Jak naučit usínat batole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
23.1.10 08:52

Jenom bych upozornil - souběžně běží diskuse „Večerní usínání - horror - změní se to?“ Zkuste si ji pročíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.1.10 08:56

A jaká má malá vztah s tatínkem? Je na něj zvyklá, stará se o ni? Pokud jo, zkusila bych, aby ji po uložení uklidňoval on - jak už tu někdo psal. Mrňous cítí, že mamka je „slabší“ a zkouší to na ni víc…
Pokud to bude fungovat a za nějakou dobu začnou zase problémy, tak opakujte zase stejný postup, ale opravdu nepolevujte… Pokud se ti chce o tom něco přečíst, zkus Jiřinu Prekopovou - Když dítě nechce spát.
Jo ještě mě napadá - pokud není možné, aby byl tatínek doma při každém uspávání (pracuje třeba na směny), tak bych s tím ani nezačínala a pokračovala bych v uspávání (teda uklidňování) tebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
23.1.10 10:38
Novire píše:
A jaká má malá vztah s tatínkem? Je na něj zvyklá, stará se o ni? Pokud jo, zkusila bych, aby ji po uložení uklidňoval on - jak už tu někdo psal. Mrňous cítí, že mamka je „slabší“ a zkouší to na ni víc…
Pokud to bude fungovat a za nějakou dobu začnou zase problémy, tak opakujte zase stejný postup, ale opravdu nepolevujte… Pokud se ti chce o tom něco přečíst, zkus Jiřinu Prekopovou - Když dítě nechce spát.
Jo ještě mě napadá - pokud není možné, aby byl tatínek doma při každém uspávání (pracuje třeba na směny), tak bych s tím ani nezačínala a pokračovala bych v uspávání (teda uklidňování) tebou… [/citac
AHOJKY TAK S TATÍNKEM JE TO JEŠTĚ HORŠÍ MĚ ASPOŇ POSLECHNE ALE S TÍM SI DĚLÁ UŽ VŮBEC CO CHCE A TEN JE Z NÍ NANERVY AKORÁT NA NÍ TAKY FURT ŘVE…JÁ ODEJDU PO PŮL HODINY USPÁVÁNÍ A MALÁ SPÍ A ON TAM JE PŘES HODINU A I VÍC A OBVYKLE JE Z TOHO VÍC UNAVENEJ A VYTUHNE TAM SNÍ.....NEVÍC MÁ TĚŽKOU PRÁCI TAK JE TAKY UNAVENÝ A NEMŮŽE JÍ DÁVAT POKAŽDÉ SPÁT JEN TAK 3 X TÝDNĚ MAX. ZKUSÍM JEŠTĚ PROČÍST SHORA UVEDENOU DISKUZI…NU NEVÍM CO STÍM…MARKÉTA JE DOST PALIČATÁ A PANOVAČNÁ… NEJDE TO ANI PO DOBRÉM ANI PO ZLÉM…BERE TO TAKY JAKO TREST ŽE BUDE SPÁT SAMA. PROTOŽE KDYŽ HODNĚ ZLOBILA TAK JSME JÍ ŘÍKALI ŽE PŮJDE SPÁT SAMA POSLEDNÍ DOBOU A TUDLE JSEM TO NANÍ ZKUSILA ŽE JE UŽ ŠIKOVNÁ VELKÁ HOLKA ŽE PŮJDE SPINKAT SAMA S PLYŠÁČKEM NEBO MIMINKEM…A ONA HISTERICKEJ ŘEV ŽE UŽ BUDE HODNÁ AŤ TAM SNÍ SPÍM ŽE CHCE MAMINKU ŽE UŽ NEBUDE ZLOBIT TAK JÍ ŘÍKÁM ŽE TO NEMÁ ZA TREST ŽE JE HODNÁ A ŠIKOVNÁ ALE ŽE UŽ JE ČAS SPINKAT SAMA ALE ONA STEJNĚ FURT HISTERICKY BULELA A ZALYKALA SE A TRVDILA SI SVOU ŽE UŽ BUDE HODNÁ …ATD. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.1.10 11:22

Hm, tak to nebylo moc strategické, říkat jí, že bude spát sama, když zlobí. To se asi teď půjde řešit o hodně hůř a hlavně pomaleji. V tom případě bych zvolila hóóódně pomalý odvykací postup, začala bych zvýšeným mazlením a tulením pře den, abyste ji (oba) ujistili, že ji máte rádi. A tulit a mazlit hlavně, když zlobí. Měla by získat jistotu, že ji máte rádi za každých okolností.
Tak za 14 dní bych zvolila jeden uspávací postup, ale jen když ty tam budeš taky. Třeba držet ji za ruku. Za další dobu ji nedržet za ruku, ale jen ležet vedle.. prostě hodně postupně. Ale když se domluvíte na držení za ruku, tak ji opravdu jen drž za ruku, žádné vykládání, zpívání. Jen ležet a držet. A pořád opakovat - jsem tady, budu tě držet za ruku a a ty budeš spinkat. Neříkat jí, že když nebude ležet, tak půjdeš pryč.
ASi to bude hodně težké, hlavně neregovat na její pláč a zachovat klid, ale jinak to podle mě nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
23.1.10 11:32
Novire píše:
Hm, tak to nebylo moc strategické, říkat jí, že bude spát sama, když zlobí. To se asi teď půjde řešit o hodně hůř a hlavně pomaleji. V tom případě bych zvolila hóóódně pomalý odvykací postup, začala bych zvýšeným mazlením a tulením pře den, abyste ji (oba) ujistili, že ji máte rádi. A tulit a mazlit hlavně, když zlobí. Měla by získat jistotu, že ji máte rádi za každých okolností.
Tak za 14 dní bych zvolila jeden uspávací postup, ale jen když ty tam budeš taky. Třeba držet ji za ruku. Za další dobu ji nedržet za ruku, ale jen ležet vedle.. prostě hodně postupně. Ale když se domluvíte na držení za ruku, tak ji opravdu jen drž za ruku, žádné vykládání, zpívání. Jen ležet a držet. A pořád opakovat - jsem tady, budu tě držet za ruku a a ty budeš spinkat. Neříkat jí, že když nebude ležet, tak půjdeš pryč.
ASi to bude hodně težké, hlavně neregovat na její pláč a zachovat klid, ale jinak to podle mě nepůjde.
Jo tak to jsi vystihla přesně udála jsem chybu ale už jsem zní byla tak zoufalá že jsem jí prostě vyhrožoala že když nebude ležet a nebude spát tak půjdu pryč
Novire píše:

Tak to jsi vystihla přesně když nechtěla spát a zlobila tak jem jí říkala že když nebude ležet a nebude spát tak půjdu pryč a bude tam sama..... :zed: už jsem zní byla a jsem fakt zoufalá před spaním dovádí děla blbiny čteme pak pohádku a pak se postaví a řekne mi mami já ti něco povim…a začne něco mlít a směje se mi má ze mě srandu…tak jsem pak přísná a tohle jí povídám a zlobím se a pak jak se bojí že odejdu tak je hodná a lehne si ale chce držet za tu ručičku nožičku nebo se tulit aběda jak bych chtěla odejít nebo když ještě nespí já vstávám musí protě tvrdě usnout a pak můžu odejít a jak se vzbudí a nejsem tam tak je to křik a pláč mamíííí…udála jsem chybu vím…ale ono je to fakt těžký a když jsme se snažily určit ty pravidla jasně tak to taky nešlo …no musíme se tedy pokusit i jak radíš ty…prostě pomalinku a opatrně určit že to bude prostě takhle musím to zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.1.10 12:17

Nee, ty to nemusíš zkoušet, ty to musíš udělat :-) Základ prostě je, abys o správnosti svojeho počínání byla přesvědčená hlavně ty… Těžké to bude taky v tom, že musíš kompletně změnit přístup a nedá se očekávat, že to zabere hned. Bude tě to nutit vrátit se ke starým(a nefungujícím) metodám, ale vydrž… A taky vysvětli tatínkovi, že teď to budete dělat jinak.
Mě je jasné, že občas by člověk ty mrňata nejraději vrazil prvnímu kolemjdocímu a že je to težké, ale bude to čím dál lepší,uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
23.1.10 15:19
Novire píše:
Nee, ty to nemusíš zkoušet, ty to musíš udělat :-) Základ prostě je, abys o správnosti svojeho počínání byla přesvědčená hlavně ty… Těžké to bude taky v tom, že musíš kompletně změnit přístup a nedá se očekávat, že to zabere hned. Bude tě to nutit vrátit se ke starým(a nefungujícím) metodám, ale vydrž… A taky vysvětli tatínkovi, že teď to budete dělat jinak.
Mě je jasné, že občas by člověk ty mrňata nejraději vrazil prvnímu kolemjdocímu a že je to težké, ale bude to čím dál lepší,uvidíš…

