Jak zabezpečit nevhodné schodiště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5077
17.4.12 13:18

Ahoj,
určitě bych dala branku k začátku schodům nahoře a ne do pokojíku. Pak mě ještě napadlo, kolem toho zábradlí v patře, jak je tam ta díra, dát další ohrádku. Prodávají se takové ty rozkládací dřevěné, které se dají kolem něčeho postavit. Tím by se zabezpečila ta díra mezi zábradlím a zdí. A na schodiště bych dala podél zdi tlusté lano, upevnila do zdi, aby se toho mohli děti držet, když půjdou dolů a netáhlo je to na tu užší část schodiště. A jak psali ostatní, hned od mala učit, že tam ne a dolů jen tudy.
A ze sítě kdekoliv bych měla strach, že se do toho děti zamotají a ty úrazy budou ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.4.12 14:06

Jak Laaja píše o těch zábranách, co se dají kolem něčeho postavit, tak jsem si vybavila takové ty zábrany, co se dávají třeba před krb (aby tam děti nelezly a nespálily se). To by možná mohlo být řešení pro celou horní část zábradlí. Vyřešilo by to totiž nejen příliš velkou díru mezi zábradlím a podlahou, ale i horizonátlnost (tedy slézatelnost) těch šprušlí.

http://www.chranimsvedite.cz/…0-300-cm.jpg?…

Ale nápad s plexisklem se mi pořád líbí víc. ;) Na obrázku ho mají z druhé strany, než byste ho měli vy. Ale možná to bude asi trošku dražší řešení… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.4.12 14:24

My nemáme nikde žádné zábrany :oops: děti se všechno naučily.Ani okolo krbu bych nedávala, oni se to naučí,že to pálí a nechodí tam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.4.12 14:30

Jojo, Wiollo, to je ono, jen jsem viděla dřevěné. Ale jako řešení mi to přijde fajn a časem se to dá prostě pryč.
Brokoli, někdy to uhlídáš, někdy děti poslechnou. Ale radši předejdu případům, kdy neuhlídám a neposlechnou. A v případě pádů z toho schodiště by ty následky mohly být katastrofální a to za to přece nestojí. :nevim:

Příspěvek upraven 17.04.12 v 14:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.4.12 14:30
@Brokoli píše:
My nemáme nikde žádné zábrany :oops: děti se všechno naučily.Ani okolo krbu bych nedávala, oni se to naučí,že to pálí a nechodí tam. :)

Hele a taky máte tak prudké schodiště s tak pitomým zábradlím? Jako já mám děti také většinou vypuštěné „na volno“, ale nemáme doma ani schodiště ani krb… A ani bazén, z toho bych měla vyloženě hrůzu, mít to na zahradě. To děti nemůžeš bez dozoru ani pustit ven. No ale to už je mimo tuto diskuzi, omlouvám se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.4.12 14:47

Wiolla - ano,máme prudké schodiště,takové to venkovské, chalupářské. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ela1234
17.4.12 15:01

MAme podobne zabradli a vyresila to sit s malymi oky..manzel to nekde objednal na netu a potahl tim cele zabradli…malej sice nikdy po tom zabradli nemel tendence lezt,ale clovek nikdy nevi…Ela

• Citovat
  • Upravit
617
17.4.12 15:34

dDkuji všem, zajímavý tip s tím plexisklem kvůli tomu lezení, pak něco na tu díru. Malé zábradlíčko po vnějšku máme v plánu, učit chodit po schodech určo budeme taky. Nebo tu ohrádku co se dává ke krbům, tím by se vyřešilo obojí. Myslím, že pak na ty díry přimo po cestě po schodišti nebude nutné nic, půjde po vnějšku a myslím, že ho to ani nenapadne, děsí mě hlavně ten vršek. Děti se mohou zapomenout při hře a je to hned. Dík všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.4.12 16:04

Jen poznámka - je ta ohrádka ke krbu dostatečně vysoká? Myslím, že i sedmi- osmiměsíční dítě je schopné to zkusit přelézt a pak to vzít na schody po hlavě dolů… :think: Chtělo by to asi něco vyššího, i když dočasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
30.3.23 18:03

Jak zabezpečit schodiště s galerií

Zdravím, chtěla bych oživit toto téma, jak zabezpečit schodiště před dětmi. My máme schodiště i s kraťounkou galerií. Vstup ze schodů do patra zabezpečíme klasicky zábranou, ale nevíme jak zabezpečit tu galerku, respektive ty šprušle tak, aby to nějak vypadalo, ale bylo to zároveň bezpečné. Napadá vás něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný