Problémy ve školce

1759
24.9.15 10:18

Poraďte co s ním...?

Dobrý den maminky!
prosím moc o radu, už jsem se silami na konci.
Mám 4,5 letého syna, který navštěvuje MŠ. Od malička je šikovný, celkem hodný, takový rozumným, rád vykládá. Je trochu živější, nerad kreslí nebo čte knížka, ale má rád hudbu a hlavně když může být venku. Nikdy se mi nevztekal v obchodě, rád si čistí zuby, rád mi se vším pomůže…docela by se chtělo věřit, že ideální dítě :-)
Jenže je tu velký ALE…
Ve školce totální katastrofa. Učitelky moc nerespektuje, má je rád, objímá je, ale také dokáže být i zlý. když byl od tří let ve školce, tak občas někoho žudchnul nebo kousnul. To jsem chtěla řešit, protože to se mi samozžejmě nelíbí, ani rodičům, to je pochopitelné. Zůstal tedy doma, a začal chodit zase až od září. V táří dobrý, ale jak se otrkal a zjistil že má poblikum, tak znova začal dělat šakárny, neposlouchá, zlobí, rve se s dětma, nespolupracuje. Bavilo ho jen zpívání. Byli tam ještě dva chlapečcci, se kterými se nesedl a tak věčné konflikty. Navíc od toho předškoláka chytl ještě jedno sprosté slovo, které používá dodnes a není už v mých silách mu vysvětzlit, ža tohle se neříká ( jde os lovo šulnku). neříkám, že doma neslyší něco sprostého, má ještě o 15 let srarší sourozence, takže se tomu asi neubráním, občas slyší něco v televizi, ale takhle si opravdu doma neříkáme. Asi tím, že to bylo pro něj nové slovo, tak se mu líbí. :nevim:
Když už to bylo ve školce za hranicí tak nás poslali k psychologovi. Tam nám řekli, že je normální zdravé dítě, nemá ani hyperaktivitu, ani ADHD, ale potřeba se mu více věnovta, předcházet konfliktním situacím, a hlavněvysvětlovat a vysvětlovat… takže to měsíc paní učitelka brala, ale poté mi řekla, že ho už má plné zuby, že se nedá zkrotit, že pořád utíká když mají jít pomalu, že žduchne do dětí, že se rve a že se to s ním nedá. Tak sme šli k psychologovi znova. zase nám bylo řečeno, že si paní učitelka musí najít zpúsob jak to ve školce vyřešit. jenže to se jí asi už poté nechtělo a chápu, má tam ještě dalších 23 dětí, kterým se musí věnovat a řekla mi, že si ho mám nechat doma. S tím jsem zprvu souhlasila, protože už mi bylo trapně a navíc jsem měla doma malé miminko, nechtěla jsem se rozčilovat… jenže v psychologické poradně mi řekla, že pokud má problém v kolektibu, tak do něj musí docházet, aby se tyto problémy naopak učil řešit. Tidíž nám doporučili změnit školku. Tak jsem jej letos od září nahlásili jinam. Přes prázdniny byl milionovej, nidke mezi dětma nebyl problém, říkala jsem si, fajn, už se z toho dostal…trochu vyspěl…
Prvnách 14 dní ve školce paráda, paní učitelky říkaly, že neví co s ním byl za problém, že je hodný…jenže dnes ráno jsem došla ze školky s pláčem… znova ty problémy s dětmi, nechce být ráno v kroužku, tak už paní mučitelky nechávají hrát…, a navíc se u něj čím dál víc zabydlelo to slovíčko :roll: a paní učitelce třeba řekne… Děkuji šul
nku. A má z toho strašnou radost. Je mi už trapně když mě to učitelka vykládá, nejsem schopna mu to vysvětlit, už sme to zkoušeli po dobrým, po zlým, sebrat hračky, na zadek, vše mu je jedno. Když seberu hračku tak mi odpoví, že si aspon hračka odpočine, když si s ní nebude hrát a podobně. prostě pro něj není nic trest. Na sladké moc není, máme tu kokinka ještě od lůonského Mikuloše, takže motivace sladkostmi jako odměny, taky nefunguje :nevim:.
Chodím už do školky s nervama co zase bylo a komu zase nadával…přitom paní učitelky i paní kuchařka jsou fajn.
Dnes mám volat znova do poradny, tak se psycholožky zeptám, jestli to není na asistenta nebo jestli ho nemám nechat doma. Mám ale potom strach, jak by se zachoval v první třídě… když by byl bez kolektivu.
Na brášku doma je velice hodný, pusinkuje ho, říká mui, že ho miluje atd.
Doma se mu věnujeme, snažíme vše dělat i s tím ročním teď dohromady, bay neměl důvod žárlit a taky nidky nezažárlil, Když kojím, chodi se dívat…nevadí mu to. Děláme věci společně. Objímáme se, pusinkujeme, aby věděl, že ho milujeme a takhle se mají lidé k sobě chovat. Doma se nerveme, ani si škaredě neříkáme. :nevim: nechápu, kde se tohle v něm bere…
Jestli máte nějaký způsob jak to zmírnit, co prošlo u vás, ráda uvítám…
Děkuji, a omlouvám se za romá, ale jsem už úplně rozhozená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1759
24.9.15 10:24