Díky moc za rady…doufám že to půjde lépe než si myslím…prostě jak píšeš musíme a hlavně já vydržet a nepolevit.. :zed: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
23.1.10 18:30

Makyto, tak hlavně držím palečky aby se to povedlo. Jinak u nás je to to samé. spí s námi na trojté posteli. Když už spal v pokojíčku v postýlce tak stejně v noci přišel protože jinak by se pořád budil a řval a tak se nikdo nevyspal. Stejně jako vy teď čekáme druhé mimi. U nás je ale fixovanej na tátu. Já bych to i vydržela nechat ho trochu vyřvat a tak. Ale táta má pro něj velkou slabost a akorát se pohádáme že ho týrám a že s ním klidně bude spát sám. Je to horší než přemluvit toho malýho. Ale tím že je tatínkův tak hned jak pořídíme velkou postel do pokojíčku tak tam s ním bude chodit táta uspávat. Mě by stejně nechtěl. Ovšem doufám že se to spraví než bude to druhé. Ale radši si v záloze necháme velkou postel kdyby to začlo s příchodem mimi na novo.
Sice jsem ti moc neporadila, ale jen aby jsi věděla že v tom nejste sami a jak se to chystám řešit já. Snad to trochu vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoli
24.1.10 13:28

Ahoj,me tohle zacala mala delat az ve 22 mesicich,do te doby ji stacilo polozit do postylky a odejit.Nejdriv se k nam do postele zacla stehovat po pulnoci(vraceli jsme ji),pak tam chtela jit i usinat,a ted potrebuje i uspavat(drzet za ruku atd:).My byli nedusledni kvuli nemoci,tyden zvracela a prujem,tak jsme ji nasi loznici „povolili“,a ted uz se bez histeraku odtamtud nehne :lol: .Jo,mimco mame taky,ale delala to uz driv.Me prijde,ze ve stejnou dobu ji zacalo obdobi vzdoru,vztek na vsechno :mrgreen: a ze je to jen dalsi vec kterou si potrebuje vyrvat.No a u nas ji to proslo :twisted: .Takze taky tu ctu rady a brzy zacnem ji ucit usinat zas u sebe v pokojiku.Jen mimcu je mesic,tak nevim do kdy odlozit aby nezarlila,zajim ma malou segru moc rada :-D .Holky radte :-D dik

• Citovat
  • Upravit
31502
25.1.10 13:21
LEM píše:
Makyto, tak hlavně držím palečky aby se to povedlo. Jinak u nás je to to samé. spí s námi na trojté posteli. Když už spal v pokojíčku v postýlce tak stejně v noci přišel protože jinak by se pořád budil a řval a tak se nikdo nevyspal. Stejně jako vy teď čekáme druhé mimi. U nás je ale fixovanej na tátu. Já bych to i vydržela nechat ho trochu vyřvat a tak. Ale táta má pro něj velkou slabost a akorát se pohádáme že ho týrám a že s ním klidně bude spát sám. Je to horší než přemluvit toho malýho. Ale tím že je tatínkův tak hned jak pořídíme velkou postel do pokojíčku tak tam s ním bude chodit táta uspávat. Mě by stejně nechtěl. Ovšem doufám že se to spraví než bude to druhé. Ale radši si v záloze necháme velkou postel kdyby to začlo s příchodem mimi na novo.
Sice jsem ti moc neporadila, ale jen aby jsi věděla že v tom nejste sami a jak se to chystám řešit já. Snad to trochu vyjde.

Díky moc taky doufám že se to příchodem mimíska prostě nějak pak vyřeší do budoucna ale budu se snažit už teď jenže zatí to fakt nevidím nadějně ona je snad histeričtější čím dál víc…tak to vypadá že snámi opravdu bude spát i pak a tak budeme v ložnici ve 4 ALE NEVÍM KDO ZNÁS 4 SE TEDA ASPOŇ TROCHU VYSPÍ…A MANŽEL TEN BY MĚL KDYŽ CHODÍ DO PRÁCE..A JÁ TAKY ASPOŇ TROCHU ABYCH ZASE MOHLA CELÝ DEN FUNGOVAT A STARAT SE O 2 DĚTIČKY. JOJO NENÍ TO LEHKÉ DOUFÁM ŽE TO DOPADNE NĚJAK DOBŘE. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí