Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, otázka je v nadpisu, takže přiblížím situaci. Syn večer usíná ve své postýlce (někdy s obtížema, musím u něj třeba být a hladit ho, nekdy usne sám). I v noci po nakojení nemá problém sám usnout. Dříve usínal sám i přes den, ale prostě jsem párkrát polevila
a nechala ho usnout u prsa, malý to teď vyžaduje při každém usínání přes den, zkoušela jsem s ním ležet jen tak v posteli, že třeba za chvíli usne ale brečel a brečel, až jsem mu to prso nakonec stejně dala
- já mám právě strach z toho, aby to nezačal vyžadovat i večer a v noci, máte nějaký tip, jak to odnaučit? Moc díky ![]()
A proč ti vadí, že usíná u prsa? Já to tak dělala, vyhovovalo to malé a mě to tedy nijak neobtěžovalo.
Náš malej přes den usíná u prsa, ale večer a v noci ho nevyžaduje. Já chodím spát s ním, tak mi to nevadí…Myslím, že se časem odstaví sám. V noci ví, že nic nedostane, páč je u sebe v postýlce a ne se mnou v posteli. Nemyslím, že by si tvůj malej najednou vzpomněl…ale odnaučit se to asi moc nedá, jedině snad dát vodu místo prsa, ale ten řev bude, s tím se musíš smířit ![]()
Nevím kolik malýmu je,ale mimča chtěj být u mámy a cítit ji
Když by byl větší,tak bych ho už dala do postýlky,pohladila a on by třeba pobreknul a naučil se.Ale pokud je malinkej tak ne.Ségře usínala holka u prsa do 3 let ![]()
Jééél, to bylo tak nádherný období, když mi malej během kojení odpadl únavou v náručí
. Já to měla moc ráda, vydržela jsem se na něj pak ještě několik minut jenom koukat, takže neporadím…
Mně první usínal u prsa do 18 měsíců, pak jsme utnuli kojení a začal usínat v posteli při pohádce… a popravdě jsem teď u druhýho na větvi z toho, že kolikrát u toho prsa prostě neusne a musím ho uspat jinak… S prvním to bylo o tolik jednodušší s tím uspáním ![]()
Máš ještě malé miminko, takové mi usínalo u prsa několikrát denně i několikrát za noc. Usínání u kojení jsem zrušila teď nedávno. A šlo to celkem v pohodě, večer dostane flašku s mlíkem, pohoupám ho na křesle a je to.
Mě to taky zas tak extrémně nevadí, spíš mám strach z toho, aby to tak pak nechtěl i v noci a večer, jak jsem psala, ale třeba má zafixovaný, že večer se prostě usíná jinak a nebude to vyžadovat… jinak ta blízkost je příjemná, to je pravda ![]()
Taky myslím, že odnaučit už to nijak nepůjde (dokud budu kojit), on pak prostě chytne hysterák a nejde ho utišit, leda pak třeba udrncat v kočárku, ale to je jako z bláta do louže, u toho prsa je to přece jen jednodušší ![]()
klasika, usne oddelas od prsa. Prestava jist oddelavas. Co jsem videl funguje to. at si zvykne ze tam se ji/pije. Jakmile se prestava snazit nedostane nic.
no jenže já nepoznám kdy ještě jí a kdy jen dudá ![]()
u nás to odnaučování stálo velký pláč, tedy doporučuju si dítě moc nezvykat, syn chtěl usínat u prasa i v noci budil se i 3 -4 x
Jrk píše:
klasika, usne oddelas od prsa. Prestava jist oddelavas. Co jsem videl funguje to. at si zvykne ze tam se ji/pije. Jakmile se prestava snazit nedostane nic.
V tomto nevidím problém, u nás je problém v tom, že se malému chce spát a vyžaduje k tomu prso, jinak neusne ![]()
Eneer píše:Jrk píše:V tomto nevidím problém, u nás je problém v tom, že se malému chce spát a vyžaduje k tomu prso, jinak neusne
V tom zase nevidim problem ja, az bude dost unaveny usne. po dvou dnech to vzda. Nase deti se naucili od mala spat v postylce timto stylem a v poho i bez dudlika.
Ahoj, já se přidávám, mně malá usíná u prsa také:-) Je jí 9měsíců. Nějak ji to ani odnaučovat zatím nechci, vyhovuje mi to
pokud se ti dítě nebudí v noci a nechce zaes k prosu myslím,že na usníná u prsa nic není… pokud se budí častěji v noci a nemá spurt,tak bych usínání nedoporučila. Myšleno u dítěte staršího 6 měsíců, mrkni na kojení.net
a jak to resite, kdyz usne u prsa a pak si teda neuodrihne, protoze spi, date rovnou na bok do postylky, ten muj furt spi, si rikam jestli nema spaci nemoc, je nam teprv tyden tedy…