Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, má prosím některá z Vás zkušenost s hlavičkou mimča nahoře ve 34.týdnu Mala je jeste hlavickou nahoru a pricne, takze ji ma pod pravou stranou zeber. Uz asi 14 dni v kuse me to silene boli a den ode dne je to horsi a horsi. Uz vubec nevim co delat. Boli me cela prava pulka zeber az k pateri. je to tupa bolest ktera me doslova silene pali. nemuzu sedet, lezet, kdyz chodim nebo stojim dela se mi mdlo. Nevim jak to do terminu ktery mam 1.9. zvladnu. Myslíte ze je normalni takova silena bolest? Jsem prvorodicka a tak nevim co je a neni normalni. Ta bolest se vazne vubec neda vydrzet. Kdyz jsem byla minuly ct u doktorky tak mi rikala ze vi, ze to boli a tlaci, mne se ale ta bolest stupnuje a je cimdal mene snesitelna. Prosim poradte, je to normalni??
![]()
Já teda zkušenost nemám, ale jestli je to nesnesitelný tak bych se sebrala a jela do nemocnice.
@parketka píše:
Já teda zkušenost nemám, ale jestli je to nesnesitelný tak bych se sebrala a jela do nemocnice.
Dekuji za příspěvek. Já právě nevím, mně každý říká že ty poslední týdny jsou takovy opruz a ze to boli ale me to neprijde normalni. Ja nevim, nechci vypadat jako simulant ale neprijde mi normlani kdyz uz je mi z te bolesti i tak mdlo. Kdybych cekala druhe tak uz aspon muzu porovnavat ale ted nevim co je a neni normalni
![]()
Šílená bolest?? to asi moc normální není
nemám s tím tedy zkušenost, ale asi bych pohotovost (pro jistotu!) navštívila. lepší vědět, že je to dobré, než trpět bolesti a nevědět ![]()
Ahoj, to znám. Ne teda tak šílený bolesti, ale měla jsem to taky. Malá byla hlavičkou hore až do porodu, naštěstí ale svisle, ne příčně, takže mě to do žeber tlačilo, až pálilo, ale ne v leže a vestoje, jen v sedě. Tak jsem pořád stála nebo ležela
Řekla jsem to na gyndě, poslali mě na fyzioterapii, tam mě masírovali záda a ukázali pár sviků na záda, což pomohlo, protože jak sem hledala nebolestivou polohu, tak jsem se různě hrbila a trpěla i záda. Nevím, jestli se tak dá pomoct i Tobě, ale do záři daleko, zkus si taky někam zajím, třeba se pomoc najde - ale hlavně přemlouvej mrňouse, aby se otočil (to u mě ovšem nezabralo) ![]()
Maminko, raději dvakrát a zbytečně jet do nemocnice než jednou a pozdě. Znám to, já tak měla syna.Syn se narodil ve 35.týdnu. Pobyl si týden v ikubátoře, ale i tak jsem ho chodila kojit a ještě nějaké mléko jsem mu odstříkávala. Raději bych jela.Oni vám tam poradí, opatrujte se.Jsem maminka 4 dětí.
@klara123 píše: Šílená bolest?? to asi moc normální nenínemám s tím tedy zkušenost, ale asi bych pohotovost (pro jistotu!) navštívila. lepší vědět, že je to dobré, než trpět bolesti a nevědět
dekuji za prispevek
, ja se prave bojim aby me odtam nevykopli co prehanim
Nechci vypadat jako simulant, nikdo do me nevidi a neciti jak me to boli, jenze je to fakt sileny
Tebe to v tehu tak nebolelo? Ono je asi ale aji rozdil kdyz je mimco hlavickou dolu nebo nahoru ze ![]()
@Femme-F To tě chápu, že nechceš být za plašana. Já jsem teď 31.tt a taky mi neni moc dobře, ale pokud je to u tebe na mdloby a nedá se to vydržet tak mi to nepřipadá moc normální. A co se ti v nemocnici můžepřihodit? Buď si tě tam nechají nebo ti řeknou, že to je ok a půjdeš zase domu, ale klidnější. Tak se neboj a vyraž
vždyť si to platíš.
@robínek píše:
Ahoj, to znám. Ne teda tak šílený bolesti, ale měla jsem to taky. Malá byla hlavičkou hore až do porodu, naštěstí ale svisle, ne příčně, takže mě to do žeber tlačilo, až pálilo, ale ne v leže a vestoje, jen v sedě. Tak jsem pořád stála nebo leželaŘekla jsem to na gyndě, poslali mě na fyzioterapii, tam mě masírovali záda a ukázali pár sviků na záda, což pomohlo, protože jak sem hledala nebolestivou polohu, tak jsem se různě hrbila a trpěla i záda. Nevím, jestli se tak dá pomoct i Tobě, ale do záři daleko, zkus si taky někam zajím, třeba se pomoc najde - ale hlavně přemlouvej mrňouse, aby se otočil (to u mě ovšem nezabralo)
Presne jak pises, taky se porad hrbim v zadech a hledam ulevovou pozici ale porad to neni ono, jsme pak zkroucena jak paragraf a stejne to az tak nepomuze. nejradeji bych si celou pravou pulku zeber vytrhla z tela aby me mala nemela do ceho tlacit. Hlavne nechapu to silene paleni.
![]()
@nešiko píše:
Maminko, raději dvakrát a zbytečně jet do nemocnice než jednou a pozdě. Znám to, já tak měla syna.Syn se narodil ve 35.týdnu. Pobyl si týden v ikubátoře, ale i tak jsem ho chodila kojit a ještě nějaké mléko jsem mu odstříkávala. Raději bych jela.Oni vám tam poradí, opatrujte se.Jsem maminka 4 dětí.
A Ty jsi synka rodila ve 35.tydnu prave kvuli te pricne poloze? Take Te to tak bolelo nebo jaky byl duvod? Ja se prave bojim tam jet aby me nevyhodili, zatim dochazim pouze ke sve gynekolozce ktera mi ve ctvrtek rikala ze to je normalni ta bolest a ze to musim vydrzet, jenze od te doby se to horsi vic a vic a me je z toho i vic spatne.
Ano. Raději jeďte. Buť vás pošlou domů nebo si vás tam nechají. Souhlasím s parketkou.
@parketka píše:
@Femme-F To tě chápu, že nechceš být za plašana. Já jsem teď 31.tt a taky mi neni moc dobře, ale pokud je to u tebe na mdloby a nedá se to vydržet tak mi to nepřipadá moc normální. A co se ti v nemocnici můžepřihodit? Buď si tě tam nechají nebo ti řeknou, že to je ok a půjdeš zase domu, ale klidnější. Tak se neboj a vyražvždyť si to platíš.
proc myslis ze by si me tam nechali??? Uz na porod?? ![]()
@nešiko píše:
Ano. Raději jeďte. Buť vás pošlou domů nebo si vás tam nechají. Souhlasím s parketkou.
Doufam, ze nevadi ze tykam
, a procpak by si me tam nechali? Ze uz by mi vyvolali porod?? ![]()
Já jela na kontrolu a ještě ten den byl malý na světě a mrška se pár hodinek před narozením otočil tak je rozen hlavičkou a normálně. Dali mi Epidural, protože jsem rodila o hodně dříve a chystali mne na císařák, ale malý se fakt otočil. Měl 45 cm a 2.45 Kg jmenuje se František. Je to veselý a hlavně ZDRAVÝ kluk. Nečekejte.
No ja ted druhy tehu mela malou hlavickou na hore a od bolesti jsem nemohla dychat, ale myslim ze tebe to asi boli vic, ja to v ramci moznosti nohla vydrzet. myslum ze by ti masaze mohly pomoct, treba bych se zkusila zeptat nejake duly, treba by dokazala miminko pomoci cviku a hlazeni trochu pretocit, ale zkusenosti nemam.ty mdloby myslis treba to, ze se ti jakoby podlomi kolena atd? me to delala mala v brisku pravdepodobne tim, ze mi strkala nozky do hrdla a nekam tam do nervu-vypadalo to asi tak:z lehu jsem sedla, stoupla mala neco udelala a me se podlomily nohy a udelalo divne jak z nizkyho tlaku treba.snad se ti udela brzo lip, ty konce jsou narocny.