnou“ stanici. Ale aby to běželo celou noc, to vadilo zas mě, taky to nebyl furt čistej šum…

nebo jsem si nahrála přes mikrofon do počítače fén a to pak furt dokola pouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
25.8.11 09:02

Kamarádka v tomhle byla asi hodně drastická, ale zabralo to…když si prcek prohodil den s nocí, tak po pár dnech byla na prášky a prostě ve dne chodila a budila ho…nenechala ho prostě ve dne vyspat, takže večer byla nakonec tak utahanej,že usnul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.8.11 09:02
goldenka píše:
ještě dodám že poslední 3dny je to fakt příšerný-byl na očkování-může to být z toho, stalo se vám to někomu???nebo to vedro??? máme teplo i doma :nevim:
na prdy trpí od porodu, ale teď je to zase extrém

Může to být i z očkování. Moje druhá dcera byla do prvního očkování anděl. Po očkování řvala deset hodin v kuse a od té doby konečná. Byl z ní uzlíček nervů. Všechno jí dokázalo rozhodit. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.8.11 09:11

my takopvý problém neměli ale asi bych to řešila tak, že bych ho přes den nenechala usnout… sice to bude asi o nervy pár dní ale myslím si, že v noci bude spinkat. na nás zabíral vysavač, to ho uspávalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
25.8.11 09:57

Suiku a když jsi se vrátila do ložnice neměla tendenci se začít budit dřív něž v ty 4 h? já se bojím do ložnice se vrátit,aby to nezačlo nanovo. KOjím ted nejdříve ve 3 h,ale spím jinde manžel mě vždy pak zavolá :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
25.8.11 09:58

Goldenko, to je mazec,ale už jsem o tom slyšela, zkus zavinovat :wink: a vydržet !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí