Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Femme-F píše:
Presne jak pises, taky se porad hrbim v zadech a hledam ulevovou pozici ale porad to neni ono, jsme pak zkroucena jak paragraf a stejne to az tak nepomuze. nejradeji bych si celou pravou pulku zeber vytrhla z tela aby me mala nemela do ceho tlacit. Hlavne nechapu to silene paleni.![]()
Jo, to pálení si jasně pamatuju, protože jsem to nikdy před tím ani potom nezažila
Ale jak říkám, měla jsem štěstí, že mě to v některých polohách nebolelo, i tak jsem se ale protlačila na nějaké vyšetření, prostě Tě to bolí, jako těhu ale máš být v pohodě, tak snad se nějaká úleva najde, rozhodně bych s tím někam zašla, proč zbytečně trpět, že?
Jejda, nelejte se maminko. Nasednite do auta s řidičem, že. A jeďte. Myslím si, že budou čekat. Tu je lepší doktor a ultrazvuk než babské rady. Jeďte.
@nešiko píše:
Já jela na kontrolu a ještě ten den byl malý na světě a mrška se pár hodinek před narozením otočil tak je rozen hlavičkou a normálně. Dali mi Epidural, protože jsem rodila o hodně dříve a chystali mne na císařák, ale malý se fakt otočil. Měl 45 cm a 2.45 Kg jmenuje se František. Je to veselý a hlavně ZDRAVÝ kluk. Nečekejte.
A v kolikatem tydnu jsi byla?? V kazdem pripade jsme moc rada ze byl malicky broucek v poradku, to je to nejhlavnejsi!! ![]()
@Femme-F Já jsem měla malou takhle našikmo až do porodu (císařem). Nemohla jsem se hlavně např. na židli ohnout k talíři, hlavičkou mi okamžitě vytlačila bouli na levé straně bříška pod žebry, tak jsem mívala talíř na bříšku a seděla jsem jak svíčka rovně. Moc na vyskakování to nebylo, i mi hodně otékaly ruce a nohy, mdlo mi bylo sem tam vesměs celé těhotenství, ale vydržet se to teda dalo
. TP 30.9., CS naplánovaná na 23.9, malá se narodila 19.9.
Takže být tebou, radši budu 3× za blbce (stejně tam jsou na prvorodičky zvyklí a budou v pohodě), než přijít jednou pozdě
.
@wildcherry píše:
No ja ted druhy tehu mela malou hlavickou na hore a od bolesti jsem nemohla dychat, ale myslim ze tebe to asi boli vic, ja to v ramci moznosti nohla vydrzet. myslum ze by ti masaze mohly pomoct, treba bych se zkusila zeptat nejake duly, treba by dokazala miminko pomoci cviku a hlazeni trochu pretocit, ale zkusenosti nemam.ty mdloby myslis treba to, ze se ti jakoby podlomi kolena atd? me to delala mala v brisku pravdepodobne tim, ze mi strkala nozky do hrdla a nekam tam do nervu-vypadalo to asi tak:z lehu jsem sedla, stoupla mala neco udelala a me se podlomily nohy a udelalo divne jak z nizkyho tlaku treba.snad se ti udela brzo lip, ty konce jsou narocny.
Ne ani tak ze se mi podlomi nohy, spis se mi dela mdlo z toho, jak me to ustavicne boli. Jako kdyz te neco vazne tak moc a dlouho boli ze uz jsi z toho unavena. Toci se mi jakoby hlava a je mi slabo. Citim se z toho takova zmozena a jako bych byla na omdleni, nevim jak presne to popsat.
![]()
@nešiko píše:
Jejda, nelejte se maminko. Nasednite do auta s řidičem, že. A jeďte. Myslím si, že budou čekat. Tu je lepší doktor a ultrazvuk než babské rady. Jeďte.
Vazne nevim co delat, nechci vypadat za fiflenu co nic nevydrzi ![]()
@Femme-F píše:
proc myslis ze by si me tam nechali??? Uz na porod??
Ale to jsem vůbec nemyslela, že na porod, ale třeba na pozorování. Prosim tě neplaš už jsi v týdnu, kdy miminko přežije i kdyby jsi už měla rodit. Jestli ti neni dobře tak si zajeď do nemocnice protože tady nic nevyřešíš. Tam se uklidníš a myslim, že se nemusíš bát, že by se k tobě chovali zle oni už jsou taky zvyklý, že tam ženský jezdí a nic jim ani neni.
