Jaký vybrat fotoaparát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
57
25.9.10 20:56

megapixely

Megapixely jsou fakt na nic - když to nezvládne chip, tak jsou spíš nevýhodou (některé jemné struktury se začnou rozpadat, protože se tam sypou „megapixely“ ale zbytek foťáku to „nedává“)

Co mě se týče, tak to chce foťák s

• kvalitní baterkou (žádný tužkovky apod.),
  • kvalitní optický zoom (na digitální zapomeň a pokud ho foťák mít bude, tak ho nepoužívaj - jen by klesala kvalita záznamu)
  • dobrou optickou stabilizaci obrazu
  • dobrou zabudovanou optiku
  • vysokou rychlost ostření

Osobně znám fotoaparáty olympus a nedoporučuji, BenQ a nedoporučuji, menší kompakty Nikon - nic moc, Canon Ixus - OK. Jsem nyní naprosto nadšená z kompaktu Panasonic Lumix TZ 6. - Má všechno, co je třeba, a je docela levný, takže doporučuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
25.1.11 22:07
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
15.8.12 19:22

Ahojky oživuju tuto diskusi potřebovala bych se zeptat v nědeli pujdu se sestrou kuopvat nový foťák vůbec se v tom nevyznám ale eyistuje něco aby se s tím dobře manipulovalo i člověku který hůř vydí nejsou těd někde nějaké akce (nemůžu investovat víc jak 2500kč)víc peněz těd na foťák není a v příštím týdnu jedu do olomouce do zoo a aqaparku a nechci si pujčovat od sestry(ta možnost pujčení by i byla ale nechci co kdyby se něco stalo) a navíc chtělabych občas vyfotit mamce a tatkovy vnoučata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvvvvvv
15.8.12 19:42

No tak to je myslím asi úplně jedno, do 2500 stejně žádnej dobrej fotoaparát nebude :-( jinak myslím, že celkově se se vším manipuluje tak nějak stejně…a speciální fotoapárát pro někoho kdo špatně vidí není

• Citovat
  • Upravit
9090
15.8.12 20:10

@katula9 já doporučuju Nikon Coolpix s3100, kupovala jsem ho za 1800 Kč, fotky dělá nádherné, za tu cenu fakt super…akorát pro člověka co hůř vidí asi nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
15.8.12 20:25

Já to myslela tak aby nebyl složitý abych ho v pohodě zvládla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
15.8.12 21:54

Tak využiju oživlé diskuze. Chtěli bychom taky pořizovat nový foťák, už se v tom plácám třetí den a čím víc toho čtu, tím víc jsem z toho zmatená. Na co se teda vlastně dívat? Megapixely jsem pochopila, že jsou nepodstatné, důležitý je zoom a v čem se udává ta kvalita optiky?? :nevim: Strašně bych chtěla mít z dovolených ty krásné fotky - syté barvy a tak. Se zrcadlovkou neumíme, potřebujem kompakt nebo něco mezi tím. Hlavně ať tam nic nemusíme nastavovat ručně!! Cena kolem těch 10tis ideálně, max do 15tis. Využijem i video a sekvenční focení. Fotíme momentky, na horách (sníh - hodně bílé), u moře. Taky občas využíváme makro (kytičky, broučci) a západ slunce. :) Prostě foťák pro amatéry co se snaží o krásné fotky. :lol: :lol: Děkuju za tipy! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí