Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky všichni
Prosím mám na Vás otázku. Má kamarádka řeší teď docela tíživou situaci. Nabrala si kvůli bývalému přítelovi strašně půjček, dluh má dohromady se všemi kolem 700 000kč v registru prý není.. Je tady nějaká možnost, že jí někdo takovou částku skonsoliduje? Děkuji všem za rady a názory ![]()
Možnost tu je určitě, ale záleží na příjmech - jestli na to kamarádka dosáhne. Ať se poptá v různých bankách a uvidí co nabídnou, nebo jaké podmínky jí řeknou. Nechci aby to vypadalo jako nějaká reklama, ale co vím tak si dost lidi chválí Air bank. My u nich máme jen účet, tak podmínky pro úvěry zase tolik neznám, ale kamarád u nich taky konsolidoval tři úvěry a chválil si je.
Zkoušela to v KB tam to zamítli a když chtěla po nich zjistit proč, tak jí prý řekli, že jako v registru není za zpožděné splátky, ale je prý moc zadlužená…
Vydělává si tak 16000 měsíčně někdy i více podle prémií a alimenty ma 3000kč..
@Sarisek1 no tak to se obavam, ze to kamaradce nevyjde. Dělám v jedné nejmenované bance a na takový uver pokud má dítě by potřebovala příjem min. 22 tis/mesic a to pravidelne min za poslední rok…
Tak to jo, tak to může rovnou vzdát a pokusit se vyhlásit os. bankrot..
Tam by musela s takovou castkou jit jedine do hypoteky, tedy pujcit si a dat do zastavy byt nebo jinou nemovitost. Bez zastavy na takovou castku rozhodne nema.
Proč bohužel?
Bohudík pro ni, že existuje možnost bankrotu. Za 5 let bude z toho venku a s ditetem a alimenty bude žít nadale dustojný život. ![]()
Jak si někdo kvůli „příteli“ může na sebe nabrat nekonečno půjček? To zavání finanční negramotností a hloupostí.
@Burj Chalifa bohuzel je takovych lidi hodne. Jedna moje klientka si vzala pujcku pro sveho znameho, ktery potreboval vyplatit exekuci - pry. Rikala jsem ji, jestli to nepotrebuje pro sebe, at si to nepujcuje. A pry ze to je dobry znamy, on mi ty penize obratem vrati a slibuje mi navic odmenu. Jo zmizel i s penezma a ted splaci ona.
@Sarisek1 píše:
Ahojky všichniProsím mám na Vás otázku. Má kamarádka řeší teď docela tíživou situaci. Nabrala si kvůli bývalému přítelovi strašně půjček, dluh má dohromady se všemi kolem 700 000kč v registru prý není.. Je tady nějaká možnost, že jí někdo takovou částku skonsoliduje? Děkuji všem za rady a názory
pokud má odpovídající výdělek, nebude to problém. Můj ex konsolidoval při výši dluhu 680 tis, plat 22 tis. a schválili..
@Jolynka píše:
@Burj Chalifa bohuzel je takovych lidi hodne. Jedna moje klientka si vzala pujcku pro sveho znameho, ktery potreboval vyplatit exekuci - pry. Rikala jsem ji, jestli to nepotrebuje pro sebe, at si to nepujcuje. A pry ze to je dobry znamy, on mi ty penize obratem vrati a slibuje mi navic odmenu. Jo zmizel i s penezma a ted splaci ona.
tyhle lidi nelze litovat. Zrovna jako včera v televizi - další případ důchodkyně, co si u šmejdů koupila nefunkční krám za 60 tisíc. Jako kdyby se o tom tak dlouho a tolik veřejně nemluvilo. Nepoučitelní, hloupí. Mně už těch lidí fakt není líto.
@martina.se tak ona má vydelek kazdy mesic jiny kvuli premiim a hlavne je casto s malou na paragrafu, takze by ji to stejne nevyslo..