@jajul píše:
@Femme-F Já jsem měla malou takhle našikmo až do porodu (císařem). Nemohla jsem se hlavně např. na židli ohnout k talíři, hlavičkou mi okamžitě vytlačila bouli na levé straně bříška pod žebry, tak jsem mívala talíř na bříšku a seděla jsem jak svíčka rovně. Moc na vyskakování to nebylo, i mi hodně otékaly ruce a nohy, mdlo mi bylo sem tam vesměs celé těhotenství, ale vydržet se to teda dalo. TP 30.9., CS naplánovaná na 23.9, malá se narodila 19.9.
Takže být tebou, radši budu 3× za blbce (stejně tam jsou na prvorodičky zvyklí a budou v pohodě), než přijít jednou pozdě.
Nez prijit pozde? myslis ze timto muzu i ohrozit miminko???
@parketka píše:
Ale to jsem vůbec nemyslela, že na porod, ale třeba na pozorování. Prosim tě neplaš už jsi v týdnu, kdy miminko přežije i kdyby jsi už měla rodit. Jestli ti neni dobře tak si zajeď do nemocnice protože tady nic nevyřešíš. Tam se uklidníš a myslim, že se nemusíš bát, že by se k tobě chovali zle oni už jsou taky zvyklý, že tam ženský jezdí a nic jim ani neni.
Asi se poradim s pritelem a uvidim co tedy budu delat. nejlepsi by bylo kdyby se mi ulevilo ale na to cekam uz nekolik dni takze neverim ze by se stal zazrak
![]()
@Femme-F píše:
Nez prijit pozde? myslis ze timto muzu i ohrozit miminko???
Myslím to obecně. Nevím, jestli mohou tvé bolesti ohrozit miminko, protože nevím, co ti přesně je. Na to moje biologické znalosti ani osobní zkušenosti nestačí, lékař nejsem
.
Ano i já radím zajet do nemocnice. Rodit maminko hned nemusíš. Oni si tě prohlídnou, popř. udělaj ultrazvuk. Já se taky bála, ale zdravé miminko je na prvním místě. Určitě jeť. A nedej se odbít.
@jajul píše:
No, my to tu ale nerozhřešíme, že.
Ja vim, vsak jsem Vam taky vdecna za Vase nazory. Tim ze jsme prvorodicka tak nevim co je a neni normalni. Kdyz jsme to ve ct rikala doktorce tak to nejak neresila a co se tyka me sestry tak ta mi taky rika ze je to normlani a ze to musim vydrzet. proto se ptam tady Vas na Vas nazor. jestli vazne neresim neco, co je bezne (pokud ale ano, tak si druhe dite rozmyslim!!)
Tak se na me nezlbte ze mam takove debilni otazky ale uz vazne nevim jestli jsem nebo nejsem normalni..
No vazne nevim no, asi bych zajela na kontrolu, tam ti reknou hlavne jestli je vse ok a pak bych resila nejakou alternativni pomoc.na netu mekni na cviky, klidne si zkus,,zatancit,,brisni tance- proste miminku pomoct trosku jinam. z prvniho tehu jsem konec probrecela, sice mala byla hlavickou dule, ale nozkama mi kopala na prave strane pod zebra a mela jsem to tak nakopnuty ze jsem se prstem nemohla toho mista dotknout a kdyz kopla fakt jsem brecela. trvalo to snad dva mesice a po porodu jsem mela chvilu problem i kojit nez se to zahojilo, asi vnitrni podlirina-pokud je to mozny.ta bolest je unavna, mas pravdu.drz se!
@jajul píše:
Myslím to obecně. Nevím, jestli mohou tvé bolesti ohrozit miminko, protože nevím, co ti přesně je. Na to moje biologické znalosti ani osobní zkušenosti nestačí, lékař nejsem.
@nešiko píše:
Ano i já radím zajet do nemocnice. Rodit maminko hned nemusíš. Oni si tě prohlídnou, popř. udělaj ultrazvuk. Já se taky bála, ale zdravé miminko je na prvním místě. Určitě jeť. A nedej se odbít.
Dekuji maminky, budu o tom vazne premyslet. Asi mate pravdu, zdrave miminko je to nejdulezitejsi, idkyby jsem tam mela jet zbytecne tak jistota je jistota.