Omlouvám se za překlepy, tahá mi tu za rukáv ten mladší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
24.9.15 10:34

Mě jen napadlo, u nás kousek je speciální školka, kam chodí právě děti, které mají v normální školce problémy. Třeba s tím, že jsou živější a podobně. Ovšem nevím, jestli se přijetí nepodřizuje nějaké diagnoze u psychologa, což by u Vás tedy asi nešlo. Ale možná bych se pozeptala. Syn by byl v kolektivu, tam jsou na to zvyklí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
24.9.15 10:45

@Katka_LEE zkus vydržet, sama vidíš že to efekt nemělo že zůstal doma. Pokud žádá publikum tak ideálně nereagovat ono ho to přestane bavit. psycholožka poradila nějak víc jak na něj? pokud je doma hodný taks e asi fakt předvádí no :roll: @lyrica záleží jaká speciálka ale tam kam chodí náš jedině s diagnozou, i když je jen podezření tak nevezmou ale s diagnozou berou ihned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
24.9.15 10:47

@Markéta80 aha, já právě vůbec nevím, jen mě to napadlo jako první :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.9.15 10:51

@Katka_LEE Ty jo, ale podle toho, co čtu, mi spíš připadá, že zjistil, že když se bude chovat necvhodně, vezmeš ho zpátky domů a o to mu právě jde. Hele, zkuste se s učitelkama fakt domluvit a nepolevit a myslím, že to časem přejde. Samozřejmě doma je potřeba se mu nadále věnovat a dávat mu najevo, že je stejně důležitý jako sourozenec. Je mi líto, že to dělá zrovna tímto způsobem, ale fakt to tak vypadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
24.9.15 10:53

Doma je to bez problémů. Když mu dojdou kamarádi, hezky si hrají. Ale ve školce děti tahá a většinou je to přitom, že třeba dělají co nemají. Někdo si sedne někam kam nemá a on hned příjde a řeší to po svém. Neřekne třeba Tam nesedej, to se nemá. Dostávají obrázky a černý puntíky. On má jen obrázky, ale puntík mu zatím učtilka nedala, prý ho tím nechce nervovat. Musela ny mu jich dát aspoň 5 za den, tak řekla, že to smysl nemá. že by ho akorát stresovala. Minule dostal velkou nálepku, že zachrániol na hrišti holčičku, která někam upadla a namohla vstát a že utíkal pro pomoc…tak sme ho chválili, aby věděl, ža se musí takto. Ale stejně se rve pořád jak čokl. :nevim: a hlavně to nadávání… když učitelce tohle řekne… fakt se stydím, a je mi to trapný. On asi nedokáže pochopit co to je vslatně za slovo a neví význam sporstýho slova… Psycholožka řekla nevšímat si toho, ale ostatní rodiče už si stěžovali, že jejich děti doma mluví takto. On to má od jednoho kamaráda z bývalé školky. Maminky jsem se na to ptala, řekla mi že to asi má od něj, že to slyšel u staršího, ale on má z učitelek respekt a neříká to na veřejnosti. Že prej si takhle nadávají v pokojíku. Jen ten náš tatrman to říká, kde ho zrovna napadne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
24.9.15 10:57

Hrozně mě to trápí. Myslela jsem si, že budu řešit nevyčištěné zuby, vztekání se v obchodě apod., ale ani jedno se nakoná. On zatím dělí tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
24.9.15 11:00

@lyrica já se ptala v SPC a paní že ve školce je 1-2 místa volná a že ho vezmou od září když už diagnozu má uzavřenou, bez ní ne, což chápu aby to tam neblokovali děti co možná jsou ale neni to jisté a děti co potřebují by se nedostali. navíc školka je zcela zdarma ;). To spíš soukromá třeba na 3 dny v týdnu aby si zvykal v malém kolektivu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.9.15 11:36

Já jsem asi divná, ale nepřipadá mi to až tak hrozné. Víš já myslím, že problémy ve školce by si měly řešit hlavně učitelky! Ty můžeš(musíš)doma vysětlovat, jak se chovat, jak řešit situace, že když bude takový nebude se ním nikdo kamarádit, nebudou si s ním chtít děti hrát, budeš smutná(to funguje u nás). Ale ve finále u toho nejsi a vzniklou situaci musí vyřešit učitelka! Můžete se domluvit co na něj platí jak se k němu chovat ale nic víc nezmůžeš. Hlavně bych ho nenechávala doma to nic nevyřeší..Víš ony by učitelky chtěly ve školce jenom hodný děti ale všechny hodný nejsou! Nenech se odradit podle psychologů je v pořádku a není důvod proč by neměl chodit do školky tak se toho drž. A na ostatní rodiče se vykašli kluk je malej neví co vykládá a nikdo nikdy neví s čím příjde jeho dítě. Čím víc budeš nadávání řešit, tím víc bude nadávat..Drž se a za mě je malej uplně normální děcko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.9.15 11:39
@Katka_LEE píše:
Hrozně mě to trápí. Myslela jsem si, že budu řešit nevyčištěné zuby, vztekání se v obchodě apod., ale ani jedno se nakoná. On zatím dělí tohle :nevim:

Podle mě fakt zjistil, že jakmile ve školce bude dělat zle, vezmeš si ho domů a podle toho se chová. Takže ještě jednou radím vytrvat. Učitelky to budou mít těžké, protože nemůžou nechat obtěžovat ostatní děti, ale ve chvíli, kdy pochopí, že to nemá kýžený efekt, tak s tím přesstane. Je možné, že nejdřív zkusí ještě přitvrdit, ale třeba fakt ne. Kdyby s ním totiž byl nějaký problém (hyperaktivita apod.), tak bude problém i doma a v jakémkoliv jiném kolektivu.

Jo a nadávky radím ignorovat. Ve chvíli, kdy si jich nebude nikdo všímat, tak s nimi přestane sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
24.9.15 11:43

Děkuju, tohle jsem asi potřebovala slyšet. :kytka: ono když dojdu do školky a paní učitelka mi řekla, jakým stylem je oslovuje a co si dovolí, tak bych se hambou propadla a připadám si jak největší neschopná matka co doma jen mluví spostě a nadává…ale tak to není. proto mě to hrozně štve. :,(
právě že tady ty paní učitelky se snaží s tím nějak vyrovnat, oni sami si neštěžují, pouze když já se zeptám, tak mi odpoví. právě jsem žila v dojmu, že si nikdo nestěžuje a že je tedy ve školce vše fajn a dnes jsem jaksi zjistila že nee, když jsem se zeptala jak to má v notýsku.
Minulá paní učitelka nás posílala k psychologovi a pak mi doslova řekla, že se může jít psycholog se svejma radama zahrabat, že je děcko nezvladatelný, že když mu dává trest že ji škrabe a škravbe děti ostatní a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.9.15 11:47

@Katka_LEE Zkus si s učitelkama ještě jednou promluvit a pobavte se i o té možnosti, co jsem nastínila. Ony toho za svůj profesní život už určitě zažily hodně, neboj. Ale aspoň se ti uleví a nebudeš se cítit tak trapně, když se o tom pobavíte a třeba nakonec vymyslíte společně i nějakou dobrou strategii, jak na něj. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
24.9.15 11:56

Pochopila jsem správně, že říká „šulínku“? Nebo něco horšího? Pokud jen to, tak to bych vůbec neřešila, jen se tím snaží zaujmout, vyvolat reakce. Když si toho nebudete všímat, tak toho nechá. Zas mi to nepřipadá, jako nějaké strašné slovo, to si myslím, ze děti tahají ze školky horší slova :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
24.9.15 12:08

No ono to slovo jako samo o sobě zase až tak úplně hrozné není..jako než i něco jinýho, ale to jak to používá, to mě štve. když mu paní kucařka donese oběd a on řekne Děkuji ti šulínku, tak to už zase taková sranda není :nevim: i když on si asi myslí že jo… :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin